Povinnosti pri predjizdeni

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod lo-lita 9. 5. 2005 09:59

JackNO.1 píše:lo-lita: ty ubožáku, co si tady potřebuješ nadávkama dokázat? Okamžitě mi ukaž, kde jsem psal to, že se někam cpu!!! k/quote]

Srovnej si to v hlave sam. Naopak mi ty ukaz kde jsem nadaval ???
Oznaceni mamlas neni nadavka. Je pouze nelichotive.

A potrefena husa se vzdy ozve, ze ano ?
Wu wu wu kropka
(polsky - WWW.) :)
lo-lita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lo-lita 9. 5. 2005 10:01

p0etrik píše:lolita je zrejme pako, take it easy... :wink:

napodobne
Wu wu wu kropka
lo-lita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lo-lita 9. 5. 2005 10:04

Ja jen nesnasim notoricke predjizdece, kteri si vynucuji misto v kolone aut za kazdou cenu (coz ale neznamena, ze je nepustim). To jsou u mne hazarderi.
A dale nesnasim ridice v kamionech, kteri se nalepi za zadek auta. Vubec jim nevadi, ze pri defektu bych mel zajisteny futral ! :(
Wu wu wu kropka
lo-lita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JackNO.1 9. 5. 2005 10:10

lo-lita: tady nejde o to co nesnášíš...! Nesnaž se to přehrát jinam!

Mně šlo o to, že jsi mě bezdůvodně napadl na základě vycucané informace, která se tady nikde neobjevila!!!

Klidně si říkej potrefená husa, blablabla, ale já se ozvu vždycky, když mě někdo bude napadat kvůli vymyšlené ptákovině!!!
V2 60°
JackNO.1
Motorkář roku 2007

Odeslat příspěvekod Jarda2 9. 5. 2005 10:29

mfilip - To ti věřím, sám znám spoustu míst, kde po tragické nehodě omezili rychlost nebo přidali nějaký ten zákaz. Jenže neustálé přidávání zákazů a omezení ke snížení nehodovosti nepovede. Naopak. Stále více lidí nebude ta nesmyslná omezení respektovat. Např. podnapilý mladík sedne do svého bouráku, v rychlosti 200km/hod nezvládne řízení a při srážce se stromem mu nepomůžou airbagy ani hvězdičky. Odpovědné orgány to musí řešit, tak tam dají omezení rychlosti na 50 km/hod. A tisíce slušných řidičů mají nesmyslně jet 50 v místě, kde by mohli bezpečně jezdit 90 jen proto, že tam jeden sebevrah jel 200?
A ještě k dodržování rychlosti. Kolikrát už jsme slyšeli "Já za nic nemůžu, vždyť jsem nepřekročil povolenou rychlost." Jenže jet v obci 50 a mimo obec 90 ještě neznamená jet bezpečně. Jet rychlostí povolenou neznamená jet rychlostí přiměřenou.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod richie 9. 5. 2005 10:39

lo-lita píše:
JackNO.1 píše:... a já když kolonu dojedu, začnu předjíždět, v půlce se chci zařadit a on na mě začne troubit, ....o/quote]

A to te mamlasi nenapada, ze muzes predjizdet jen v pripade, ze mas sanci se vratit do sveho pruhu vcas bez ohrozeni ostatnich ?
Tim ze se tam cpes uprostred kolony, porusujes pravidla ty (ohrozeni ostatnich ucastniku sil. provozu )

pre poriadok, pre jazdu v kolone sa vztahuju dalsie pravidla, ktore urcuju vzdialenost medzi vozidlami taku aby sa tam zmestilo dalsie vozidlo .. takze pokial sa vezies v kolone (tj. vyhovuje Ti rychlost kolony, alebo len nechces predbiehat, resp. z hladiska Tvojich moznosti resp. moznosti Tvojho auta nemozes predbiehat) si povinny pustit pred seba rychlejsie vozidlo, ktore tuto kolonu dobehlo a zacne predbiehat ...
.. a pokial ho nepustis zaradit sa pred seba, tj. pokial nestihne predbehnut celu kolonu (ci uz preto, ze sa objavi niekto v protismere, alebo uz nema dalej bezpecny vyhlad), tak Ty budes ten mamlas co nedodrzuje pravidla a ohrozuje ostatnych ucastnikov premavky ..
richie
Štamgast

Odeslat příspěvekod mfilip 9. 5. 2005 10:45

Jarda2 píše:mfilip - To ti věřím, sám znám spoustu míst, kde po tragické nehodě omezili rychlost nebo přidali nějaký ten zákaz. Jenže neustálé přidávání zákazů a omezení ke snížení nehodovosti nepovede. Naopak. Stále více lidí nebude ta nesmyslná omezení respektovat. Např. podnapilý mladík sedne do svého bouráku, v rychlosti 200km/hod nezvládne řízení a při srážce se stromem mu nepomůžou airbagy ani hvězdičky. Odpovědné orgány to musí řešit, tak tam dají omezení rychlosti na 50 km/hod. A tisíce slušných řidičů mají nesmyslně jet 50 v místě, kde by mohli bezpečně jezdit 90 jen proto, že tam jeden sebevrah jel 200?
A ještě k dodržování rychlosti. Kolikrát už jsme slyšeli "Já za nic nemůžu, vždyť jsem nepřekročil povolenou rychlost." Jenže jet v obci 50 a mimo obec 90 ještě neznamená jet bezpečně. Jet rychlostí povolenou neznamená jet rychlostí přiměřenou.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod mfilip 9. 5. 2005 10:49

richie píše:
lo-lita píše:
JackNO.1 píše:... a já když kolonu dojedu, začnu předjíždět, v půlce se chci zařadit a on na mě začne troubit, ....o/quote]

A to te mamlasi nenapada, ze muzes predjizdet jen v pripade, ze mas sanci se vratit do sveho pruhu vcas bez ohrozeni ostatnich ?
Tim ze se tam cpes uprostred kolony, porusujes pravidla ty (ohrozeni ostatnich ucastniku sil. provozu )

pre poriadok, pre jazdu v kolone sa vztahuju dalsie pravidla, ktore urcuju vzdialenost medzi vozidlami taku aby sa tam zmestilo dalsie vozidlo .. takze pokial sa vezies v kolone (tj. vyhovuje Ti rychlost kolony, alebo len nechces predbiehat, resp. z hladiska Tvojich moznosti resp. moznosti Tvojho auta nemozes predbiehat) si povinny pustit pred seba rychlejsie vozidlo, ktore tuto kolonu dobehlo a zacne predbiehat ...
.. a pokial ho nepustis zaradit sa pred seba, tj. pokial nestihne predbehnut celu kolonu (ci uz preto, ze sa objavi niekto v protismere, alebo uz nema dalej bezpecny vyhlad), tak Ty budes ten mamlas co nedodrzuje pravidla a ohrozuje ostatnych ucastnikov premavky ..
Nejsem si tak jisty, jestli to o te vzdalenosti za vozidlem plati i pro osobaky. Zcela urcite to plati pro ridice nakladaku, kteri musi nechat za vozidlem, pokud se nechystaji k predjizdeni misto pro bezpecne zarazeni a pro dalsi ridice to plati, pokud jedou za tramvaji a nehodlaji ji predjet zprava
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod richie 9. 5. 2005 11:50

mfilip: hmm .. musim priznat, ze nie som si teraz isty a nepodarilo sa mi takto narychlo nic relevantne vygooglovat .. skusim sa na to pozriet ked budem mat viac casu ... a mozno sa tu najdu aj taky ktory maju lepsie zdroje poruke aby to pripadne opravili ..
Opel Insignia B ST 1.5/121; VW Sportswan 1.2 (Astra G Caravan 1.6 Twinport-Z16XEP; Corsa C 1.0; Octavia liftback II/1.9tdi -> III/1,6TDI-> IV/1.5TSi )
richie
Štamgast

Odeslat příspěvekod Jarda2 9. 5. 2005 12:04

Platí to opravdu jen pro nákladní auta (+soupravy atd.) ale obecně řidič vozidla jedoucího za jiným vozidlem musí ponechat za ním dostatečnou bezpečnostní vzdálenost, aby se mohl vyhnou trážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení vozidla, které jede před ním. To platí i pro os. auta, a když se to dodrží, je místo na zařazení vždy (teda vyjma rychlosti do 5km/hod- tam asi postačí 4 metry, do kterých se mnohá auta nevejdou). Navíc ohleduplnost jasně říká pustit, udělat místo, nechat předjet. Vždyť na případnou kolizi předjíždějícího auta mohu doplatit i já.
Jarda2
Inventář

Odeslat příspěvekod mfilip 9. 5. 2005 12:15

richie píše:mfilip: hmm .. musim priznat, ze nie som si teraz isty a nepodarilo sa mi takto narychlo nic relevantne vygooglovat .. skusim sa na to pozriet ked budem mat viac casu ... a mozno sa tu najdu aj taky ktory maju lepsie zdroje poruke aby to pripadne opravili ..

§ 19

Vzdálenost mezi vozidly

(1) Řidič vozidla jedoucí za jiným vozidlem musí ponechat za ním dostatečnou bezpečnostní vzdálenost, aby se mohl vyhnout srážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení vozidla, které jede před ním.
(2) Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 10 m, a zvláštního vozidla2) musí mimo obec zachovávat za vozidlem jedoucím před ním takovou vzdálenost, aby se předjíždějící vozidlo mohlo před něj bezpečně zařadit; to neplatí, připravuje-li se k předjíždění, při předjíždění a při souběžné jízdě.
(3) Řidič, který nehodlá nebo nemůže projet podél tramvaje vpravo, musí za ní jet v takové vzdálenosti, aby umožnil projetí podél tramvaje ostatním řidičům.
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Alex.. 9. 5. 2005 13:17

A z toho jasně vyplývá, že v koloně všichni osobáci můžou jet nalepení když mají dobré reakce a dobré brzdy :-D
Alex..
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod gasolina 14. 11. 2005 19:55

no ja by som toho frajirka nechala prejst a potom trebars ako si hovoril ty - predbehnut ho az potom ako prejde on.... vies kto sa smeje naposledy ten sa smeje najlepsie... Mr. Green
gasolina
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Fojťan 14. 11. 2005 20:13

[quote="Arnošt";§ 17
Předjíždění
(5) Řidič nesmí předjíždět
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,e/quote]

to jo ale to predjizdene auto nesmi zrychlit.

btw: k tomu razeni do kolon jak tu nekdo psal: ano, souhlasim ze kdyz se nekdo zaradi do kolony a neohrozi, tak je nasledne troubeni a blikani ze strany predjeteho neopravnene. ale vadi mi ridici, kteri stihaji jen taktak se zaradit pred autem v protismeru... nejednou jsem musel kvuli takovemu volovi byt brzdit jak blazen. a co neudela machr v audi/bmw..??? kdyz na nej zatroubim a zablikam jako co tam dela ze nema predjizdet kdyz to neumi, tak mi schvalne zaslapne brzdu!!! a bouracka muze byt na svete, at uz moje nebo auta za mnou... nejradsi bych takoveho ridice vyboural, vyndal z auta a dal mu tafku. bohuzel mam rad sve auto :?
learnin' to fly
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod Andr3w 14. 11. 2005 20:15

fojtan: tak takych by som strielal :x
Seat - Auto emotion
Andr3w
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka