Povinna poistka??

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 11. 3. 2006 18:36

To co jsem psal o ČAS je oficiálně pro motoristy.Takže si to se zákony protiřečí.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 11. 3. 2006 18:42

Vana666: V tom zákonu cos napsal,není zmínka o tom,že musíš auto bez RZ odstranit z komunikace.Jen to,že pokud ho do 14 dní nepojistíš,tak musíš odevzdat značky.

Takže se to zase pere s jiným zákonem,který auto bez značky na silnici považuje za odpad a vrak.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Vana666 11. 3. 2006 18:44

Pavel Mareš: co jsi napsal "Znám člověka,který má na sebe 3 auta,která už nejsou už několik let a nikdo s ním nic nezahájil. " To nemá pojištění sjednáno a ani doklady v depozitu a nikomu to nevadí?

To že auto bez RZ nesmí být na komunikaci asi bude řešit jiný zákon, pojištění s tím pravděpodobně nic společného nemá.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 3. 2006 18:47

Takovych lidi, co maji platne papiry ale ani auto, ani pojistku znam dost, nikdo to neresi. Podle me je v te evidenci nehorazny bordel, pokud se tyka starsich aut, bezne se to prodavalo 3x bez prepisu atp.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 11. 3. 2006 18:51

Ne,nikomu to nevadí.Má doma troje značky a papíry.2 má převedený na sebe a třetí má smlouvu,že to koupil v bazaru.když to půjde řešit na DI,tak si najednou vzpomenou a místo aby poradili co s tim,tak daj nejdřív pokutu.Tak to nechává "spát".A takových "aut" jsou mraky.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Vana666 11. 3. 2006 18:52

Taky věřím že jich bude hodně. Každopádně riskují, že se časem úředníci nějak vzpamatují a budou dělat krky. Oporu v zákoně na to mají.

I když by asi ten odpor lidstva stejně neustáli a tak to spíše jen vyšumí.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 11. 3. 2006 18:53

Už to úspěšně šumí x let,tak není důvod,aby to nešumělo dál.Bohužel.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod MAN737 11. 3. 2006 18:53

DOTAZ :

Pokud koupím auto,ale není na mě odhlášeno,protože prodávající musí udělat evidenční kontrolu,protože nemá v TP zapsánu změnu bydliště,jenže auto stojí měsíc v servisu,nyní se udělá evidenčka+přepis+já to IHNED PRODÁM jinému majiteli,A POJIŠTĚNÍ ZPĚTNĚ NELZE UZAVŘÍT.

Jak mám postupovat?
Nehrozí mi,žepo mě bude někdo po čase vymáhat nezaplacené povinné ručení,tedy nějaká státní instituce?

Ko je chytrý jako rádio,a zná řešení? :)
MAN737
Štamgast

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 11. 3. 2006 18:55

Nevím,jestli jsem chytrý jako rádio,ale z objektivních důvodů tupojistku nebylo možno uzavřít,tak jí uzavři odteď a auto normálně prodej.
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 3. 2006 18:59

Ja si myslim, ze pokud to budes prepisovat na sebe, tak musis uzavrit povinne ruceni, aspon na den nez to prodas (= poplatek za mesic). Jinak to na tebe neprepisou. Pokud by se to psalo na noveho majitele rovnou, tak se to asi zjednodusi :-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Vana666 11. 3. 2006 19:03

MAN737: pojištění přece nebudeš uzavírat zpětně, ale až v den přepisu, ne? A je celkem jedno jestli to pojistíš na jeden den ty a hned přepíšeš (což je blbost) anebo se raději přepis i pojištění udělá rovnou na nového majitele.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Vana666 11. 3. 2006 19:05

JardaB: poplatek sice zaplatíš na měsíc, ale když pojištění hned zase zrušíš, tak ti přeplatek vrátí takže zaplatíš opravdu jen jeden den
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Bártík 11. 3. 2006 19:44

Podle zákona si pojišťovna může nechat pojistné do konce měsíce. Pojistku Ti klidně zruší třeba k 10. dni měsíce, ale zaplatíš jako by do 31. Jestli to opravdu všechny pojišťovny používají, je věc jiná.
Ford Mondeo Combi 2.0 16V
Bártík
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vana666 11. 3. 2006 19:49

Bártík: co jsme rušili pojistky (ale trvaly vždy několik měsíců nebo let) tak nám vrátily pojišťovny vždy celý přeplatek od dne zrušení.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Bártík 11. 3. 2006 19:54

Vana666: jak říkám: zákon to umožňuje, ale je pravděpodobný, že z marketingových důvodů to pojišťovny nevyužívají.
Ford Mondeo Combi 2.0 16V
Bártík
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka