K86 píše:to je levnejsi jak serbvisovat malyho hyundaje
i20 servis po 2 letech / 40tkm si H servisy v Praze ceni na 5800 - 6800kc
Koupili evlovi vyvažovačku, někde se to promítnout musí

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
K86 píše:to je levnejsi jak serbvisovat malyho hyundaje
i20 servis po 2 letech / 40tkm si H servisy v Praze ceni na 5800 - 6800kc
x-bat píše:Jasně, záleží na typu vozu a dostupnosti servisu. Ale s Renaultem u nás nemám problém, je tady jeden vychvalovaný servis, který se na Renaulty specializuje. Je jasné, že to má své hranice a k "Pepíkovi v garáži" bych to fakt nedal. Ale jezdit do autorizovaného se Škodou, Hjundé, Renaultem, Pažoutem, Kiou apod. mi přijde jako vyhazování peněz do kanálu... Vlastnil jsem Hjundé a za ty peníze nikdy více.
Každopádně platí, že autorizovaný servis nemusíš navštívit prakticky nikdy.
x-bat píše:Dle zákonů mají bez keců vyměnit.
Má už někdo zkušenosti s neúspěšnou reklamací? Tipuji, že servis maximálně postraší (jak je ve společnosti zvykem), že nic neprovede, a když se začneš cukat, tak najednou bude vše v pořádku.
Ale je to každého věc, jen je pak trochu bezpředmětné brečet nad tím, jak mě autorizovaný servis natáhl na ceně oleje a cenách hodinové práce, když s tím nejsem ochotný nic dělat
D1.8T píše:x-bat píše:Jasně, záleží na typu vozu a dostupnosti servisu. Ale s Renaultem u nás nemám problém, je tady jeden vychvalovaný servis, který se na Renaulty specializuje. Je jasné, že to má své hranice a k "Pepíkovi v garáži" bych to fakt nedal. Ale jezdit do autorizovaného se Škodou, Hjundé, Renaultem, Pažoutem, Kiou apod. mi přijde jako vyhazování peněz do kanálu... Vlastnil jsem Hjundé a za ty peníze nikdy více.
Prodloužená záruka je podmíněna autorizákem.
GeneHawkins píše:D1.8T píše:x-bat píše:Jasně, záleží na typu vozu a dostupnosti servisu. Ale s Renaultem u nás nemám problém, je tady jeden vychvalovaný servis, který se na Renaulty specializuje. Je jasné, že to má své hranice a k "Pepíkovi v garáži" bych to fakt nedal. Ale jezdit do autorizovaného se Škodou, Hjundé, Renaultem, Pažoutem, Kiou apod. mi přijde jako vyhazování peněz do kanálu... Vlastnil jsem Hjundé a za ty peníze nikdy více.
Prodloužená záruka je podmíněna autorizákem.
Není a nesmí být.
GeneHawkins píše:Není a nesmí být.
D1.8T píše:GeneHawkins píše:Není a nesmí být.
Chápu prodlouženou záruku jako smluvní vztah, kdy automobilka drží garanci, v mým konkretním případě 3 roky nad zákonem danou lhůtu a jako podmínku si zasmluvnila provádění garančních prohlídek v síti autorizovaných servisů.
Chceš říct, že na takovou podmínku nemá při dobrovolném uzavření smlouvy mezi dvěma subjekty nárok? Nebo vymejšlíš nějakou pošahanou konstrukci, že nemusim jezdit do aurorizáku po dobu trvání zákonný záruky, tedy první dva roky?
Porušením hospodářské soutěže rovněž je, pokud výrobce vozidel podmíní zákonnou či prodlouženou záruku tím, že konečný uživatel nechá provést veškeré opravárenské a údržbářské práce, na něž se nevztahuje záruka, pouze v rámci své autorizované sítě. Spotřebitel má právo používat jakoukoliv opravnu pro nezáruční opravy, a to také v průběhu zákonné záruční doby nebo prodloužené záruční doby. Spotřebitelé mají také svobodnou volbu si vybrat autodíly, které budou použity pro opravu či servis jejich vozidla
GeneHawkins píše:Nemá na takovou podmínku nárok.Porušením hospodářské soutěže rovněž je, pokud výrobce vozidel podmíní zákonnou či prodlouženou záruku tím, že konečný uživatel nechá provést veškeré opravárenské a údržbářské práce, na něž se nevztahuje záruka, pouze v rámci své autorizované sítě. Spotřebitel má právo používat jakoukoliv opravnu pro nezáruční opravy, a to také v průběhu zákonné záruční doby nebo prodloužené záruční doby. Spotřebitelé mají také svobodnou volbu si vybrat autodíly, které budou použity pro opravu či servis jejich vozidla
http://www.sisa.cz/cs/jak-funguje-blokova-vyjimka
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků