od Marek71 23. 1. 2006 14:06
Pridám aj ja svoj názor.
Ojeté auto som predával dvakrát.
1. Daewoo Nexia tuším 6 rokov staré, naletel som už pri kúpe - otočené na strechu, pretočené tacho, žalostný stav... no, mladý a blbý som bol. Dovod bol jednak ten, že som sa sťahoval do ČR a jednak to auto bolo v podstate šrot, potrebujúci investície na opravu.
2. Nissan Micra, situácia diametrálne odlišná od bodu 1. Toto auto som kúpil ako rýchlu náhradu za ukradnutý P-206, potreboval som to na cestu do práce. Pravidelný servis, výborný stav, spokojnosť. Ale už vtedy bolo jasné, že ho skor či neskor predám a kúpim "poriadne" auto ( trvalo to 9 mesiacov ).
Teraz mám Almeru ( 2 roky, cca 110.000 km ) a premýšľam, že na budúcu jar ju predám. A dovody ?
- na tacho bude mať tak 160 tkm a vzhľadom na to, že veľa jazdím, potrebujem sa na auto 100% spoľahnúť, tak nechcem riskovať, že zostanem niekde visieť. Ale niekomu ešte može kľudne slúžit 5 tokov úplne v pohode, nabehá na tom ďalších 100 tkm.
- chcel by som niečo novšie, vybavenejšie, živšie ako je 60 kW diesel
- ale hlavne chcem nové auto so zárukov... aj keď ma lákajú aj veľmi mierne ojetiny, tiež ešte v záruke
Mazda CX-5 G195 AWD 2023
Lexus GS 450h Premium 2013 (jezdí dál v rodině)
Sony KD-55XE9005 + TV Box X96 (S905X3) + CoreELEC
Onkyo TX-L20D + repro Elac FS 78