Alza držák s nabíjením do auta

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Kootil 26. 12. 2024 11:58

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s tímto držákem do auta od Alzy.
https://www.alza.cz/alzapower-wf410-wir ... 911102.htm

Jezdím hlavně krátké trasy, cca 20 minut...takže mám strach aby se telefon stihl nějak rozumně nabít když bych byl v nouzi a potřeboval dobít šťávu. A potom taková klasika, jestli se telefon moc nezahřívá, jestli to drží jak má. V těch recenzí jsou nedostatky zmíněné, takže mám nějaký obrázek, ale hlavně ta rychlost nabíjení mě zajímá. Jestli by se to dobilo za 20 minut o 5% tak to nedává smysl moc. Mám iPhone XS.

Jak to zvládá nabíjení s pouzdrem a byla tam LED dioda která svítila, aspon u starších verzí, je to tam pořád? Bohužel to svítilo i když to nenabíjelo a šlo to jedině překrýt telefonem.
Díky :D
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 26. 12. 2024 11:59

nabije se to to za 20 minut malo. coz je dano primarne malym vykonem 12v site v aute. takze za 20 minut bude tak tech 5 max do 10%. spise k peti
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 26. 12. 2024 12:02

12V siet auta je dost vykonna.

Problem je bezdrotove nabijanie, cez ktore neprenesies tolko vykonu ako cez kabel.

A kua preco potrebujes na 20m nabijat?
Ides z domu, mas nabite predsa.

Zalezi aj co vsetko budes mat spustene na mobile...par percent to prida.
7,5W by malo byt maximum pre XS bezdrotovo.
Kryt nieco zoberie takze budes rad za 5W minus spotreba telefonu.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Lukas063 26. 12. 2024 12:16

Když vím, že pojedu krátkou trasu (což podle mě těch 20 km/20 minut je), tak mobil v autě nedávám na nabíječku...
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Kootil 26. 12. 2024 14:15

Potřebuju nabíjet protože telefon přes noc nenabíjím, až když má 20%...a občas i tak zapomenu. Tak dopoledne nebo ráno občas výjdu s baterkou nabitou na 40%.

Taky když jedu, tak poslouchám přes bluetooth spotify nebo rádio a mám puštěný Waze, abych se vyhnul koloně a měl info, takže telefon pichnu na nabiječku i když ho mám nabitý na 80% aby se mi nevybíjel.

Držák mě dost lákal kvůli osvobození od kabelu, ale za tak krátý čas který většinou jezdím si myslím, že ho dobiju málo a potom až bude teplo, tak věřím tomu, že bych řešil problémy s přehříváním (okolní teplo + teplo které vyvolává bezdrátové nabíjení). Budu v březnu kupovat nové auto tak asi počkám co bude umět a na základě toho se rozhodnu.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 26. 12. 2024 14:29

Nabijaj vnoci lol.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod myšpulín 26. 12. 2024 15:43

Pořídil bych si nabíjecí bezdrátový stojánek nebo podložku na doma a nabíjel bych pomalu přes noc. Já mám navíc chytrou zásuvku co se po chvíli vypne když klesne odběr - když je nabito.
myšpulín
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 26. 12. 2024 16:11

Pripadne nablito
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod audis 26. 12. 2024 19:13

Kotil:
Měl jsem dva ks držáku této konstrukce z ali (kloub vysuv), u obou za par měsíců spoj mezi prisavkou a plast konstrukcí začal mít vůli v nytovem nebo sroubovem spoji nebo co to tam bylo, dotáhnout to nešlo nebylo čím. Takže když byla přísavka na skle a vysuv vysunuty, mobil cestoval doleva doprava dle zatáčky. Tj přísavka přestala být tuhá vůči plastu v rotaci vůči sobě.

Ad nabíjení : minimum je 5 w, tj zdroj výstup output 5 V a 1 A. Tohle bude dobíjet trošku nebo udržovat. Dnes už lze koupit levně zdroje do zapalovace s vyšší voltazi a ampery, bude nabíjet rychleji.

Nezapomenout na kvalitní kabel (např ten příbaleny k mobilu, belkin, Ali kde tomu jde věřit nebo se zadari, kde píšou podporuje rychlonabijeni, nebo vyšší volty nebo ampery nebo waty). Nekvalitní kabely snižují proud (mnohokráte vyzkoušeno v letech 2010 až 2024).

Já mám na polorychle nabíjení mého mobilu zdroj z lidlu a kabel z Ali, cpe tam 5 V a 1,4 A = 7,5 w asi, čekal jsem víc. Stačí mi to. Z 50 na 100 procent jízdy s waze dobije za nevím odhad 2 hodiny mobil 5 Ah.
audis
Štamgast

Odeslat příspěvekod Kootil 26. 12. 2024 20:26

Tak se nakonec rozhoduju mezi těmahle dvouma.
https://www.alza.cz/alzapower-holder-ac ... 771643.htm
https://www.alza.cz/alzapower-holder-am ... 771637.htm

Ta klasika vypadá bytelně, ale release button to má zezadu a mám strach, jestli nandávat a sundávat telefon nebude otravný. S tím magnetickým mám zkušenosti, že se telefon uchytí sám a pak ho prostě vemu, mám totiž tento: https://www.alza.cz/alzapower-holder-fm ... 771631.htm a telefon udrží fest, akorát teď v zimě mi zavazí při topení, jak je uchycený do ventilace a navíc je telefon pod takovým trochu debilním úhlem díky poloze ventilace v mém autě. Mátě někdo zkušenosti s tím prvním, klasickým, je čtvrtý nejprodávanější v kategorii držkáků do auta od Alzy.
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod audis 26. 12. 2024 20:39

Nedávám radu na bezdrát nabíjení.

Zase vidím vadně stejnou vadnou konstrukcí prisavku na kloibu.

Po půl roce ku spokojenosti neklepe je tuhý. Spokojenost. používám Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $5.42 | 17MM Ball Head Hose Sucker Base For Xiaomi Wireless Car Charger 20W Car Mobile Phone Tablet Holder Accessories 4 Lengths
https://a.aliexpress.com/_mtw79EF plus samonacvakavac z tohoto předchozího Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $5.51 | Car Phone Holder Mount Stand GPS Mobile Cell Support for IPhone 13 12 11 Pro Max X 7 8 Xiaomi Huawei Samsung
https://a.aliexpress.com/_mre6knp. Na kouli 17 mm to melo pasovat a pasovalo. Můžeš najít jestli se tyto dvě varianty prodávají najednou.

-- 26 pro 2024 20:49 --

Dodatek : samonacvakac brzo začal vrzat spodní úchyt. Vzít domu zafixovat sekundakem, opraveno. Uvolňující hmatniky po stranách čerstvě začaly vrzat. Vezmu dom a olepim ele černou páskou stačí 1 vrstva.

Pakarna. Zlatě okolo roku 2010 držáky na pda telefony přímo na daný typ telefonu masivní plasty, zasunout jelo nabijelo, vrzání žádné, cena 600 až 1500 Kč. :-)
audis
Štamgast