Zdravím vespolek zdejší garážmistry,
mám takový ošemetný problém který potřebuji urgent řešit, jestli se mi chcete vysmát do ksichtu, tak prosím, ale zkuste hodit alespoň názor
Půjčil jsem známé auto i s doklady, na cesty po Švýcarsku na 20dní.
Byla to urgence přes noc ze dne na den. Životně důležitá.
Tu osobu popravdě v podstatě neznám, jen od vidění. To jen tak naokraj.
Jsem s ní v kontaktu, druhý den mi napsala že ji cvaknul radar na 100ce 110km/h, s tim že prý pokuty ze Švýcarska do Česka nechodí že je neposílají.
Mno vím že jsem asi úplnej idiot, nemám potvrzený podepsaný papír o půjčení vozidla. Nenapadlo mě to a bylo to ze dne na den.
Při vrácení bych chtěl potvrdit zpětně ale to nemusí dopadnout. Částečně jí věřím, ale částečně vůbec, vím že měla i problémy se zákonem a možná drogami.
Problém je že teď vím, že pokuty mohou být ve skutečnosti i v řádech statisíců v těch horších případech, případně pár mega nebo vězení...
Co mě napadlo, nějaké potvrzení na dálku, ověření dokumentu elektronicky (DocuSign?), případně prostě nahlásit odcizení vozidla v krajním případě.
Chci se zeptat na to odcizení vozidla mohou ve Švýcarsku takové nahlášení v ČR brát v potaz? Případně za 14dní ohlášení o krádeži odvolat s důvodem že jsem o tom nevěděl? Co hrozí v tomto případě?
Zapeklité... Já vím... Dikes za kazdou radu