Výběr autoškoly - má to cenu?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod PatV 18. 1. 2015 22:52

Vybírám si, do které autoškoly jít a přemýšlím, jestli to má vůbec cenu, nebo radši zvolit tu s pro mě nejlepší polohou. Cenově vychází všechny +- stejně, auta taky a rozdíl asi bude jen v instruktorech. Od autoškoly nečekám, že mě tam naučí řídit, jediný co očekávám, je dobrá příprava na zkoušky.
Takže otázka zní, vybírat podle referencí/úspěšnosti u zkoušek, nebo prostě a jednoduše tu nejblíže škole/domu?
3.0 V6
2.0 R4
PatV
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 18. 1. 2015 23:03

najblizsie skole/domu resp. kurz ktory vyhovuje casovo

ja som vyberal podla aut..
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod PatV 18. 1. 2015 23:08

Auto si vybrat můžu - Fabie, Fabie, Fabie, Fabie, nebo Fabie...a nebo Duster :D
3.0 V6
2.0 R4
PatV
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 18. 1. 2015 23:10

ale zaklad su asi referencie, ked bude vela ludi hovorit ze V a su kkti co nic nevysvetlia, tak si A nevyberes a pojdes do B

..nejaku velku vedu by som nehladal v tom
.bad.decision.matters.

glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Lukas063 18. 1. 2015 23:11

vybral bych zlatý střed reference/dojezdová vzdálenost/cena..
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod Neurotic 18. 1. 2015 23:54

Jsou ty fabie fakt stejný? a ve stejným stavu? pokud jsou to všechno htp tak bych bral dustera pokud to nemáš daleko a nebo není kkt

u nás je na výběr fabka htp (nejlevnější ale kkt), 1,9SDI a pak corsa 1,2 a sandero 1,6(nejdražší)

po netu ti asi nikdo neporadí, zjisti si jak se kdo chová atd. a podle toho vyber...
Neurotic
Štamgast

Odeslat příspěvekod Filo0 18. 1. 2015 23:56

Tu je Sup, Jeep, Volvo, Yeti :hm široká škála
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
220 CDi, 170PS, 400Nm - W204 navždy bokom <3
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Filo0
Inventář

Odeslat příspěvekod PatV 19. 1. 2015 00:01

Takže je to přibližně tak, jak jsem si myslel.

Pokud jsem na nějakou výjimku nezapomněl, tak všechny jsou s TSI.
3.0 V6
2.0 R4
PatV
Inventář

Odeslat příspěvekod pota 19. 1. 2015 00:38

Jak bylo řečeno - vybral bych podle referencí na intruktory. Není nic lepšího, než když na tebe kokot řve, místo toho, aby ti něco vysvětlil. Pak je samozřejmě ideální si najít takového, který půlku jízd prosedí v číňanů na nudlích a ty si můžeš vklidu kouřit...
pota
Štamgast

Odeslat příspěvekod Čendoslav 19. 1. 2015 09:25

Auto je vedlejší, kvalitní instruktor je důležitější...
You do that...and forget the money...
- Alan Watts

'06 Chevrolet Lacetti SW 1.6
Čendoslav
Inventář

Odeslat příspěvekod speleo 19. 1. 2015 09:28

glider píše:najblizsie skole/domu resp. kurz ktory vyhovuje casovo

ja som vyberal podla aut..

Taky bych volil podle auta. Já jezdil na obstarožním Favoritu na LPG a když vidim, čím jezdí dneska, to je nebe a dudy. Na straně druhý zlatý Fávo na plyn, nqrozdíl od kamaráda co měl Fiat Tipo 1.9D bez posilovače :D
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod glider 19. 1. 2015 09:30

pota píše: Pak je samozřejmě ideální si najít takového, který půlku jízd prosedí v číňanů na nudlích a ty si můžeš vklidu kouřit...

tymto sa vsetko vysvetluje a nie su potrebne ani dalsie videa
.bad.decision.matters.

glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Anorex 19. 1. 2015 09:39

tak je otázka,jak je taky dotyčný seznámen s řízením z dřívějších let (ruku na srdce,spousta lidí tady řídila auta dříve než v autoškole),včetně mě,takže když jsem nastupoval do autoškoly,byl jsem schopnej plynule jezdit,rozjíždět se a zůstat ve svým pruhu,takže jsem autoškolu vybíral podle cesty nejmenšího odporu,protože se mi tam nechtělo trávit celý kurs,těch hodin na ježdění byla kopice,omluvenky ze školy atd,reálně jsem jel cca 5x po hodině,teoretickou výuku jsem probírali za jízdy,papíry jsem udělal bez problémů,takže pokud máš zkušenost s ježděním,poptal bych se tímhle směrem,pokud ne,pak je to víceméně jedno,snad jen aby to nebyl úplný dement a neřval na tebe za to prkotiny
opakem u mě byly loňské zkoušky na náklaďák,ten jsem si odjezdil poctivě (chtěl jsem to),všechny hodiny včetně teorie,páč to pro mě byla úplně nová věc,zabralo to dost času a financí,protože jsem to nedělal v místě bydliště,ale právě na doporučení jsem jezdil 50 km od baráku,zaprvé díky kladným referencím na instruktora,který byl opravdu špičkovej a taky na vybavenost,tam jsem jezdil s v podstatě novým krásným Volvem,doma bych jezdil s polorozpadlým Manem nebo IFou... :D
Škoda Krabička Outdoor - daily
Škoda Superb III liftback - casual
Škoda Rapid 130 5 speed - leštěná víkendofka
ex FRS

"Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod..."
Anorex
Inventář

Odeslat příspěvekod paty07 19. 1. 2015 09:51

Radši někoho, kdo řve. Stačí být párkrát vrahem nevinných pumpiček (ač tady na fóru bys dostal medaili :D), tak tě to naučí se dívat do zrcátek vlevo, vpravo. Je to lepší, než jezdit s instruktorem, co v autě jenom sedí, mlčí a nechá tě jet.

Jezdil jsem dieselovou dvoulitrovou oktávkou.
paty07
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Anorex 19. 1. 2015 09:58

pro doplnění,já jezdil jedničkovou Fabií SDI,která tou dobou měla 750t km,jezdí dodnes,už je to šest let,co jsem dělal řidičák,takže mega už mít asi bude :-)
Škoda Krabička Outdoor - daily
Škoda Superb III liftback - casual
Škoda Rapid 130 5 speed - leštěná víkendofka
ex FRS

"Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod..."
Anorex
Inventář

Další stránka