Ceny servisních prohlídek

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 7. 2020 08:15

Jo, přijímací technik byl v pohodě (no ten předávající už byl zase otrávenej, ale tak pátek odpo no), maj novej velkej čistej salůn, tak holt režie něco sežere :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 7. 2020 08:18

Lukas063 píše:Maj jasne předepsané co se na které prohlídce meni/dela, ač to majiteli muze připadat zbytecne (např ten pylovy filtr).

Ve Fordu jsem se zhádal když mi při prohlídce 2r./60tis. km vyměnili svíčky, přestože auto mělo najeto jen 30tis. km. Argumentovali "co nastane dřív", na protiargument "svíčky nedegradují v čas" nechtěli nějak slyšet.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 11. 7. 2020 08:22

tohle naštěstí u fiatu brali s rozumem
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 7. 2020 08:32

Tak zřejmě posledni serviska za mnou. Po 5r je zaklad takže olej+filtr, kabiňak a samo diagnostika, kontrola laku apod drobnosti k tomu. Jinak klasika umyti+vysati interieru a doliti kapaliny do ostřikovaču. Tentokrat mi snad poprve napsali i množstvi a to 1.5l což by mohlo sedět. Navic jsem nechal udělat desinfekci klimy a to vše za 5380kč.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod XB_1 11. 7. 2020 08:47

garážmistr píše:
Lukas063 píše:Maj jasne předepsané co se na které prohlídce meni/dela, ač to majiteli muze připadat zbytecne (např ten pylovy filtr).

Ve Fordu jsem se zhádal když mi při prohlídce 2r./60tis. km vyměnili svíčky, přestože auto mělo najeto jen 30tis. km. Argumentovali "co nastane dřív", na protiargument "svíčky nedegradují v čas" nechtěli nějak slyšet.

Jenze predepsany je to, co rika Ford a tim se musi oni ridit, za tohle bych se zrovna po nich nevozil. Ja kdyz vidim, jak jsou na tom izolátory a elektroda kolikrat i po 40 tis.km, tak zase tolik ty svicky nestoji. To se spis podivej po výměně oleje na merku, jak pečlivě olej měnili. Vetsina se s tim fakt moc nes.e.re.
XB_1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 7. 2020 08:49

Lol.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod XB_1 11. 7. 2020 08:53

Me prijde spis vtipny, ze se nekdo zhada kvuli svickam. Mozna by i olej jeste vydrzel, ne? Filtry by stačily jednou za 4 roky :-D
XB_1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 7. 2020 08:53

No tak mě bylo řečeno, že je zbytečnost měnit svičky dřiv než v těch cca 60tkm jak je předepsano a je jedno jak jsou stare. A třeba kolega, ktery ma stejny motor se na to vydlabl a nechal je měnit až po vice než 80tkm, což ja bych zase neudělal.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod Lukas063 11. 7. 2020 08:58

garážmistr píše:

Oni nejen ze to mají předepsané (jak bylo řečeno, co nastane driv)...ale navíc na tom byla nejspis i slusna marže a to je to, o co tu běží :D Nebudeš si uz asi pamatovat, jaka byla cenovka tech svíček?
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod maXX_CZ 11. 7. 2020 08:59

garážmistr píše:V linku je 5W40.

Ano. To je pro srovnani, co leju ja.
Ale 6k mi uctovali i tak. Takze jsem jim udela papa.
maXX_CZ
Veterán

Odeslat příspěvekod XB_1 11. 7. 2020 09:00

Pokud je auto v zaruce, tak se jede striktne dle servisniho planu. Ono to ty svicky asi nakonec vydrzi, ale pokud nefunguji uz uplne spravne, ma to vliv na vykon/spotrebu a nemusí to delat dobre ani civce. Jestli svicky stoji 2000, bavime se o nakladech do 10hal./km :-)
XB_1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 7. 2020 09:08

Výměna svíček byla kolem 2,5tis. Kč.

Pokud mi technik Fordu tvrdí, že svíčky museli vyměnit, protože už byly dva roky starý a není podstatný, že z hlediska nájezdu byly v polovině životnosti, měl by v autosalonu dělat svačinářku, ne přejímacího technika.
Při kontrole 4roky/120 tis. km, kdy svíčky měli najeto opět kolem 30tis. km nebyl s jejich nevýměnou ze strany Fordu žádný problém.

Olej byl u prvního forda vyměněn při 3tis. km, potom při 10tis. km a pak zhruba každých 10tis. km. Druhý ford měl první výměnu při 2tis. km, teď čeká na druhou při 10tis. km. Podobně je to i u ostatních mých aut. Všechny dostávají nadstandardní péči. U služební ORS s intervalem 30tis. km jsem při 15tis. nechal vyměnit olej za vlastní peníze.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 7. 2020 09:11

XB_1 píše:Pokud je auto v zaruce, tak se jede striktne dle servisniho planu. Ono to ty svicky asi nakonec vydrzi, ale pokud nefunguji uz uplne spravne, ma to vliv na vykon/spotrebu a nemusí to delat dobre ani civce. Jestli svicky stoji 2000, bavime se o nakladech do 10hal./km :-)

Ty svíčky mají předepsáno 60tis. km samotným Fordem. Zpochybňoval jsem jejich tvrzení, že svíčka podléhá časové degradaci a po dvou letech je mrtvá bez ohledu na nájezd.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 11. 7. 2020 09:12

maXX_CZ píše:
garážmistr píše:V linku je 5W40.

Ano. To je pro srovnani, co leju ja.
Ale 6k mi uctovali i tak. Takze jsem jim udela papa.

Aha. Na mě to byla moc velká zkratka.

maXX_CZ píše:Vtipna cena za ten 0w40:
https://www.sautodily.cz/Motorovy-olej- ... -d4546.htm
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 7. 2020 09:15

XB_1 píše:Pokud je auto v zaruce, tak se jede striktne dle servisniho planu. Ono to ty svicky asi nakonec vydrzi, ale pokud nefunguji uz uplne spravne, ma to vliv na vykon/spotrebu a nemusí to delat dobre ani civce. Jestli svicky stoji 2000, bavime se o nakladech do 10hal./km :-)

No ja si tu vyměnu sviček ověřoval telefonicky i u jineho servisu tušim jsem tehdy volal do pardubic. Řekl jsem jim, že mě čeka servis po 3r a ja mam najeto zhruba 30tkm. A zda je nutne měnit svice, ktere jsou předepsany pravě po těch 3r/60tkm. A bylo mi řečeno prakticky to same co u nas v servise při osobnim rozhovoru. Tedy, že svičky je zbytečne teď měnit tedy po těch 3r vzhledem k tomu, že je tam nizky najezd. A byla i řeč, že svičky nejsou pryž nebo olej, ktere na rozdil od těch sviček degraduji nejen najezdem, ale i věkem.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka