LPG a znackovy servis

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Ze3gg 13. 3. 2006 09:30

Zajimalo by me, jake mate zkusenosti se znackovymi servisy a autem s prestavbou LPG. Mam Renaulta Megane kombi a v patek mi praskl zadni tlumic perovani. No hruza... Bouchani, houpani... Nedalo se skoro jet. Zajel jsem tedy do nejblizsiho znackoveho servisu Renault pana Hurky v Moste. A ouha, vyhodili me bez rozlouceni. Ze pry LPG neberou na servis. Ale proc??? Renault prece vyrabi auta s LPG original! Mam namontovany BRC system, coz je ten, ktery original Renault montuje. Trochu jsem nechapal a zvedl telefon. Obvolal jsem okolni mesta a pochopil jsem... uspel jsem az v Usti nad Labem u pana Vodrazky. Tam me ochotne prijali auto na opravu. Ale ta cesta... Hruza.
Z.
Ze3gg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 3. 2006 11:10

Je to papirovej problem, servis musi mit nejakou specialni ventilaci a hlavne na to papir - malo kdo to ma, takze problem.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod n.f.x. 13. 3. 2006 12:07

No, to je přesně ten problém s LPG. Ono vůbec LPG je hlavně pro lidi, kteří potřebují hodně jezdit po známých místech, třeba nějaké dodávky, nebo kdo jezdí hlavně po svém rodném městě, apod. Na dlouhé cesty do neznáma to moc není. Problém je s hledáním čerpacích stanic, servisů ochotných to opravovat a vůbec auta s tím systémem brát na servis, apod. Zkrátka čím složitější auto, tím je to horší, to je jasné. Takže se to hodí třeba na pravidelné dojíždění do práce, kurýrní služby, apod. Ale jet s tím třeba na dovolenou do neznáma, to vážně nemusí skončit dobře. Ale záleží, jak se kdo cítí a když si všechno zjistí dopředu, tedy servisy, čerpací stanice, apod. tak i tak se dá.
n.f.x.
Nováček

Odeslat příspěvekod Jendolf 13. 3. 2006 12:43

n.f.x. ono auto na LPG jezdi i na benzin, takze cerpacky netreba. servis resi pojisteni (odtah + nahradni vozidlo) a obvykle pred dlouho dovolenou staci zajet do servisu at na to kouknou...
B power M power W power
Jendolf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod CHiP 13. 3. 2006 12:56

Jendolf píše:n.f.x. ono auto na LPG jezdi i na benzin, takze cerpacky netreba. servis resi pojisteni (odtah + nahradni vozidlo) a obvykle pred dlouho dovolenou staci zajet do servisu at na to kouknou...

Oni sice kouknout, ale pořád se může stát cokoli :( a hned je zkažená dovolená. Nikomu to nepřeju, vím co to je :(
Auta na LPG na benzín sice jezdí, ale pořád je problém s tím kde ho opraví, což jsou jenom další průtahy, nervy, ...
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod Ze3gg 13. 3. 2006 14:25

Ale Renault prece vyrabi auta na LPG palivo original, tak znackovy servis musi byt vybaven na takove auto. To je jako by byly skoda servisy na TDI a benzin zvlast.
Z.
Ze3gg
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod CHiP 13. 3. 2006 14:46

Ze3gg: Co jsem si teď chvilku hrál s konfigurátorem na renault.cz, tak tam nabízí motory pro paliva Natural a Nafta. Vozy s LPG u nás zřejmně neprodávájí a tudiž se pak nelze divit, že je autorizovaný servisy nechtějí :D

To je jako by byly skoda servisy na TDI a benzin zvlast.

Spíš bych uvedl příklad v parkovištích, do podzemních a krytých u nás auta s LPG nesmějí, TDi i benzíny ano :)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 3. 2006 15:07

Ono prave z toho duvodu se LPG vyplati spis do starsich aut, kde se nemusi resit autorizovany servis. Do garaze si to vezme kde kdo. A hlavne pro velkoobjemove motory, ktere jsou v ojetinach velmi levne a pak je vysledkem relativne levny provoz se skvelym autem. Treba do nove Fabie HTP je to podle me absolutni kravina.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod atafari 13. 3. 2006 15:46

souhlas, mam mazdu 626 2.5V6 a LPG s primym vstrikovanim a nemuzu si vynachvalit, je to jako kdybych 6-7l/100km
Mazda 626 GT 2.5 V6
atafari
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod n.f.x. 13. 3. 2006 18:39

No, ale problém je ještě s dojezdem. LPG je moc pěkná věc, ale když to auto ujede tak maximálně 400 km a auto na naftu klidně přes 1000 km, tak to zkrátka musí pěkně otravovat toho, kdo jezdí víc. Takže LPG je vážně pro hodně specifickou skupinu lidí, právě třeba pravidelné dojížděče do práce, školy, atd. v nějaké starší mašině. Ideál je zkrátka podle mě přesně dané pravidelné ježdění, kde se s tím dá hodně ušetřit, protože lze přesně spočítat, kdy a kde je potřeba tankovat a jestli to nebude moc otravovat. I když dnes jsem viděl borce jak tankoval LPG u Shellky do Touaregu, takže težko říci. Možná to je jeho auto na pravidelné ježdění do práce. Je to různé.
n.f.x.
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 3. 2006 18:44

Je fakt, ze to tankovani otravuje, me to vychazi tak 1x-2x tydne. Ale v CR to neni nejmensi problem, jsem zvedavy v zahranici - jedeme do Chorvatska. Ale i kdyz vezmu jen u nas, tak pojedu na LPG 1200km, predpokladam, ze i tam neco najdu a usetrim vic.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod n.f.x. 13. 3. 2006 18:58

Na západě teď více než LPG letí CNG, tedy zemní plyn. Je to tam z důvodu ekologie, protože za to mají možná nějaká zvýhodnění. Viděl jsem to na autosalonu v Ženevě, ale tam jsou ještě větší problémy, dojezd většiny aut je tak od 200 do 300 km. Měli to tam i v MB E klasse, ale nechápu, kdo si to do takového auta koupí. Byl to model E200 s motorem 1,8. To už musí být opravdu někdo hodně specifický, právě třeba nějaký pan ředitel, který jezdí denně pět kilometrů do práce nebo tak něco.
n.f.x.
Nováček

Odeslat příspěvekod Deli 13. 3. 2006 19:22

n.f.x.: Ale 5km by pana ředitele s kompresorovou 1.8 taky asi nesežralo... ;)
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Bronzový avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod CHiP 13. 3. 2006 21:04

n.f.x.: No jsem zvědavý jestli to bude mít boom i u nás :D , posledních pár dní registruju v prádiu, že nejmenovaná společnost co dodává zemní plyn, nabízí tuším i přestavbu vozidla a tankování zemního plynu :)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod core 13. 3. 2006 21:16

Dojezd na LPG (toroid misto rezervy) mam 530Km. Cerpacky neni treba hledat jsou na kazdem rohu. Navic auto ma 2 nadrze, kdyz naplnim obe mam dojezd vetsi jak dehtak.
K tem servisum... ve 2 znackovych servisech Skody kde jsem byl, nemeli s LPG zadny problem. Takze pohoda jazz :lol:
core
Nováček

Další stránka