Pojištění a "bežné opotřebení"

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Baki 18. 4. 2014 09:46

Zdravím,
sjednal jsem si pojištění u Wustenrot a v ceně mám i pojištění skel. Na čelním skle jsem nalezl prasklinku cca 1cm a nechci riskovat pokutu. Chtěl bych přední sklo vyměnit (spoluúčast je 10%).
V podmínkách mají:
Připojištění skel se vztahuje na poškození nebo zničení skla čelního, zadního a bočních oken vozidla, která byla k vozidlu připevněna originálním způsobem. Připojištění vás ochrání v případě jakéhokoliv poškození nebo zničení skel, např. z důvodu nehody, vandalismu nebo živelní události (ne z důvodu běžného opotřebení).

Docela by mě zajímalo, jestli tohle nesvedou na běžné opotřebení. Máte nějaké zkušenosti? Nebo mám raději zavolat přímo do Wustenrotu a zeptat se jich?
Díky za rady
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 18. 4. 2014 10:02

Vymeni naprosto bez problemu
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod ilja2001 18. 4. 2014 10:03

Tak 1 cm snad na pokutu ještě není. Až 2 cm ve stírané ploše.
A co Ti brání té prasklince pomoct, aby byla větší a hodit to normálně do servisu na výměnu skla z pojištění. Žádný dotaz na pojišťovnu, jenom na sebe upozorníš.
Jenom pozor, jestli nemají taky nějakou ochrannou lhůtu po sjednání, kdy Ti to neproplatí nebo budou krátit.
ilja2001
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 18. 4. 2014 10:06

Nektere pojistovny maji omezeni na nejakou dobu od uzavreni, nebo je to aspon podezrele a treba to vic proveruji kdyz je takova udalost brzy po uzavreni pojistky. 1cm nevadi a pokud je to stabilni, radsi bych par mesicu pockal. Pak uz samo servis bude vedet, jak tomu pomoct ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Baki 18. 4. 2014 10:27

Tak pojištění mám sjednané půl roku :).
Ok, tak se poradim se servisem, kde mi dělali rozvody jestli tohle zvládnou a nebo budu muset do něčeho spešl (mám mazdu 6 2005).
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.L 18. 4. 2014 10:56

Obrať se na nejbližší autoskla a vyber podle toho kdo ti nabídle víc...to že za tebe zaplatí spoluúčast je minimum...
Mr.L
Nováček

Odeslat příspěvekod Baki 18. 4. 2014 11:05

Co prosím?
Asi se nechytám.
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MELLO 18. 4. 2014 11:09

Evidentne
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod pota 18. 4. 2014 11:20

To zaplacení spoluúčasti mne zajímá, lze to použít i při tom, když by bylo sklo hrazené z havarijka?
pota
Štamgast

Odeslat příspěvekod mfilip 18. 4. 2014 12:10

Ja s tim zkusenosti nemam, vypravel o tom napriklad goes.
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr.L 18. 4. 2014 12:23

Tak normálně ti nabízí výměnu skla a dálníční známku zdarma, což je 1500,- tu ale předpokládám máš, tak ti to dají buď v keši, nebo ti zaplatí spoluúčast...

já sem naposledy nechával vyměnit skla na dvou autech (jedno poškozený a jedno jenom obroušený od stěračů) a dali mi dvě známky, u jednoho byla spolučast 500,- tak tu zaplatili a ještě jedno auto bylo podpojištěný, tak to taky vyřešili..

Pravda teda je, že jedno sklo bylo dražší, takže se to tam asi dalo dobře schovat...
Mr.L
Nováček

Odeslat příspěvekod Kevil 18. 4. 2014 12:24

Prasklinku ti opraví specializované firma a zaplatí pojišťovna. Zkus to s pojišťovnou zkonzultovat, měli by ti poradit, na jakou firmu se obrátit. P.S. Sám jsem si takto nechal opravit sklo, výměna celého skla není hned nutná.
Kevil
Nováček

Odeslat příspěvekod Baki 18. 4. 2014 13:06

Mno jo, jenže to sklo má v sobě tisíc malých teček od kamínků, takže bych jej rád vyměnil. Cena výměny čelního skla se pohybuje 12 000-15 000.
Baki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 18. 4. 2014 13:12

Ja menil sklo v aute nekolikrat a vzdy to probihalo takto:

- nasel jsem si na netu firmu na vymenu skel, ktera zaroven mi zaplatila za to, ze jsem k nim prijel abych si sklo vymenil. Nevim jak to delaji, ale odstavil jsem rano auto, nic neresili a odopledne jsem si prisel. A dostal jsem +- 3litry na ruku. Proste zda pouziji levne sklo a pojistovna jim proplati drahe ji mi burt. Nikdy jsem to neresil s pojistovnou jako takovou, vse vyridila firma na vymenu oken.
anonymni