Minulej tejden jsme jich projeli celkem dost, všechny tu už byly zmíněný, tak doplním jen můj pohled:
Auto und Technik Museum Sinsheim - To mě opravdu nějak nenadchlo. Jsou tam zajímavý exponáty, ale já jsem se těšil především na auta, který jsou tam dost naplácaný přes sebe, v těch letadlech na střeše v tomhle počasí parno jako svině a všudypřítomnej smrad z tavících se plastů.

Porsche Museum + Mercedes Benz Museum - obojí super. U obou se vyplatí zajít i do těch přilehlejch showroomů, tyhle dvě značky společně s BMW jsou moje srdcovky, proto jsem byl fakt nadšenej, obě ty muzea mi přišly super. Mnohem lepší, než to výše zmíněný BMW.
Dál se vyplatí dojet ze Stuttgartu pár kilometrů do městečka Böblingen, kde je Beaumontem zmíněnej Meilenwerk, kde si můžete ve skleněnejch vitrínogarážích prohlídnout auta, který v Čechách běžně na ulici nepotkáte. Z naší návštěvy bych zmínil např. Ferrari F40, Ferrari Enzo, Lamborghini Aventador, Lamborghini Diablo VT, McLaren MP4-12C, Ford GT40 (ne GT, ale opravdu GT40), několik Gullwingů, několik E-Typů a spoustu dalších veteránů. Dál jsou tam showroomy Bentley, Lamborghini, Ferrari a Maserati (+ Harley-Davidson, kam jsem ani nešel, protože mám vůči motorizovaným bicyklům averzi a vůči HD-like strojům obzvlášť...)
Jediný, co tu zatím myslím nezaznělo, je Schlumpf Collection - Cité d'Automobile ve francouzským městě Mulhouse, což je sbírka Bugatti + spousta dalších exponátů, především veteránů a je to asi nejlepší "muzeum", který jsem kdy navštívil. Mimo jiné je tam např. Bugatti Royale, hodně Rolls Royceů, Veyron... Dál mě tam zaujal "simulátor" přetočení auta na střechu - posadí vás do Pežota 206 na nějakejch hydraulickejch udělátkách, moc jsem to chtěl zkusit, bohužel je to jen pro prcky do 1,85 m a ač jsem hodně škemral, paní, která to obsluhovala, mě tam nepustila, protože "sekurité" a prej bych moh hlavou driblovat o střechu, což nechtěj...