Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Tak to jsem rad, myslel jsem, ze nadavas na to, ze ti nikdo na takovem prejezdu nedava prednost .... ja ty prejezdy vidim zase jako zanedbanou osvetu. SPousta lidi na kolech si mysli, ze na takovem prejezdu maji prednost, protoze je to vedle prechodu a navic je i podobna svisla znacka a pak se mi v takove karvine stava ( prejezd pres 4 pruhy ), ze mi tam vklidu z chodnik vpali cyklista jedouci 20 km/h a vyzaduje prednost.luk píše:mfilip: Ne, cyklista na přejezdu přednost opravdu nemá. Zákon přejezdy vlastně ani neupravuje, kromě toho, že řeší nějaké interakce s dalšími značkami. Pak je ale otázka, k čemu ty přejezdy vlastně jsou...z/quote]
JackNO.1 píše:... a já když kolonu dojedu, začnu předjíždět, v půlce se chci zařadit a on na mě začne troubit, ....o/quote]
U nas je plna cara na rovince jen proto, ze uz tam zarvalo par lidi. Tak tam daji tudletu zakazovou znackuJarda2 píše:Pokud mě někdo začne předjíždět na konci obce, musí počítat s tím, že budu zvyšovat rychlost. Pokud ji zvyšuji stejně, jako kdybych nebyl předjížděn, nepovažuji to za bránění předjíždění. Bránění je to až tehdy, když na předjíždění zareaguji (přidáním plynu, podřazením, vybočením ze směru jízdy...). Zákon sice říká, že předjížděné vozidlo nesmí zvyšovat rychlost jízdy, ani jinak bránit předjíždění, ale pokud jsem rychlost zvyšoval už před předjížděním a nezvýším tempo zvyšování, nepovažuji to za bránění.(Proto vítám označení motorizace na zádi vozidla - mohu posoudit jeho možnosti.)
Ono se v praxi vyskytuje spousta situací a nelze všechny zcela přesně a jednoznačně popsat v zákoně. Proto taky policista má právo řešit přestupek v závislosti na okolnostech třeba jen domluvou. Ze stejného důvodu není vhodné brát zákon jako dogma - např. radši přejedu začátek plné čáry, než bych se zařazoval tak prudce, že bych dostal smyk. Jinak potvrzuji, že jak plné, tak i přerušované čáry jsou mnohde namalované špatně, konkrétně třeba na silnici Praha-Mělník. Tam je několik míst s přerušovanou, kde by předjížděl jen sebevrah, a několik míst, kde plná končí až uprostřed rovinky a kdybych čekal na její konec, musel bych buď šíleně riskovat, nebo nepředjíždět vůbec.v/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků