Koupě z bazaru

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Wojda 4. 4. 2013 18:04

Zdravím přátelé, mám dotaz. Chci si koupit auto z bazaru, a mám následující úmysly: chci auto koupit, přivézt domů na podvalníku a věnovat se mu cca 2 měsíce než s ním opravdu začnu jezdit, a ted mě jde o to, co všechno za poplatky krom pořizovací ceny musím zaplatit, když nemám v úmyslu se s ním v nejbližších 2 měsících objevit na silnici? Díky.
Car D.E.S.I.G.N.
Wojda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod davy 11 4. 4. 2013 18:06

Nebude lepsi koupit neco co uz jezdi :hm
OIII RS 230 DSG 169kw
(9,9l)
davy 11
Inventář

Odeslat příspěvekod Wojda 4. 4. 2013 18:09

No, ono to auto bude mít české doklady, takže by teoreticky mělo být jen přepsáno na mě. Ale mě jde zkrátka o to, vyhnout se prozatím poplatkům, které nejsou pro koupi nezbytně nutné. Myslel jsem tím, že snad nemusím platit kupříkladu povinné ručení, pokud to bude na zvedáku v garáži. Protože se platí (myslím, v ouřadech moc zběhlej nejsem) povinné ručení, eko-cosi, přihlášení, zavedení do registru a bůhví co ještě.
Car D.E.S.I.G.N.
Wojda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Heini 4. 4. 2013 20:54

Podle mě musíš zavézt na evidenční kontrolu, pojistit, přehlásit na sebe, dát značky do depozitu, zrušit pojištění. Nevím, kolik stojí dočasně vyřazení (depozit), ale pochybuju, že se ti to vyplatí.
Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Umění žít spočívá v tom umět se včas rozhodnout, na co se dřív *****.
Heini
Inventář

Odeslat příspěvekod Nohis 4. 4. 2013 22:54

Prodejce ať ti dá plnou moc a přepiš to na sebe až za 2 měsíce.
Nohis
Nováček

Odeslat příspěvekod JardaB 4. 4. 2013 22:57

Pojistovna ho pak stejne vykosti. To nema reseni a vubec je to kokotina.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod lu.kas 6. 4. 2013 09:09

Jediný peníze, kterým tímhle skutečně ušetříš (ne jen odložíš jejich platbu) je to povinný ručení (jeho cena za těch pár měsíců), což je zanedbatelná suma oproti tomu co by tě stálo tohle zařizovat. Vykašli se na to, holt ti bude stát v garáži oficiálně pojízdný auto, aspoň budeš mít motivaci na jeho opravě máknout :P
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod X123 6. 4. 2013 09:46

Depozit je asi za 100,- Kč na rok...
X123
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Heini 6. 4. 2013 10:31

Dá 100Kč za depozit, prachy za cestu na úřad navíc (tím stráví nějakou tu hodinu), bude muset vypovídat už uzavřené PR (doporučený dopis 30Kč, cesta na poštu), které mu pojišťovna naúčtuje na celý měsíc, i kdyby byl pojištěný jenom den. Takže v reálu ušetří 100Kč na PR, ale bude ho to stát takové 300Kč a zasere si celej den. No, neber to. :D
Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem.

Umění žít spočívá v tom umět se včas rozhodnout, na co se dřív *****.
Heini
Inventář

Odeslat příspěvekod JardaB 6. 4. 2013 10:33

Pri prihlasovani to muze dat do depozitu rovnou, bez pojisteni. Ale pokud to nema STK tak bude v *****, protoze bez ni uz znacky nedostane.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Ol-da 6. 4. 2013 12:33

Když to může vézt na podvalníku domů, může to vézt na podvalníku i pak na STK. V tom není problém.
Ale i mně to kvůli dvěma měsícům a nevelký finanční úspoře přijde jako úplně zbytečný komplikování a nervování po úřadech.
Klid a žádné zbytečné nervování - k nezaplacení.
Ol-da

Odeslat příspěvekod JardaB 6. 4. 2013 13:50

Problem to neni, jen nic neusetri, spis naopak ;-)
JardaB
Guru