Byl jsem se svým Fávem na STK. Neprošel jsem pro několik závad z nichž část klasifikovali jako B (vážné) a zbytek jako C (nebezpečné). Což mě zas tak nepřekvapilo. Spíš mě zarazilo něco jiného:
Auto jsem hned odvezl do servisu, kde mi okamžitě zjistili, že mi velmi špatně fungují přední brzdy (na STK si technik ničeho nevšiml!!! a vůbec nic neřekl), taktéž zjistili, že mám úplně oddělaný čepy (na STK technik opět ani zmínku!!!). Za to jsem dostal C za "netěsnost motoru - únik oleje". Podotýkám, že když auto nechám stát třeba více než 24 hodin na místě, tak pod ním nenajdu jediný flíček. Dále jako B byla vyhodnocena koroce podlahy velikosti 2x3 cm, která skoro ještě ani nezačala.
To že mi blbě brzdila ručka je pravdou a že mě za to vyhodili je bez diskuse, stejně jako nefunkční zadní mlhovky a pár relativně důležitých drobností. Čekal jsem, že auto nebude na 100%, i proto jsem tam jel, aby mi řekli, jaká je situace.
Auto mi tedy opravili a při STK, kterou jsem absolvoval v jiném místě mi "únik oleje" hodnotili jako vadu A (lehkou), stejně jako korozi. Bylo to bez úplatku, standardní procedurou.
Jak je možný, že si na STK nevšimnou, že přední brzdy fungují tak na 50% nebo že mám v p... čepy a za to zveličí závady, které jinde technik přejde mávnutím ruky??? Prostě kdybych umyl spodek auta a trochu zamaskoval tu korozi, tak mě na té první STK nechají projít s autem který nebrzdí a má vůli přední nápravy jak Brno.
Přijde mi to jak v Kocourkově. Máte podobnou zkušenost?