Cesta do pekel je dlazdena dobrymi umysly...

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Milna 24. 8. 2005 22:33

Jedu takhle 160 km/h na dalnici z Brna do Olomouce. V dalce se objevi kamion, proto vyhodim blinkr a prejizdim do leveho pruhu a pokracuji v jizde v levem pruhu. Nahle se objevi zablesk dalkovych svetel ve zpetnem zrcatku.
Rekl jsem si, ze udelam blikajicimu frajerovi radost a zrychlim na 180km/h abych mu dlouho nezavazel.
Frajer se vsak rozhodl me predjet z prave strany a udelal mysku mezi mnou a kamionem.
V momente kdy jsem sel na brzdy jsem si uvedomil, ze jsem prakticky naplnil podstatu prislovi: „Cesta do pekel je dlazdena dobrymi umysly...“
Jak resite takove situace vy? Mate podobne zazitky nebo zkusenosti?
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod Iceman_21 24. 8. 2005 22:43

taky znervozdnim kdyz se mi to stane a taky jsme obcas zrychlil. Ted uz na takovy ridice kaslu, necham ho blikat a v klidku predjedu a zaradim se. Vzdy se snazi me nejak podjet, ale z 99 procent se mu to nepodari, protoze tam proste nema misto. pac kdybych mohl uhnout, uhnu 8) Ale takovy idioty uplne nesnasim, nereknu kdybych ho blokoval, ale takhle..... :hm
Expert na granule GranulkyMarBen.cz, naše doprava je rychlejší než myšlenka
Iceman_21
Štamgast

Odeslat příspěvekod Iceman_21 24. 8. 2005 22:43

a kdyz uz chce podjet tak poradne zrychlym :D
Expert na granule GranulkyMarBen.cz, naše doprava je rychlejší než myšlenka
Iceman_21
Štamgast

Odeslat příspěvekod paveleu 24. 8. 2005 22:56

Jsou to hovada a jsem vzteklej, jen když to čtu! Taky se mi to často stává. Takovejch hovad v drahejch autech (levný tak rychle nejezdí) je bohužel spousta. Taky se na ně snažím kašlat, ale je to těžký se ****. Když takovej idiot před sebou vidí moje malý Saxo, jak při předjíždění kamionu poskakuje (vlivem odcházejících tlumičů a karosérie skládaný ze tří aut) v rychlým pruhu rychlostí 160 km/h a já zrychlím nadoraz na 180 km/h (abych mu co nejrychleji uhnul) a on přesto bliká a pak se snaží po předjetí blokovat - to musí být úplnej výplach, co má v hlavě úplně hladko. Jen by mě zajímalo, kde takový hovádka na ty auta berou - poctivě těžko (s jejich IQ by jeli tak akorát Škůdkou 120 na nějakou fušku jako kopáči!!!). A jestli to někdo z vás hovádek bude číst, tak vězte, že vám upřímně přeju , že se vás takovejch co nejvíc rozmlátí na srač.u o sloupy dálničních mostů :x
paveleu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stealth 25. 8. 2005 06:16

paveleu: ty sloupy dálničních mostů jsou super, ale jde o to, že pak musí přijet statik a proměřit to a to stojí taky peníze. Je třeba vymyslet nějaký levnější způsob, jak se těch bestií zbavit.
BMW 520d F11; BMW M3 F80
stealth
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod a 25. 8. 2005 07:03

stlpy su za zvodidlami ne?
a
Nováček

Odeslat příspěvekod Kaja2 25. 8. 2005 07:11

Mam nedavnou zkusenost s timhle blikanim, akorat obracene, jel jsem s ridicim, co blikal, mival tak maximalne desetimetrovy odstupy od aut vpredu pri dobrejch 150 km/h a spousta dalsich krasnych veci. To vse jeste podtrzeno silnym destem. A verte neverte, on to uplnej blbec zase nebyl. Dokonce ma v popisu prace starat se o zdravi lidi a je to urcite fajn clovek. Autorevue nectou vsichni, bohuzel ...
Kaja2
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 25. 8. 2005 07:46

Iceman_21 píše:a kdyz uz chce podjet tak poradne zrychlym :D

No, to auto ve kterem jsem zrovna jel ma na 250km/h omezovac. A nemyslim si, ze bych mel zavodit s "blikajicim frajerem", ktery jel v necem podobnem.
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod Milna 25. 8. 2005 07:47

Kaja2: Pojedes s nim priste?
Milna
Nováček

Odeslat příspěvekod Bond007 25. 8. 2005 07:59

Milna píše:Jedu takhle 160 km/h na dalnici z Brna do Olomouce. V dalce se objevi kamion, proto vyhodim blinkr a prejizdim do leveho pruhu a pokracuji v jizde v levem pruhu. Nahle se objevi zablesk dalkovych svetel ve zpetnem zrcatku.
Rekl jsem si, ze udelam blikajicimu frajerovi radost a zrychlim na 180km/h abych mu dlouho nezavazel.
Frajer se vsak rozhodl me predjet z prave strany a udelal mysku mezi mnou a kamionem.
V momente kdy jsem sel na brzdy jsem si uvedomil, ze jsem prakticky naplnil podstatu prislovi: „Cesta do pekel je dlazdena dobrymi umysly...“
Jak resite takove situace vy? Mate podobne zazitky nebo zkusenosti?s/quote]

pokud jsi mel vpravo misto mel jsi mu uhnout doprava, a nemusel jsi zrychlovat, tim by vse bylo mnohem plynulejsi... Ono vem to zase z druhe strany. Nahodou spechas a jak je vsude zvykem auta pomalejsich aut se radi do leveho s velkym predstihem i kdyz je kamion treba 150-200m pred nimi. A kdyz na ne bliknes tak s ejeste vztekaji proc na ne blikas, pritom kdyby uhnuli tak ty v klidu projedes a oni by nemuseli ani pribrzdit. Takovyhle lidi ja prave resim tim podjetim... Pokud uz je samozrejme nekdo na urovni predjizdeneho kamionu neblikam a v klidu pockam az dopredjizdi i kdyz jede treba 110... Samozrejme nechapu magory co hrozne "spechaji" a pak maji cas nekoho vyskolovat tim ze ho vybrzdi a podobne...
Bond007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mayklmaykl 25. 8. 2005 08:05

no na druhou stranu me nezbylo predvcerejskem nic nez nejakyho vola podjet.... drzel se totiz 120km/h v levym a predjizdel kamion....2 kilometry,jakmile predjel bliknul jsem na nej aby táhnul do pravýho,zatroubil a nic tak jsem chvili cekal a pak ho podjel,ostatni museli udelat to samy - docela jsem se v zrcatku bavil.jinak nepodjizdim kdyz nemusim.

naposled jsem vypekl nejakyho vola ve frs...predjizdel jsem kolonu aut před MB asi 180km/h....za mě přiletela zle ospoilerovaná FRS a blikal jak d.e.bi.l....vzhledem k hustote kolony jsem povazoval za hloupe jet rychleji (kdyby nekdo vyjel)a tak jsem udrzoval rychlost,jakmile jsem předje chtel jsem se zaradit ale fabiista mi vjel hned za kamionem do praveho a zacal podjizdet....no blizila se druha kolona....nenapadlo me nic lepsiho nez plynule pridavat :-) blbec si asi trochu ohral brzdy
mayklmaykl
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Kaja2 25. 8. 2005 08:06

To nevim.
Kaja2
Nováček

Odeslat příspěvekod anonymni 25. 8. 2005 08:15

mayklmaykl píše:no na druhou stranu me nezbylo predvcerejskem nic nez nejakyho vola podjet.... drzel se totiz 120km/h v levym a predjizdel kamion....2 kilometry,jakmile predjel bliknul jsem na nej aby táhnul do pravýho,zatroubil a nic tak jsem chvili cekal a pak ho podjel,ostatni museli udelat to samy - docela jsem se v zrcatku bavil.jinak nepodjizdim kdyz nemusim.

naposled jsem vypekl nejakyho vola ve frs...predjizdel jsem kolonu aut před MB asi 180km/h....za mě přiletela zle ospoilerovaná FRS a blikal jak d.e.bi.l....vzhledem k hustote kolony jsem povazoval za hloupe jet rychleji (kdyby nekdo vyjel)a tak jsem udrzoval rychlost,jakmile jsem předje chtel jsem se zaradit ale fabiista mi vjel hned za kamionem do praveho a zacal podjizdet....no blizila se druha kolona....nenapadlo me nic lepsiho nez plynule pridavat :-) blbec si asi trochu ohral brzdyl/quote]

mas pravdu, je to blbec, ale ty jsi porusil min. 3 paragrafy v zakonu :)
1. rychla jizda
2. nezaradil ses zpet do praveho aby te mohly rychleji jedouci auta predjet
3. pridaval jsi rychlost, kdyz te nekdo predjizdel
- pochop, ze ty nejsi na ceste od toho, abys nekoho vychovaval..
anonymni

Odeslat příspěvekod Caddy 25. 8. 2005 08:19

goes: on se ale chtel zaradit a nestihl to...a bod 3 je nesmysl, jelikoz ho nikdo nepredjizdel, tim zrychlenim naopak zamezil prestupku toho druheho, ktery chtel podjizdet :)
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod Bond007 25. 8. 2005 08:28

já hlavně myslím že je uplne jedno co je napsano v pravidlech. Lidi by si proste meli uvedomit ze vsichni jsme na silnici proto aby jsme se co nejrychleji a nejbezpecneji dostali z bodu A do bodu B. Proto by si vsichni meli vychazet vstric, nyvyucovat se, nevychovavat, nevztekat se a brta ohledy na ostatni. Ten kdo zrovna jede pomalu protoze nespecha, nebo ejde na spotrebu si musi uvedomit ze na ceste neni sam a nikoho zbytecne nezdrzovat. Ten kdo specha zase musi brat ohled na ty pomalejsi kteri zrovna nikam nespechaji. Vzdyt je to jednoduchy, tak proc to ***** nemuze fungovat????
1 383 HP :)
Bond007
VIP uživatel

Další stránka