jak zabezpecit kola proti kradezi

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod atafari 26. 1. 2006 22:24

kola proti kradezi, mam na aute pomerne draha chromovana kola a chtel bych se zeptat jak si je muzu pojistit proti zcizeni, diky

p0etrik - upraven nazev threadu
atafari
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saman 26. 1. 2006 22:26

pripojisti si je
6 hrnku dopovanych dvema feny
Saman
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 1. 2006 22:27

jediny fungujici system je kola privarit k autu, nebo si je kazdy vecer brat pod postel, jinak cokoli jineho jenom kradez znesnadni, urcite nezamezi...

- jinak z tech znesnadnovacu bych si nechal udelt 16 atypickych sroubu, zcela atypickych a tim padem dost zneprijemnit situaci zlodeji
anonymni

Odeslat příspěvekod Spectral 26. 1. 2006 22:31

Běžně se prodávají bezpečnostní šrouby - v každém kole je jeden šroub se speciální hlavou, na kterou jde nasadit pouze tvůj vlastní ořech (redukce mezi šroubem a klíčem na kola). Pokud se bojíš hodně, kup si dvě různé sady a v každém kole vyměň dva šrouby. Při přehazování kol je to sice malé zdržení, ale podle mě se to vyplatí...

Jinak goes má pravdu, ani ty šrouby nejsou nepřekonatelná překážka, ale rozhodně to zloději stíží a díky tomu si možná vybere jinou oběť...
Spectral
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 26. 1. 2006 22:32

Spectral: nechci prudit, ale ty "bezpecnostni" srouby jsou dost proflaknute a hlavice nejsou vzdy originalni, je jich "par" ktere jsou vsude, zakladem je absolutni originalita, zadna unifikovanost a prumyslova vyroba
anonymni

Odeslat příspěvekod Spectral 26. 1. 2006 22:33

goes: já vím :? Ale lepší než nic, ne?
Btw, máš někoho známého, kdo by dělal home-made šrouby pro pár známých na zakázku?
Naposledy upravil Spectral dne 26. 1. 2006 22:37, celkově upraveno 1
Spectral
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 26. 1. 2006 22:36

Nejlip je si nechat takove srouby vyrobit v nejakem zamecnictvi. Takovy petihranny sroub atypicke velikosti zamota zlodejum hlavu.

Dale je dobre, pokud to kola umoznuji (rozumej pokud jsou srouby v kole dostatecne "utopene"), nastrkat na srouby takove ty plastove krytky. Aspon mne to rikal muj pneuservisak. Hrozne spatne se to vytahuje a zlodeji to nemaji radi.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod Jarousek06 26. 1. 2006 22:37

Já mám na autě 17 origoš renault (momentálně teda zimní plecháče) a jsou pojištěné plus dvě sady bezpečnostních šroubů. Jednu sadu bezpečnostních šroubů mám i nyní na zimních
Wait and see
Jarousek06
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Saman 26. 1. 2006 22:37

Pripojisteni me u kol v cene 40 tisic prijde na 180 kacek rocne. Kola mam zabezpeceny jen krytkou se zamkem co otevtere s trochou snahy za 1-2 minuty na kolo i bez klice.
6 hrnku dopovanych dvema feny
Saman
Inventář

Odeslat příspěvekod atafari 26. 1. 2006 22:45

SAMAN: jj to bude asi to nejlepsi, kdyz si je budou chtit vzit tak at vemou koupej se dalsi:)))
Mazda 626 GT 2.5 V6
atafari
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jendolf 26. 1. 2006 23:37

Sruby, pokud ma zlodej zajem prave o vase kola.... tak do toho srubu jednoduse strci kus "plasteliny" a doma vyrobi nastroj, v pripade unifikovanych " bezpecnostnich srubu" mi pripada, ze je to podporeni prodeje... lidem sruby, zlodejum klice...

pojistovna to resi... pojistka neni draha a vyplati se... kdyz jsem v par zastavarnach videl origo BMW kola... tak jsem si je radej pojistil
B power M power W power
Jendolf
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod turboleon 26. 1. 2006 23:37

Na jednom autě jsem měl v dírách ještě nad šrouby takový krytky. Bylo to jako ozdoba, mělo to na sobě odrazku. Abych je tam dostal musel jsem je obrušovat. Na vyndávání jsme měl takový speciální udělátko, něco jako je na vyndávání integrovaných obvodů. Bylo to možná účinější než bezpečnostné šrouby. Ty mám teď taky, aspoň něco. A alarm co reaguje na náklon s pagerem SMS.
turboleon
Inventář

Odeslat příspěvekod MAN737 26. 1. 2006 23:38

Proti krádeži je dobré nemít absolutně úžasné kola,pač k vůli nim ukradnou klidně celé auto.
Bezpečnostní šrouby nekupovat na pumpě,pač v každé mototechně mají ty samé.Zajet před fabriku,sehnat fachmana,dát mu slivku,jeden origo šroub,klíč na kola,a úkol. Udělá šroubů 5-6,pač do zásoby se hodí,kdyby neseděl.. na origi klíč na kola udělá redukci,kterou se manipuluje s šrouby co udělá. ty redukce také min.dvě,pač ztratit redukci je průser.Až to má hotové,dostanete od něj za druhou slivku+cigára bezpečnostní sadu,která uhlídá kola tak,že je nikdo nesundá,pač máte jedinečnou ochranu.Pozor,je nutné,aby sada byla z toho pravého materiálu,ne z hliníku..
ALE BACHA NA CELÉ AUTO...
Já to mám takto pořešeno,a spí se mi sladce a klidně,ono šroub tisícihran s půlměsíčkem uprostřed se špatně krade.. :)
MAN737
Štamgast

Odeslat příspěvekod GTI DSG 26. 1. 2006 23:44

ja bych je stejne radsi bral na noc domu i s volantem...
...tam kde jini brzdi, ja podrazuji...
GTI DSG
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jendolf 26. 1. 2006 23:46

MAN: Dej sem fotku toho srubu :)
B power M power W power
Jendolf
Pozorovatel

Další stránka