od Goesson 31. 12. 2023 13:26
Petr v tom ma ovsem dost pravdu. Asi bych nepouzil primo slovo "spokojene" ale dost tomu podobne. Vetsina uzemi pote, co se fornta stabilizovala presla na zivot jako pred valkou s tim, ze jednou za cas nekde prijde nejaky poplach a to jeste dost ve stejnych mistech. stat tam funguje jako pred valkou. Lidi resi vice veci nesouvisejici s vlakou, ale s beznym zivotem apod. Holt chce to zit i jinde nez v bubline novinek a garaze.
Firmy funfuji, skoly, zabava, kultura, znacna cast sportu. Lidi kupuji jako divi vsechno mozne, zbytne kraviny a kde co. Stavi baraky, kupuji si iphony na pujcky, jezdi na dovolene a kde co. Ekonomika i mimo tu valecnou je na trendu rustu jako pred valkou, samo je to dano tim mega propadem v prvnim roce.
Samo je to porad vse zahaleno v te mlze situace a nejde to dat jen tak bokem. A taky hodne zalezi na tom o jake oblasti se bavime. Preci jen ten zapad je dost odstrizeny od te situace.
Sance, ze tam cloveka zabijou diky valce je mensi, jak to, ze ho srazi auto. Pravda, ja osobne nebyl az v zakopu jako Salam, nebo az tak blizko fronty jako Petr, ale i tech 200 km jiho-vychodne od Kyjeva nevypadalo moc na to, ze by "kousek" byla valka. A treba byznys to jen potvrzuje.
Nicmene... tezko rict jak to tam vsechno bude. Vnitropoliticka situace horsi jako Babis vs. Petikoalice, hadaji se o vsechno. Zelynskeho popularita leze dolu o sto sest, podpora vyhry za kazdou cenu jeste vice. Jedna kauza za druhou. Same podovdy, defraudace, rozkradacky apod. K tomu extremni pokles zajmu podpory a tak. Naprosta nechut rukovat a mobilizovat. Kdo aspon trochu chtel, ten uz tam bojuje.
Navic mimo UA... Dnes uz firmy radeji nechteji pomahat, protoze to ma vice negativni dopad nez pozitivni. Lidi uz co meli to dali, takze shanet nyni penize a veci co by sly cielne na projekty je skoro nemozne. Byt v tom pokracujeme dal a sem tam se neco podari zajistit (drony, vycviky, zimi hadry, lode, auta...)
Osobne si neumim pedstavit, co by muselo prijit, aby mela Ukrajina silu a sanci Rusa vyhnat. To by nemohlo byt 10 stihacek a pet raketometu ale radove a radove vetsi dodavky. To je proste totalne zamrznuta vec. Ale tak nadeje umira posledni.
Hej hou