Řidiči bez řidičáku

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Revdr 12. 7. 2005 23:00

Tak to ja ridim uz od 14 ale nikdy me nechytli jezdili jsme jen po polnackach jednou me vlastne chytli a malem naliskali zemedelci ze sme jim pojezdili zasetou psenici.Ale takovyhle rally jizdy nedoporucuju meli jsme dve auta š100 a daciji starou a tak sme jezdili na hline mezi polema a blbli sme a tak sme se honili schvalne sem se nechal dojet tou š100 a pak sme na to slapli do te hlinene zatacky ja sem tu zatacku vzal driftem a v poho zpomali sem a dival sem jak to zvladne š100 a ted sem jenom uvidel jak se mu zveda predek a zablikali mu svetla a uz sli pres strechu (z mokre hlini sjel na suchou a proste se mu to seklo ale nikdy bych nerekl ze na takovym povrchu se to da prevratit) teda tak sem vyklepanej jeste nebyl rychle sme se sli podivat jestli zijou a prezili vseci jenom nejaka krev z nosu rozkousle jazyk a nejaky boule a ridic domlaceny nohy od volantu (urval packy blinkru a svetel proto blikal)škoda 100 uplne zrusena vyska strechy u ridice max 80 cm skoda ze sem nemel kameru videl sem to live cca 10 metru odeme.Dodneska na to v hospode chlastame a uz se jenom smejeme ale ten osudnej den uz nechci opakovat :wink:
Naposledy upravil Revdr dne 18. 7. 2005 11:58, celkově upraveno 3
Revdr
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Motorista01 17. 7. 2005 21:29

Teda, když tady čtu ty příspěvky, tak mám zase o něco větší strach jezdit po našich cestách.
Motorista01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Revdr 18. 7. 2005 11:55

To Motorista01 : Neboj uz mam ridicak :wink:
Revdr
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod gasolina 14. 11. 2005 21:35

Sedan píše:Zajímavé: http://auto.idnes.cz/automoto.asp?r=aut ... 05M082p03A

Je tady někdo, kdo nemá řidičák a přesto jezdí?o/quote]

moj pripad to neni ale poznam takeho co sa spolieha na znamosti a jazdi bez vodicaku ..
gasolina
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod gasolina 14. 11. 2005 21:36

vies ale nesuhlasim s tym, potom to dopadne tak ako teraz v televiznych novinych hlasili ze 6 nezletilety sa vyrubali a zabili lebo nezvladol 16 rocny riadenie a tusim aj pred policajtami utekali...
gasolina
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod gasolina 14. 11. 2005 21:39

ocko by som privrela iba vtedy ked si niekto pred testami popri autoskole skusa jazdenie na malo frekvetovanych cestach, parkoviskach , a podobne...
gasolina
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod LamB 14. 11. 2005 21:45

jeden chlapek u nas na vesnici ridil 10-15 let bez ridicaku samozrejme chlastal, pak srazil cloveka, clovek umira na miste, nez prijeli policajti posadil za volant svoji zenu a dnes je ten chlap na svobode, sice uz nejezdi v aute ale...
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Revdr 14. 11. 2005 21:47

LamB píše:jeden chlapek u nas na vesnici ridil 10-15 let bez ridicaku samozrejme chlastal, pak srazil cloveka, clovek umira na miste, nez prijeli policajti posadil za volant svoji zenu a dnes je ten chlap na svobode, sice uz nejezdi v aute ale...
tak to je dobra hajzlovina jenom se divim kdyz jeho zena mela ridicak a nechlastala proc neridila rovnou Mr. Green
Revdr
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Fojťan 14. 11. 2005 21:47

sMartin píše:
Fl.89 píše:Na co autoskoly?Tady nic takovyho neexistuje, teda samozrejme kazdej musi do "autoskoly" kdyz chce ridicak, ale tam je hotovej maximalne za dve hodiny a nevim jak je to ted ale kdyz jsem delal ridicak ja tak jsme nejeli ani na verejnou silnici, protoze vedle budovy kde jsem delal test je parkoviste na kterym se delaji "jizdy" a trvaji asi tri minuty, teda v mem pripade to tak bylo a nemyslim si ze je tady vic nehod nez v Evrope kde jsou vsichni "vysoce kvalifikovani" ridici.... :wink:

1. Jezdit v automatu umi kazde jelito.
2. Stav silnic v USA - porad same rovne a siroke 4proudovky, semafory, obcas 4 STOPky (tzn. zadne hlavni a vedlejsi).
3. Neustale znaceni, ktere porad neco pripomina (casto i zbytecne - napr. stejnou max. rychlost vidite 5x na trase treba 500m).
4. Chybi tramvaje; neexistuje stara zastavba, kde by bylo slozite resit dopravni situace atd. atd.

Takze tam a tady je rozdil... My u nich problem nemame, ale oni u nas na 99% ano. :D

nemuzu si pomoci, ale ta jadro problemu je nekde jinde. dovolil bych si tvrtdit ,ze v americe jsou mnohem lepsi ridici nez u nas, a to hlavne ohledne disciplinovanosti. nejde o to jestli ma nekdo automat nebo ne nebo jak rychle umi mackat spojku.
to jak se jezdi u nas, je nehorazne (ne ze bych jezdil ale jinak, nechci moralizovat). a v usa bys prisel s ceskym stylem jezdeni do tydne o ridicak, spis by te ale zabasli.

a hlavne: ad4 - se na me nezlob ale jsi uplne mimo.

a ke stopkam a krizovatkam: takovou jistotu ohledne prednosti jak ty rikas a ohledne jednoduchosti bych tedy nemel...
learnin' to fly
Fojťan
Inventář

Odeslat příspěvekod LamB 14. 11. 2005 21:51

ona byla doma, tomu chlapovi samozrejme pomahali dalsi lidi hned pro ni zabehli cca 500 m a bylo, pak na nej prej chdili anonymni udani ale zijem v cr takze soudni verdikt znel nehodo zavinil jezdec, ale ten uz je pod kytkama
Peugeot 306, 1.4 (kdysy dávno 55 kW)

Ale jinak velky příznivec Fordu
LamB
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Revdr 14. 11. 2005 21:53

LamB píše:ona byla doma, tomu chlapovi samozrejme pomahali dalsi lidi hned pro ni zabehli cca 500 m a bylo, pak na nej prej chdili anonymni udani ale zijem v cr takze soudni verdikt znel nehodo zavinil jezdec, ale ten uz je pod kytkama

Tak to je dablovana cupkarna k*rva doufam ze ma tenhle ***** aspon fatalni vycitky svedomi a ze mu to neda spat
Revdr
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Kibitz 14. 11. 2005 22:16

Nejak to nechapu,tak on tu nehodu nezavinil,ne?Tak o co jde?Ani tak by mu nic nemohli,mozna pokutu a zakaz rizeni...
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod ##_## 15. 11. 2005 21:23

Já si vždycky myslel, že když jsi pod vlivem alkoholu, tak vždy padne vina na tebe.
##_##

Odeslat příspěvekod Kibitz 15. 11. 2005 21:34

Ja si nevsimnul ze chlastal...
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod MKMAN 15. 11. 2005 23:45

tohle me zajima. kolega vrazil na mokre silnici do auta ktere zabocovalo ke krajnici a pak kdyz predjizdel najednou zmenilo smer zpet a on na to slapl a bez abs to uz neuridil (stara pixla felicia). Ten druhej clovek nadychal po 3 hodinach 0,56 promile takze mu to v dobe nehody vypocetli na 0,7 - myslite ze je sance v tom neco konat? nebo to mam hodit za hlavu. samozrejme jelito je kolega ale kdo ma cekat ze zacne predjizdet a ten se mu tam znicehonic vrati do pruhu (slo o cca 40 cm rozdilu)

diky za rady
tádydádydádyda
MKMAN
Pozorovatel

Předchozí stránkaDalší stránka