Zateplení a temperování plechové garáže

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod puk123 22. 3. 2021 07:12

A nemůžeš si k tomu přilepit nějaký zateplený přístavek zvenku? 5 stupňů bude na práci stejně dost málo.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 22. 3. 2021 08:52

a neni lepší to celé sundat a udělat zděnou garáž, když to tu tak čtu? Nebo prostě ty barvy mít na zimu holt doma ...
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Ondras89 22. 3. 2021 09:24

Když jsem si přede dvěma lety koupil garáž za 200 tisíc, tak ne, tu se mi teď bourat fakt nechce. Uznávám, že jsem blbý, že jsem si to nenechal udělat zateplené rovnou, ale s tím už se teď moc nedá dělat. Ty barvy jsou jenom příklad: pět stupňů tam nechci udržovat ani tak kvůli práci (nebudu tam trávit tolik času, aby to vadilo), ale proto, abych tam mohl nechat věci, které nesmí zmrznout.
Ondras89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 3. 2021 09:40

Třeba pivo :nenapadne
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod maincoonsback 22. 3. 2021 09:42

Ono ještě jinak. Pokud ti jde jen o toto, tak bych teda raději, než tohle udělal to, že těch 10 dnů bych to prostě vytápěl teplovzdušným agregátem na elektriku. Bude to stát sice třeba:

10 dnů x 20 hodin provozu/den x 2 (výkon kilowata) * 5 Kč (cena ze elektřinu) = 2000 Kč na elektrice, ale pořád to bude asi míň než se s tím tak pinožit. Ten teplovzduch by ti tam nad nulou (5°C) to asi udržel, když tam nebudeš moc větrat. Zase tak velké to nemáš. Ono pokud potřebuješ udržet jen protizámrz, tak toho tepla zase až tak potřeba není.

Nevím teda kde to máš postavené, ale pokud to není někde v horské oblasti, tak bych řekl, že by to tak nějak mohlo jít.

-- 22. 3. 2021 08:43 --

Arnie J píše:Třeba pivo :nenapadne

Pivo v tanku (v bečce) ti jen tak nezmrzne...
:mrgreen:
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 22. 3. 2021 09:51

Kvůli pár pixlám. :hm Teda, jestli tam nechceš zavřít Jeníčka s Mařenkou. Krom garáže máš barák nebo byt?
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Ondras89 22. 3. 2021 09:53

Jsem na Valašsku (Frenštát). Taky mě to napadlo, na druhou stranu, letos je těch mrazivých dnů mnohem víc a v posledních letech taky. Radši bych to teda udělal pořádně. Když jsem si počítal orientační náklady (profily 5000 + vata 15000 + fólie 5000 + sádroš 10000 + něco dalšího) tak mi to pořád nepříjde tak urvané. Kór za tu relativní jistotu, že je to udělané pořádně.
Ondras89
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vana666 22. 3. 2021 09:53

Ondras89 píše:.. pět stupňů tam nechci udržovat ani tak kvůli práci (nebudu tam trávit tolik času, aby to vadilo), ale proto, abych tam mohl nechat věci, které nesmí zmrznout.

Tak si na ty věci kup skříň nebo vyrob bednu a když to budeš chtít úplně hifi oblož ji polystyrénem. K vytápění ti bude stačit pár desítek wattů a vše vyřešíš rychle a za zlomek ceny
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 3. 2021 10:17

maincoonsback píše:

počkej, fakt? kolik to tak vydrží? já jak zjistím, že v noci má být -1°, tak to přenáším do baráku :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod D.a.l.i 22. 3. 2021 10:18

Nejjednodušší řešení - nefunkční lednička a dovnitř dát zdroj tepla.

Taťka jako včelař potřebuje rozpouštět ztuhlý med, teplota nesmí překročit cca 40°C.
Tak má v lednici zabudovanou topnou spirálu, termostat (+ ven teploměr). No a není žádný problém během 1-2 dní rozpustit bečku při teplotě cca 30-35°C.

Na nezámrz stačí urdržovat pochopitelně nižší teplotu :)
Nač ten spěch? 5 minut mě nezabije :-)
D.a.l.i
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MV_cz 22. 3. 2021 10:22

Vana666 píše:
Ondras89 píše:.. pět stupňů tam nechci udržovat ani tak kvůli práci (nebudu tam trávit tolik času, aby to vadilo), ale proto, abych tam mohl nechat věci, které nesmí zmrznout.

Tak si na ty věci kup skříň nebo vyrob bednu a když to budeš chtít úplně hifi oblož ji polystyrénem. K vytápění ti bude stačit pár desítek wattů a vše vyřešíš rychle a za zlomek ceny

jj to mě taky napadlo, ono by asi stačilo mít fakt nějakou polystyrenovou krabici, případně si udělat v garáži v desce díru a zakopat to navíc do země

-- 22. 3. 2021 09:23 --

Arnie J píše:
maincoonsback píše:

počkej, fakt? kolik to tak vydrží? já jak zjistím, že v noci má být -1°, tak to přenáším do baráku :D

jistota je kulomet, navíc kdyby byla v noci náhlá žíža, tak se hodí mít pivo po ruce :nenapadne
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 3. 2021 10:25

kdyby mě přepadla náhlá žíža, tak než to všechno zapojím, tak umřu žízní :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod maincoonsback 22. 3. 2021 10:34

Arnie, tak úplně vědecky sem se tím nezabýval, ale je to pod tlakem, má to svoji stálou teplotu, o -1 to ani neví. Měli jsme to v -6 a to pivo o tom ani nevědělo. Samozřejmě přes noc. Dlouhodobě by to asi bylo špaténka. Prostě myslím tot akový to, mám bečku venku, má být přes noc -2, tak prostě nejsem z teho vystreslý.
maincoonsback
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 22. 3. 2021 10:39

no mně to přemrzlo možná tak -2 a už mi to přišlo hnusný

ale kdo ví, co s tím dělali předtím v Jasu, že :)
Arnie J
Tlusťoch

Předchozí stránka