Na úvod předesílám, že na dálnici nepatřím k nejrychlejším, na druhé straně nejsem vyloženou brzdou provozu ani dogmatickým stotřicítkářem. Takže se mi ledaskdy stane, že při předjíždění kolony kamionů mě dojede zezadu někdo rychlejší a tlačí mě vpřed, často i za pomoci problikávání. Pokud není kam uhnout, ignoruju ho. Pokud však mám kam uhnout (škvíra mezi kamiony), většinou je pouštím. Polovina z těch, které pustím, šlápne na plyn a zmizí vpředu - proti těm nic nemám a vracím se do levého pruhu dopředjíždět kolonu. Druhá polovina mi brutálně leze na nervy... zrychlí o pět kilometrů za hodinu a dlooooouze a pomalu předjíždí. Takže já si pak připadám jako blbec, který musel ze svých 140 ubrat na 90 - 100, plouží se mezi kamiony, protože někdo, kdo jel za ním 160, potřeboval předjet, teď zvolnil na 110 a akorát mě blokuje. Takže vzkaz těmhle lamám: potřebujete-li mě předjet, učiňte tak rychle. Jinak už nebudu za slušňáka a klidně vás budu zdržovat během svého celého předjíždění kilometrových kolon.
Co Vy na to? Máte obdobné zkušenosti?