Hodnocení lakování

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod exBURN 11. 11. 2024 21:12

Arnie J píše:Mně se podařilo domluvit bezplatnou opravu Toyoty dokonce rok a půl po tom, co se ta původní oprava úplně nepovedla. Ani jsem to neměl v plánu, šel jsem do toho s tím, že si to zaplatím, pokud mi dají férovou cenu.

A povedlo se napodruhé?
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Arnie J 11. 11. 2024 21:13

ještě to neproběhlo, ale borec vypadal, že to první selhání bere dost osobně, tak snad se teď posnaží :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 11. 2024 21:14

Tak to bylo jeste normalne jako zarucni oprava opravy ne?
Jinak takovy skrabanec bych bral taky jako odpaneni, uzil si prachy z pojistky a sral na to :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod exBURN 11. 11. 2024 21:16

Arnie J píše:ještě to neproběhlo, ale borec vypadal, že to první selhání bere dost osobně, tak snad se teď posnaží :D

Tak to je příjemná změna v přístupu, tak to budu držet pěsti ať to dopadne. Kdy je to v plánu?
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod aikoN 11. 11. 2024 21:17

To určitě. Si pamatuju, jak jsi onehdá tancoval kolem Mokky :D

Jinak, to nešlo vytáhnout PDR a zkusit rozleštit? Jasně, pojišťovna zatáhne nové dveře a kdesi cosi, ale zase zbytečně rozdrbat auto kvůli tomu, když by byla citlivější alternativa...
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 11. 2024 21:21

Mokku jsem myslim *****, jako jediny auto, to muselo byt neco jinyho :D A uz to beru jako stroj a neprozivam.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 11. 11. 2024 21:22

exBURN píše:
Arnie J píše:ještě to neproběhlo, ale borec vypadal, že to první selhání bere dost osobně, tak snad se teď posnaží :D

Tak to je příjemná změna v přístupu, tak to budu držet pěsti ať to dopadne. Kdy je to v plánu?

měli na dlouho dopředu plno, takže až únor ... ale to mi jako neva
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod maincoonsback 11. 11. 2024 21:24

aikoN píše:To určitě. Si pamatuju, jak jsi onehdá tancoval kolem Mokky :D

Jinak, to nešlo vytáhnout PDR a zkusit rozleštit? Jasně, pojišťovna zatáhne nové dveře a kdesi cosi, ale zase zbytečně rozdrbat auto kvůli tomu, když by byla citlivější alternativa...

No nevím.
Jako, pokud je auto pojištěný a máš třeba GAP, tak nevidím důvod k tomu jezdit s naprcanym autem. Jen ať to opravdu tak, aby to bylo zase nový. Není důvod to dělat jinak.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 11. 11. 2024 21:25

Tak oprava v autorizaku, to je samozrejmost ve stavu noveho :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod exBURN 11. 11. 2024 21:29

Gap ti ale řeší jen totálku nebo krádež a ne ztrátu hodnoty vozu.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod -pb- 11. 11. 2024 21:29

Arnie J píše:imho to byl sarkasmus

za mě by bylo škoda nechat jezdit scalu promáčklou

no nebyl :-) jako nevím přesně jak funguje platba od pojišťovny rozpočtem, ale pokud za tohle vysolila skoro kilo u auta s pc 300.. jinak sám jsem měl na gti 3 roky vlastní vinou celkem dost podřený zadní nárazník a při prodeji to ani nikoho nezajímalo
-pb-
Inventář

Odeslat příspěvekod aikoN 11. 11. 2024 21:33

maincoonsback píše:No nevím.
Jako, pokud je auto pojištěný a máš třeba GAP, tak nevidím důvod k tomu jezdit s naprcanym autem. Jen ať to opravdu tak, aby to bylo zase nový. Není důvod to dělat jinak.

Jo, a výsledek vidíme.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 11. 11. 2024 22:03

-pb- píše:
Arnie J píše:imho to byl sarkasmus

za mě by bylo škoda nechat jezdit scalu promáčklou

no nebyl :-) jako nevím přesně jak funguje platba od pojišťovny rozpočtem, ale pokud za tohle vysolila skoro kilo u auta s pc 300.. jinak sám jsem měl na gti 3 roky vlastní vinou celkem dost podřený zadní nárazník a při prodeji to ani nikoho nezajímalo

Sarkasmus od aikona, pochopitelně :D Platba rozpočtem vystačí z mé zkušenosti leda na nějakou provizorní opravu. Takže pěkně opravit vše naplno ve smluvním servise a pojišťovna zacáluje fakturu.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Pan Kája 12. 11. 2024 12:25

Tak už mě servis předem varoval, že opravu za den nejspíš nestihne. Já servis obratem předem varoval, že s další vrstvou laku budu žádat částečnou finanční kompenzaci.

No, bude to ještě náročné... jak jsem dlouho nebyl ve větším servisu, tak jsem o nich měl lepší mínění. Poslední kapkou bylo, když oznámí, že auto bude nejspíš ve čtvrtek. Člověk tam ve čtvrtek zavolá... moc si neslibuje (odpovědná osoba minule ani nezvedla mobil, ani nezavolala zpět a na recepci napoprvé jen zvedli telefon a rovnou ho típli). Pak to zvedne nějaký nový hlas, že neví... že to ví jen osoba, co to má na starosti, že mi na něj může dát číslo, ale (vystrašeným) hlasem mě prosí, že mu ten den nemám volat. Řekl jsem, že zítra přijdu osobně a chci to auto vidět, zavěsil a další den před příchodem bylo auto přistavené (byť ve stavu viz výše). Mezitím mi volala nějaká jejich administrativní pracovnice a nadiktovala email, že chce ofocený techničák (který už měli okopírovaný). Abych si ověřil email, zadám její jméno a název servisu do googlu... a vyjela mi recenze na ten servis, kde ho chválí a servis jí děkuje za krásnou a upřímnou recenzi. Uf! :)

EDIT: Ale ono se to ztratí... u autorizáku Fordu jsem chtěl, aby koukli na hlučnou klimu. Řekli si 350,- navíc k servisu, že na to půlhodiny koukali a zjistili, že je to OK, jen hlučný kompresor. Pak jsem to dal do jedné dílničky a tam zjistili, že v klimě není žádná náplň... a vede servis Škody (kdysi autorizák, v době mé návštěvy už jen dealer se servisem), kde mi kdysi chtěli namluvit, že Fábie se kterou jsem přijel (nebyla moje, jinak bych hned odjel) nemá řemen a nemá kotouče vzadu (které jsem přivezl sebou na výměnu). O prvním jsem je nepřesvědčil, to druhé zjistili, když mi chtěli na parkovišti ukázat, že se mýlím. Po výměně šlo na STK, kde se potvrdilo, že je neodvzdušnili... tam jsem reklamaci ani nezkoušel a jel jinam do autorizáku. Tam mi je sice odvzdušnili, ale odmítli vyměnit čep (což po mě chtěli na STK spolu s brzdami), že prý je OK. Takže jsem sem musel nadvakrát a nakonec raději skončil jen u malých dílen :-| Teď ještě najít něco rozumného pro Scalu... možná bych zkusil Petříka v Chuchli (radí se s ním ve Světě Motorů) nebo možná Auto Styl v Jeremiášově. Každopádně uvítám případné tipy.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Kolemjdoucí

Předchozí stránka