Vinen - nevinen?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Vinen nebo nevinen? Co myslíte?
Vinen 55 %  61%  [ 55 ]
Nevinen 3 %  3%  [ 3 ]
Nedokáži to posoudit 32 %  35%  [ 32 ]
Celkem hlasů : 90

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 4. 11. 2024 16:13

Co už se mnou :(
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod aikoN 4. 11. 2024 16:21

m.a.x.i.m.u.s píše:Pozitivní.
2x po sobě tam byl nějaký větší rozdíl což znamená automaticky na krev. A to ještě s tím, že ta druhá zkouška stoupala.

Tak to je dobré. Asi záleží i na příslušníkovi, jak se k tomu postaví. Na to vrácení papírů hned po odběru bych nespoléhal.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 4. 11. 2024 16:27

Jako že bych byl, bez pár dnů, rok bez papírů při čekání na výsledek z krve? Mě chytli kolem Velikonoc a na další Velikonoce mi přišel dopis o výsledku, že jsme byl v normě.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod aikoN 4. 11. 2024 18:02

Pokud by ti ty papíry nevrátili, tak by si podle mě museli více pohnout - bylo by pak správko, jestli ti bude zadržen až do pravomocného rozhodnutí o tom přestupku. Ale jo, teoreticky bys mohl být i ten skoro rok (i déle) bez papírů.

https://www.dopravni-pravo.cz/dopravni- ... o-prukazu/

-- 4. 11. 2024 18:13 --

V tom je ostatně pěkná zmrďárna, že tuto pravomoc s braním řidičáku policajtům přidali i pro vyšší překročení rychlosti, kde, jak v médiích můžeme vidět, nevynechají jedinou takovou příležitost a berou je plošně bez výjimky.

Pak když se chceš bránit, tak jsi celkem v hajzlu, protože správko se pak klidně potáhne rok, dva a ty celou dobu nemáš papíry. Takže je racionálně lepší, se na to *****, neklást odpor a odbýt si ten trest co nejrychleji. Velice dobře zahrané od těch kund, že si tohle do zákona prolobbovaly. Z fízla se tak v podstatě v tomhle případě stal soudce i kat.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 11. 2024 19:21

m.a.x.i.m.u.s píše:Jako že bych byl, bez pár dnů, rok bez papírů při čekání na výsledek z krve? Mě chytli kolem Velikonoc a na další Velikonoce mi přišel dopis o výsledku, že jsme byl v normě.

Po roce dopis od koho? :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 11. 2024 19:28

aikoN píše:Pokud by ti ty papíry nevrátili, tak by si podle mě museli více pohnout - bylo by pak správko, jestli ti bude zadržen až do pravomocného rozhodnutí o tom přestupku. Ale jo, teoreticky bys mohl být i ten skoro rok (i déle) bez papírů.

https://www.dopravni-pravo.cz/dopravni- ... o-prukazu/

-- 4. 11. 2024 18:13 --

V tom je ostatně pěkná zmrďárna, že tuto pravomoc s braním řidičáku policajtům přidali i pro vyšší překročení rychlosti, kde, jak v médiích můžeme vidět, nevynechají jedinou takovou příležitost a berou je plošně bez výjimky.

Pak když se chceš bránit, tak jsi celkem v hajzlu, protože správko se pak klidně potáhne rok, dva a ty celou dobu nemáš papíry. Takže je racionálně lepší, se na to *****, neklást odpor a odbýt si ten trest co nejrychleji. Velice dobře zahrané od těch kund, že si tohle do zákona prolobbovaly. Z fízla se tak v podstatě v tomhle případě stal soudce i kat.

souhlas je to *****. taky by meli zbavit strelnou zbran az od peti zastrelenych
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod NoSwearek 4. 11. 2024 20:14

m.a.x.i.m.u.s píše:Jako že bych byl, bez pár dnů, rok bez papírů při čekání na výsledek z krve? Mě chytli kolem Velikonoc a na další Velikonoce mi přišel dopis o výsledku, že jsme byl v normě.

Nepřišlo ti to jen proto (dřív), že jsi byl v normě a upřímně se na to někdo *****, pak zjistili, že jsi za test nezaplatil (a dopravu atp) a proto ti to pak ex-post poslali.

Jinak ano, zabaví ti řp a čeká se na výsledek testu, protože se do té doby defacto řídí dechovou zkouškou. Pak ti ho, případně, vrátí.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 11. 2024 20:20

tak hlavne ted uz neni co fyzicky zabavovat kdyz ridicak nemusim vozit
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod NoSwearek 4. 11. 2024 20:30

No to je právě, ale, problém, pro ty, co na to spoléhali. bylo od právníků pravidlo, když tě zastaví, víš, že jsi spáchal přestupek, abys řekl, že sis ZP zapomněl a nikdy jim ho nedal.

Protože ti ho museli zabavit fyzicky, na místě. Pokud se tak nestalo řešilo se až ve správním a zabavoval s až po nabytí rozsudku.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod JardaB 4. 11. 2024 20:35

Prave, no, ted ani nemusis vedet, ze jsi bez papiru...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 4. 11. 2024 20:39

Goesson píše:souhlas je to *****. taky by meli zbavit strelnou zbran az od peti zastrelenych

Naprosto dokonalé přirovnání.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 11. 2024 20:54

dik. meli nsme na to workshop
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 4. 11. 2024 20:59

NoSwearek píše:

Nepřišlo ti to jen proto (dřív), že jsi byl v normě a upřímně se na to někdo *****, pak zjistili, že jsi za test nezaplatil (a dopravu atp) a proto ti to pak ex-post poslali.

Jinak ano, zabaví ti řp a čeká se na výsledek testu, protože se do té doby defacto řídí dechovou zkouškou. Pak ti ho, případně, vrátí.

Může být rád, že se mu kvůli nezaplacení testu neozval exekutor.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod NoSwearek 5. 11. 2024 09:07

JardaB píše:Prave, no, ted ani nemusis vedet, ze jsi bez papiru...

Co to zase meleš? Jako, že ti je jen tak vezmou a nikdo ti nic neřekne jo? Uvědomuješ si, za jaký přestupky je berou?

Pokud to bude, že ti je vezmou za vybodování nebo cokoli, co třeba ti zrovna v tu chvíli neřekne hlídka, přijde ti doporučeně/datovkou informace s povinností do kdy máš odevzdat ŘP na magistrátu....
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 11. 2024 14:52

Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka