Ceny servisních prohlídek

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod anonym 25. 11. 2015 16:05

K86 píše:to je levnejsi jak serbvisovat malyho hyundaje
i20 servis po 2 letech / 40tkm si H servisy v Praze ceni na 5800 - 6800kc

Koupili evlovi vyvažovačku, někde se to promítnout musí :D
anonym

Odeslat příspěvekod K86 25. 11. 2015 16:13

Servis od servisu je cena jina, to me na tom zarazi.
O4 FL eTSI DSG 110kw
S-Max 2.0TDCI 120kw
ex: 911 997.1 C 239kw

Používejte pravý jízdní pruh, idioti!!!
K86
Guru

Odeslat příspěvekod x-bat 25. 11. 2015 16:20

i20 jsem měl 5 let a dokonce i chodil do autorizovaného. Každopádně jsem se díky tomu poučil a autorizovaný už neřeším.
Dva servisy, cena garanček 5 - 6,5tis., přístup jednoho servisu na facku, druhý v pohodě. Nechal jsem v něm dělat i opravu po bouračce. Dva měsíce po bouračce jsem ho prodal za 120tis. - oprava bouračky vyšla na 46tis. (vyměněny jedny zadní dveře, srovnané přední, srovnaný blatník + dveře i blatník přelakovány). Bych nevěřil, že když do mě nacouvá ženská na parkovišti, že je auto skoro na vyhození :-D
x-bat
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod D1.8T 25. 11. 2015 19:01

x-bat píše:Jasně, záleží na typu vozu a dostupnosti servisu. Ale s Renaultem u nás nemám problém, je tady jeden vychvalovaný servis, který se na Renaulty specializuje. Je jasné, že to má své hranice a k "Pepíkovi v garáži" bych to fakt nedal. Ale jezdit do autorizovaného se Škodou, Hjundé, Renaultem, Pažoutem, Kiou apod. mi přijde jako vyhazování peněz do kanálu... Vlastnil jsem Hjundé a za ty peníze nikdy více.

Každopádně platí, že autorizovaný servis nemusíš navštívit prakticky nikdy.

Prodloužená záruka je podmíněna autorizákem.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod robbert 25. 11. 2015 19:47

x-bat píše:Dle zákonů mají bez keců vyměnit.
Má už někdo zkušenosti s neúspěšnou reklamací? Tipuji, že servis maximálně postraší (jak je ve společnosti zvykem), že nic neprovede, a když se začneš cukat, tak najednou bude vše v pořádku.

Ale je to každého věc, jen je pak trochu bezpředmětné brečet nad tím, jak mě autorizovaný servis natáhl na ceně oleje a cenách hodinové práce, když s tím nejsem ochotný nic dělat ;-)

Nikoli dle zákona. Doporučuji jít trošku hlouběji. Servis musí mít v prvé řadě přístup k dokumentaci vozidla a hlavně k procesům, které doporučuje automobilka a to tak, že je musí při prohlídkách dodržovat. Takže nestačí jen, aby se servbis specializoval na tu či onu značku, musí mít také přístup k diagonostice a dokumentaci, což dneska spousta malých servisů co? Nemá. A proč to nemá? Protože i za tohle se platí. Takže pokud se jedná o servisní prohlídky, je lepší autorizák, pokud se jedná o nějaké opravy, dle situace klidně i k Pepovi na dvůr...

jinak často platí to, co napsal D1.8T
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 27. 11. 2015 00:00

D1.8T píše:
x-bat píše:Jasně, záleží na typu vozu a dostupnosti servisu. Ale s Renaultem u nás nemám problém, je tady jeden vychvalovaný servis, který se na Renaulty specializuje. Je jasné, že to má své hranice a k "Pepíkovi v garáži" bych to fakt nedal. Ale jezdit do autorizovaného se Škodou, Hjundé, Renaultem, Pažoutem, Kiou apod. mi přijde jako vyhazování peněz do kanálu... Vlastnil jsem Hjundé a za ty peníze nikdy více.

Není a nesmí být.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod glider 27. 11. 2015 00:09

okej, ale ci to stoji potom za to natahovanie v pripade reklamacie
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 11. 2015 00:16

GeneHawkins píše:
D1.8T píše:

Není a nesmí být.

Je a muže byt.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 27. 11. 2015 00:17

Víš prd.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod D1.8T 27. 11. 2015 00:27

GeneHawkins píše:Není a nesmí být.

Chápu prodlouženou záruku jako smluvní vztah, kdy automobilka drží garanci, v mým konkretním případě 3 roky nad zákonem danou lhůtu a jako podmínku si zasmluvnila provádění garančních prohlídek v síti autorizovaných servisů.
Chceš říct, že na takovou podmínku nemá při dobrovolném uzavření smlouvy mezi dvěma subjekty nárok? Nebo vymejšlíš nějakou pošahanou konstrukci, že nemusim jezdit do aurorizáku po dobu trvání zákonný záruky, tedy první dva roky?
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod miromen4 27. 11. 2015 00:34

Přesně tak. Navic v prodloužene zaruce byvaji vyjimky ktere určuji na ktere věci se zaruka nevztahuje. A u VW mi bylo řečeno , že si spravně nesmim sam vyměnit ani stěrače nebo dolit olej jinak o zaruku přijdu. Samozřejmě přehnaně ale tim byla naznačena sebemenši pochybnost a zaruku mi neuznaji. Takže i kdyby to bylo nějak ošefovane tak je zbytečne dělat ramena.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 27. 11. 2015 00:38

D1.8T píše:
GeneHawkins píše:Není a nesmí být.

Chápu prodlouženou záruku jako smluvní vztah, kdy automobilka drží garanci, v mým konkretním případě 3 roky nad zákonem danou lhůtu a jako podmínku si zasmluvnila provádění garančních prohlídek v síti autorizovaných servisů.
Chceš říct, že na takovou podmínku nemá při dobrovolném uzavření smlouvy mezi dvěma subjekty nárok? Nebo vymejšlíš nějakou pošahanou konstrukci, že nemusim jezdit do aurorizáku po dobu trvání zákonný záruky, tedy první dva roky?

Nemá na takovou podmínku nárok.
Porušením hospodářské soutěže rovněž je, pokud výrobce vozidel podmíní zákonnou či prodlouženou záruku tím, že konečný uživatel nechá provést veškeré opravárenské a údržbářské práce, na něž se nevztahuje záruka, pouze v rámci své autorizované sítě. Spotřebitel má právo používat jakoukoliv opravnu pro nezáruční opravy, a to také v průběhu zákonné záruční doby nebo prodloužené záruční doby. Spotřebitelé mají také svobodnou volbu si vybrat autodíly, které budou použity pro opravu či servis jejich vozidla

http://www.sisa.cz/cs/jak-funguje-blokova-vyjimka
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod D1.8T 27. 11. 2015 00:54

GeneHawkins píše:Nemá na takovou podmínku nárok.
Porušením hospodářské soutěže rovněž je, pokud výrobce vozidel podmíní zákonnou či prodlouženou záruku tím, že konečný uživatel nechá provést veškeré opravárenské a údržbářské práce, na něž se nevztahuje záruka, pouze v rámci své autorizované sítě. Spotřebitel má právo používat jakoukoliv opravnu pro nezáruční opravy, a to také v průběhu zákonné záruční doby nebo prodloužené záruční doby. Spotřebitelé mají také svobodnou volbu si vybrat autodíly, které budou použity pro opravu či servis jejich vozidla

http://www.sisa.cz/cs/jak-funguje-blokova-vyjimka

Jak jsou specifikovaný "opravárenské a údržbářské práce, na něž se vztahuje záruka"? Myšlena je záruka na auto.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod D1.8T 27. 11. 2015 08:02

GH: Tak jo, prošel jsem si Doplňkové pokyny a podle všeho máš pravdu. Zajímavý, protože já podmínku o servisu v síti autorizáků ve smlouvě o prodloužený záruce mám.
1.0eb 5,6l/100km
D1.8T
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 27. 11. 2015 09:31

GeneHawkins píše:Víš prd.

Jako obvykle
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka