Prenosny zakaz zastaveni

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod jannk 7. 11. 2013 08:35

Poradte mi, jak reagovat na tuhle situaci: zaparkuji na beznem miste na parkovani (vyznacenem), autem par dni nejezdim. Kdyz k nemu po ~3dnech prijdu, tak je pred nim prenosna znacka zakaz zastaveni a na okne listecek od policajtu. Fakt me to vytaci ... to proste nemam sanci se nejak branit, prece nemusim kazdy den chodit kontrolovat, jestli tam neprinesli nejakou znacku ... ?
(momentalne jsem to vyresil tak, ze jsem ve vzteku listecek vyhodil :)
jannk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karf 7. 11. 2013 08:46

Pokud tam je značka, tak je řešení zahodit listek a také posunout značku
karf
Nováček

Odeslat příspěvekod jannk 7. 11. 2013 09:12

no posouvat znacku se mi nechce, to bych si pripadal jak blbec ... ja si snad pokazde pri zaparkovani vyfotim okoli !
jannk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod speleo 7. 11. 2013 10:12

Nevím jak je to obecně, ale někde jsem četl, že musíš průkazně prokázat, že jsi nebyl přítomen, jinak seš povinen alespoň jednou týdně zkontrolovat značení. Proto taky dávaj úklid ulic přesně takto dopředu, aby řidiči měli podle nějakýho § čas zkontrolovat situaci a přeparkovat si.
Když ovšem prokážeš nepřítomnost (dovolená, sl. cesta, nemoc, atd.), nemohou tě za to sancionovat. Samozřejmě je to nutné vzít přes správní řízení, na ulici je to cajtům šumák.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod JardaB 7. 11. 2013 10:48

3 dny nejsou tyden...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod speleo 7. 11. 2013 10:49

To se špatně prokazuje. Možná to jsou pracovní dni nebo tak něco...

-- 7. 11. 2013 10:50 --

§ 19/5 zák.13/1997Sb
Silniční správní úřad je oprávněn rozhodnout o označení místní komunikace nebo průjezdního úseku silnice nebo jejich částí, na kterých je z důvodu veřejného zájmu dočasně zakázáno stání silničních vozidel, příslušnou dopravní značkou podle zvláštního předpisu. 2) Rozhodnutí o označení musí být provedeno nejméně týden před dnem dočasného zákazu stání na příslušné pozemní komunikaci a na řízení silničního správního úřadu se v tomto případě nevztahují obecné předpisy o správním řízení.

§19/6 zák.13/1997Sb.
V případě neuposlechnutí rozhodnutí silničního správního úřadu podle předchozího odstavce je vlastník místní komunikace nebo průjezdního úseku silnice oprávněn odstranit silniční vozidlo na náklady jeho provozovatele, pokud provozovatel silničního vozidla neprokáže závažné důvody, které mu znemožnily, aby silniční vozidlo odstranil včas sám; v tomto případě hradí náklady spojené s odstraněním silničního vozidla ten, na jehož žádost bylo silničním správním úřadem vydáno rozhodnutí.

http://www.osbid.org/index.php?t=articl ... cisteni-70
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod jannk 7. 11. 2013 12:14

hm, dik
Rozhodne tam tu znacku tyden dopredu nedali a ani na ni neni zadne datum, proste ji prinesli a postavili ji tam (jestli mi tam policajti dalsi listecek hned nebo o 3 dny pozdeji nevim a nikdy to nezjistim).
Kaslu na to, mozna se policajti ani neozvou, sam rozhodne nikde chodit nebudu.
jannk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jouda.II 8. 11. 2013 17:33

Pokud třeba TSM umisťujou dočasné značení, v době instalace dokumentujou aktuální situaci. Pokud tam budu stát už v době instalace, nemůže mě nikdo sankcionovat, popř. nebudu platit za odtah, pokud by to bylo ve vyšším zájmu
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod jannk 8. 11. 2013 17:45

no jo, ale ja se k zaznamum TSM nedostanu, takze kdyz by policajti trvali na pokute a nevyzadali si dokumentaci od TSM, tak se se mnou nikdo bavit nebude ....
jannk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slawall 8. 11. 2013 17:46

Spravni...
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod jandaxx 9. 11. 2013 00:01

jannk píše:no posouvat znacku se mi nechce, to bych si pripadal jak blbec ... ja si snad pokazde pri zaparkovani vyfotim okoli !

Když si myslím, že to má smysl, tedy že je situace nějaká divná, tak to tak dělám. Ale ne vždy. Tuhle jsem to udělal, když jsem auto zaparkoval na Vinohradech na parkovišti, kde je parkovací automat. Jenomže blbec, který tam dával značku, ji umístil v protisměru. Takže já jsem v klidu zaparkoval ve svém směru, vyfotil jsem si, že jsem ji nemohl vidět, protože nebyla po směru jízdy a úplně v klidu jsem odešel. To samé, když jsem zastavil za přenosnou značkou zákaz zastavení, která nebyla dle normy. Hnusný rezavý sloupek, hnusná rezavá značka. Navíc tam bylo oznámeno čištění jen dva dny předem. Takovéhle sračky, které nejsou v souladu se zákonem, já ignoruji. Takže ano, já tak občas postupuji, abych měl páku na orgán.
speleo píše:Nevím jak je to obecně, ale někde jsem četl, že musíš průkazně prokázat, že jsi nebyl přítomen, jinak seš povinen alespoň jednou týdně zkontrolovat značení. Proto taky dávaj úklid ulic přesně takto dopředu, aby řidiči měli podle nějakýho § čas zkontrolovat situaci a přeparkovat si.
Když ovšem prokážeš nepřítomnost (dovolená, sl. cesta, nemoc, atd.), nemohou tě za to sancionovat. Samozřejmě je to nutné vzít přes správní řízení, na ulici je to cajtům šumák.

NE. Je na Tobě, abys své tvrzení nějak podložil. Ale prokázat, že jsi se něčeho dopustil, by měl orgán. Ale jasné je, že důkazní břemeno je na Tobě.

NE. To jsi četl kde?
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 10. 11. 2013 15:49

Jenže tu situaci si můžu zadokumentovat i já. Například teď si někdo vymyslel, že od zítra budou mojí ulicí (jednosměrka, auta parkují po obou stranách) jezdit dočasně na 2 týdny autobusy, tj. zákaz zastavení po obou stranách. Těch 50 lidí si asi auta vezme na ty 2 tejdny do bytu, nebo nevim.

Samozřejmě proti tomu byla velká nevole, takže se celkem často stávalo, že značku někdo otočil na druhou stranu (tj tak, že ji při jízdě jednosměrkou nevidíš). To jsem si vyfotil a můžu s tím jít do správního...

Šířka komunikace v dotčeném úseku kousek přes 8 metrů.
boss-ivoss
Pozorovatel