od Joystick 16. 1. 2006 20:18
Pro všechny: Po práci, už jsem zde. Objevilo se tu spoustu zajímavých názorů.
Pro ruman: Neměl bych žaludek udělat na někoho podvod. To je hnus nejhnusovatější. Promiň. Jinak, kdybych se chystal udělat podvod, určitě bych to neventiloval na veřejném fóru, ale zjistil bych si co nejvíc informací z různých zdrojů, pěkně, po troškách a aby po mě nezůstaly žádné stopy.
Pro MAN737: Smlouva o prodeji je napsaná pokud možno tak, aby měla aspoň nějakou právní váhu. Je ze vzoru, který mi kdysi napsala moje máma, ta má vystudováno několik semestrů práv a i když pak studium "zapíchla", tak trochu tomu podivnému, maďarštině ne nepodobnému jazyku právníků rozumí. Pro jednoho účastníka této diskuze - ano ve smlouvě je napsáno kdo, komu, kdy, co a za kolik atd. prodává.
Pro překvapené: Telefonní číslo nešťastného kupujícího je snadno zjistitelné, je to paušál a tak se dá zjistit. Pravdou je, že jej zná i prodávající. Na rozdíl od e-mailu, kterých má kupující několik, tyto si nezjistili a tak zatím nenapsali. Mimochodem, představili se ne jako Policie ČR, ale jako kriminální policie (otázkou je, jakou je mezi tím rozdíl). Mluvili velmi sebejistě, tak se v první moment ani nedalo pochybovat o tom, že se s policií skutečně mluví.