Dárek pro všechny hazardéry silnic, Zn. takto skončíte.

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kaja2 27. 6. 2005 11:37

Prave jsem to chtel taky napsat. Pripada mi byt trapny takovy malem demonizovani ridice Scanie. Predstava, ze uhnout mohl, ale protoze on je ten, co ma tezky auto a nic se mu nestane, je pritazena za vlasy. To by byl psychopat a tech snad tolik neni a rozhodne jich bude vic prave mezi ridici osobaku. Jednak je z tech fotek videt, ze snahu zabranit tomu, mel a je videt, ze prostor k tomu mel minimalni.
Kaja2
Nováček

Odeslat příspěvekod p0etrik 27. 6. 2005 11:38

No jak pise saman, opravdu je zrejme, ze kamion brzdil a pritom mel kola na care krajnice, tzn. ze ke svodidlum mela jeho bocnice par cm. Na stred ho podle polohy privesu a brzdnych stop asi opravdu vynesl az ten naraz. Jinak nekdo tady psal, ze ten magor predjizdel kolonu za popelarskym autem. Kdyz predpokladam, ze tedy proti jel minimalne jeden nakladak co zakryval vyhled, tak podle fotky
http://www.seat-klub.cz/crash/images/P6080043.JPG
mi vyplyva, ze od mista ze ktereho to bylo foceno mohl mit ridic Scanie vyhled tak ke konci svodidel, coz pri tak velke souctove rychlosti neni moc casu neco delat.

Docela se divim, ze se ridic kamionu tak domlatil, zrejme nebyl pripoutan.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod 555 27. 6. 2005 11:43

JackNO.1 píše:555: ty jsi taky komik, že?! Já nikde netvrdím takovou krávovinu, jakou jsi ty napsal!s/quote]

jjo, taky uz si te parkrat vsiml. co nazor,to perla Mr. Green jinak slovo nadsazka te asi nic nerika?
555
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 27. 6. 2005 12:27

jackno.1: nepodtstane nevim.. co to pises..? radsi mlc udelas lip a nebudes se ztrapnovat..chtel bych videt tebe v ty Scanii..a nebo v Seatu? :)
tOplOaDer
Nováček

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 13:07

tOplOaDer píše:jackno.1: nepodtstane nevim.. co to pises..? radsi mlc udelas lip a nebudes se ztrapnovat..chtel bych videt tebe v ty Scanii..a nebo v Seatu? :)

:D Pokud já se ztrapňuju, tak nevím co pak děláš ty... :hm
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 13:13

jojo, ta brzdná dráha tam je... Nevšiml jsem si jí. Takže se omlouvám hlavně Samanovi, toploaderovi a dalším, kterých jsem se svou teorií dotknul takovým způsobem, že mi kvůli tomu museli nadávat nebo urážet...
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod jaccub 27. 6. 2005 13:26

ten seat vypada po ty srazce fakt zajimave
je to trochu neco jinyho, ale mohlo to dopadnou podobne : zrovna v patek sem jel s kamosem do jicina a ve stoupano do zatacky pred horizontem kolonu aut zacal predjizdep P407 a votunenej favorit. sem kamosovi rika, ze sou to hovada, ze nemuzou vedet jestli tam neco nejde. No a naproti favoritu se vyritil pasat, ale byla to siroka silnice a ve trech se vedle sebe vesli.
jaccub
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 13:39

jaccub: no, šílenci se najdou vždy a všude... Je blbý to takhle říkat,. ale je dobře, že ten maník vzal sebou jen jednoho člověka a ne třeba nevinnou rodinku, jak se to stalo tuším na jaře u Černé hory před Brnem...

Taky nějakej magor hnal do zatáčky v protisměru a smetl tu rodinku, kde tuším byli 4 lidi a přežilo jen malý děcko... (je to už dlouho, možná se v některých uvedených věcech mýlím, ale 3 mrtví kvůli volovi v protisměru byli určitě...!)
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Tekila 27. 6. 2005 13:43

Jacku vzpomínáš? Místo Tatrovky je tady Scania, a ten Seat jel kolem 150, jak jsi tvrdil - v rychlosti co pro dnešní auta nic neznamená. Máš pravdu, neznamená, dokud ti neprdne guma, nevletí srna.....
Tekila
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JackNO.1 27. 6. 2005 13:56

Tekila: no, pamatuju, ale bylo to trochu v jiné souvislosti než protisměr ve 150 čelně proti náklaďáku, ne?! Tuším, že jsem se bavili o dálnici a to je úplně něco jiného...
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod mfilip 1. 7. 2005 12:32

Dnes mi dorazily ma mail tyto fotky asi uz potreti, ale rozesmal mne titulek psany slovensky: Neodkryvat - hnusne - nehoda na D1
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod huugh 1. 7. 2005 13:11

JackNO.1 píše:huugh: co to má bejt za dotaz?!
Pokud řidič neudělal vše pro zabránění nehody, padne na něj třeba 10% zavinění a ze 100% řidiče Seatu to uberu! To je snad jasný!j/quote]
-precti si co si napsal, ujasni si pojmy a prestan ted hrat divadylko

mfilip píše:huugh: spatne. Ridic nakladaku zachranil ostatni pred timto hovadem. Lito je mi stopare. Misto nakladaku tam mohla byt nejaka rodinka.

-ted nevim na co reagujes
huugh
Nováček

Odeslat příspěvekod JackNO.1 1. 7. 2005 14:24

huggh: bylo to myšleno tak, že pokud řidič náklaďáku udělal vše pro zabránění nehody, je 100% vina na řidiči Seatu. Pokud třeba řidič náklaďáku začal brzdit pozdě, neuhnul, atd... je částěčná vina na něm... (samozřejmě policajti mu vinu nedají, protože on není podle vyhlášky povinen brzdit, uhýbat apod., ale myslím vinu řekněme psychickou. Nevím jak to napsat... Prostě, že on bude třeba mít na duši šrám, že kdyby zabrzdil nebo udělal jiný mánévr dřív, byly by následky menší...)

Už to nepitvej. Zavinění 100% je tak jako tak na řidiči Seatu( z policejního pohledu), já jsem to myslel spíše tak, že když někoho zabiju(třeba i ne mojí vinou a budou tam nějaké věci, kterým bych tomu mohl zabránit, bude to ve mně furt vrtat, že jsem mohl následky nehody zmírnit, atd... Chápeš, jak to myslím? :-)
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Goci 4. 7. 2005 06:53

Docela humus, takhle bych nechtěl skončit
Goci
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dushanski 4. 7. 2005 08:35

pochopitelně, že je vina na straně seatu a to 100%. Poloha scanie je až výsledkem nárazu, takže se nedá určit, kde byl za jízdy a stejně tak mohl těžko ten seat vidět dopředu, když ten v zatáčce předjížděl něco velkého; to se dá jasně odvodit z toho, že ani řidič seatu neviděl scaniu, kdyby předjížděl osobák, tak scaniu vidí. Měli zakrytý výhled oba dva.
Když už jsme u toho, nikdy jsem osobně nechápal, jak může někdo předjíždět "kam nevidí", co to je za myšlenku, která mu v hlavě poradí aby vjel do protisměru, když nemůže vidět, co se tam děje...??
nekřič hop, ať ti nepřeskočí...
dushanski
Pozorovatel

Předchozí stránkaDalší stránka