Má smysl se učit řídit na automatu?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Ertefol 4. 8. 2015 10:39

Když jsem začínal řídit, hodně se mi pro klid mojí duše s "cukáním" dozadu osvědčilo zatáhnout ručku - a pak prostě přidávat, dokud necítím, že to táhne dopředu a ručku povolit. Doteď dávám ručku poměrně často, resp. i do mírnějších kopců a je to kolikrát lepší, než když je předemnou "frajer" co si ji nezatáhne a pak mi najíždí při rozjezdu na čumák. Fakt to nemám rád, proto se to u sebe snažím maximálně eliminovat (ale postupně jsem se to naučil držet i na spojce).

A jinak nic si z toho nedělej - já osobně jsem měl problém v autoškole, instruktor nešťastný... První jízdy taky hrůza (nejen s řazením, ale celkově), ale pak to nějak všechno přešlo do krve a teď už v pohodě :)
PC, Wii U, 3DS
"Slabé pohlaví je silnějším pohlavím z důvodu slabosti silnějšího pohlaví k slabšímu pohlaví." - Přísloví
Jakub Kovář, externí redaktor Games, LEVELu, Pevnosti
Ertefol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod powerball 4. 8. 2015 16:50

ja se na rucku nerozjizdel nikdy presne proto aby mi to nezustalo uz na furt.pak se dostanu do auta kterymu moc rucka brzdit nebude a nerozjedu se.
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod MELLO 4. 8. 2015 16:52

Ja zase skoro furt, bo je to pohodlnejsi a bezpecnejsi
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod powerball 4. 8. 2015 16:54

me to dozadu skoro vubec nepopojizdi.vzdycky nejdriv s nohou na brzde popustim spojku dokud se to nezacne trochu klepat a pak plyn a jede se.
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod MELLO 4. 8. 2015 16:55

Seš prostě dobrej no
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod powerball 4. 8. 2015 16:56

to ja vim.
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 4. 8. 2015 17:54

powerball píše:me to dozadu skoro vubec nepopojizdi.vzdycky nejdriv s nohou na brzde popustim spojku dokud se to nezacne trochu klepat a pak plyn a jede se.

Co je skoro vůbec? :D
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Lemmy K. 4. 8. 2015 18:06

Dva tři metříky.
Lemmy K.
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod puk123 5. 8. 2015 08:36

Někdy i méně, pokud je tam vhodně přistavený nárazník. ;-)

Já tedy ručku klidně zatáhnu. Jednak nerad stojím na brzdě, a pak promažu lanovod a prohýbu i jiné součásti ručky.
puk123
Inventář

Odeslat příspěvekod powerball 5. 8. 2015 09:48

nevim presne jak to cukne.dost blbe se to meri kdyz se zaroven musi clovek u toho rozjizdet.jinak ja jeste nemel auto kterymu by rucka brzdila dobre takze i proto se na ni nespolejham pri rozjedu :))
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod evlo 5. 8. 2015 10:28

Pockej az budes mit novy auto, tam to necuka, ale rovnou chcipa.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 5. 8. 2015 19:27

Naucil bych se na manualu. Poptat kamarady o pujceni auta, a rozjizdet se 3 hodiny dokola nekde na parkovisti.
Neumet s manualem muze byt potiz u skuzebnich aut, auta z pujcovny, nebo proste nekdy bude potreba jet jinym autem nez svym...
boss-ivoss
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Lemmy K. 5. 8. 2015 19:29

boss-ivoss píše:Naucil bych se na manualu. Poptat kamarady o pujceni auta, a rozjizdet se 3 hodiny dokola nekde na parkovisti.
Neumet s manualem muze byt potiz u skuzebnich aut, auta z pujcovny, nebo proste nekdy bude potreba jet jinym autem nez svym...

+1
Lemmy K.
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod powerball 5. 8. 2015 21:12

no a nebo se prestehovat do usa a je vyreseno.
seek discomfort
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod anonym 6. 8. 2015 07:35

+1
anonym

Předchozí stránkaDalší stránka