Pavel Mareš: já bych to bral tak že když utratím hodně peněz za auto tak mi nezbyde na pojištění. Ale když koupím levné auto tak mi zůstane víc peněz na dražší pojistku...
Merlin: pojistovat vodicov by nebylo jednoduche. Mas vodicov, kteri za cely rok treba ani jednou nevodi a musel by byt pojisteny? Nebo by musel mit pojistku jen kdyz zrovna ridi ale to by pojistovny asi moc penez nevybraly.
Vana666: Vsetci povinne, to mas ako zdravotnu poistku tiez nemusi byt niekolko rokov chory ale platit musis. Vyska by sa stanovovala podla predoslej nehodovosti. Problem je len ked mas napriklad v rodine jedno auto a pouziva ho povedzme 5.clenov
Merlin: takze jak udelas autoskolu a dostanes ridicak tak bys musel zacit platit pojisteni ? To by zase hodne lidi nadavalo.
To uz mi pripada lepsi zustat u pojisteni aut, ale treba za jednotne sazby samostatne pro osobni auta a nakladni auta. Nebo to treba odstupnovat podle hmotnosti, vykonu ci jinak. Ale ne podle objemu motoru
Vana: Ludia nadavaju stale Treba si ale uvedomit ze vodicov je viac ako aut, ta poistka by bola nizsia. Ak by niekto nechcel platit, mohol by dat vodicak do depozitu.