Automobilová muzea

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 21. 7. 2013 23:19

V BMW Museu a Weltu jsem byl před několika lety, v továrně bohužel ne, každopádně to pro mě taky bylo, jak už tu zaznělo, dost zklamání...
Minulej tejden jsme jich projeli celkem dost, všechny tu už byly zmíněný, tak doplním jen můj pohled:
Auto und Technik Museum Sinsheim - To mě opravdu nějak nenadchlo. Jsou tam zajímavý exponáty, ale já jsem se těšil především na auta, který jsou tam dost naplácaný přes sebe, v těch letadlech na střeše v tomhle počasí parno jako svině a všudypřítomnej smrad z tavících se plastů. :mrgreen: Každopádně ingnorantovi jako já na prohlídku naprosto bohatě stačí tři hodiny. Věřim, že někomu zapálenýmu pro vojenskou techniku, traktory apod. může i celej den přijít málo, ale já bych se tam asi uzíval nudou. Ještě poznatek mimo: Nejlepší je, když už se u něčeho zastavíte a "zkoumáte" to a za zádama vám bába hodí euro do toho jukeboxoflašinetu a začne vám tam řvát nějaká připosraná melodie na 150 decibelů.
Porsche Museum + Mercedes Benz Museum - obojí super. U obou se vyplatí zajít i do těch přilehlejch showroomů, tyhle dvě značky společně s BMW jsou moje srdcovky, proto jsem byl fakt nadšenej, obě ty muzea mi přišly super. Mnohem lepší, než to výše zmíněný BMW.
Dál se vyplatí dojet ze Stuttgartu pár kilometrů do městečka Böblingen, kde je Beaumontem zmíněnej Meilenwerk, kde si můžete ve skleněnejch vitrínogarážích prohlídnout auta, který v Čechách běžně na ulici nepotkáte. Z naší návštěvy bych zmínil např. Ferrari F40, Ferrari Enzo, Lamborghini Aventador, Lamborghini Diablo VT, McLaren MP4-12C, Ford GT40 (ne GT, ale opravdu GT40), několik Gullwingů, několik E-Typů a spoustu dalších veteránů. Dál jsou tam showroomy Bentley, Lamborghini, Ferrari a Maserati (+ Harley-Davidson, kam jsem ani nešel, protože mám vůči motorizovaným bicyklům averzi a vůči HD-like strojům obzvlášť...)
Jediný, co tu zatím myslím nezaznělo, je Schlumpf Collection - Cité d'Automobile ve francouzským městě Mulhouse, což je sbírka Bugatti + spousta dalších exponátů, především veteránů a je to asi nejlepší "muzeum", který jsem kdy navštívil. Mimo jiné je tam např. Bugatti Royale, hodně Rolls Royceů, Veyron... Dál mě tam zaujal "simulátor" přetočení auta na střechu - posadí vás do Pežota 206 na nějakejch hydraulickejch udělátkách, moc jsem to chtěl zkusit, bohužel je to jen pro prcky do 1,85 m a ač jsem hodně škemral, paní, která to obsluhovala, mě tam nepustila, protože "sekurité" a prej bych moh hlavou driblovat o střechu, což nechtěj...
koenzym.q10
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod pepa-1 24. 10. 2016 14:44

Bývalý majitel bazarů A A A AUTO Anthony Denny si v Austrálii v Sydney otevřel největší muzeum aut na jižní polokouli:

http://zpravy.e15.cz/byznys/obchod-a-sl ... ny-1324398

video z expozice:
pepa-1
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod glider 24. 11. 2021 09:55

Novootvorene muzeum nakladnych vozidiel Tatra.

Nie je to najvacsie muzeum, ale cca 60-90minut sa tam da stravit.
Najviac ma zaujala vitazna Tatra z Dakaru, Tatra okolo sveta a zavodna Tatra

Je to fajn aj pre decka, su tam take vozitka na ktorych mozu jazdit po muzeu, rozne svetla, ktore mozu spustat, puzzle, pneu sa da otlacat na papier atd.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod puk123 24. 11. 2021 10:54

Takže tam jsou jen nákladní a osobní zůstaly v kulturáku?
puk123
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 24. 11. 2021 11:12

Osobaky su zvlast v tom druhom muzeu.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod lu.kas 24. 11. 2021 14:43

To je pěkný, kde to je, Kopřivnice?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod glider 24. 11. 2021 15:42

Ano Koprivnice.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod puk123 24. 11. 2021 15:52

Nesselsdorf.
puk123
Inventář

Odeslat příspěvekod Karel91 31. 1. 2022 11:08

Ahojte, kdybyste nevěděli, kam vyrazit.. Tady se dočtete pěkných pár tipů na automuzea :-))

spam:
https://www.kamera-do-auta.cz/clanek/nevite-kam-na-vylet-navstivte-automuzeum/

edit Arnie J: spam schován do spoiler tagu, nemazal jsem to úplně, protože nějaké použitelné info tam je
Karel91
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 31. 1. 2022 11:18

Chrome pise chybu zabezpecenia, neklikajte.
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod glider 23. 8. 2022 19:25

Narodne Technicke Muzeum Praha
280kc za osobu vstup.

Cakal som rozhodne viac.
Je tam toho vela, ale nejak som si tam nenasiel nic co by som povedal, ze wow toto musite vidiet, lebo lebo.

Vysavac a mlyncek na kavu aky sme mali doma (v casti domace vybavenie) a auto z Mafie z misie zavodnej.

===================
Aby som dal priklad, co bolo super:

Kbely a stara aerovka vedla - to bola parada
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod MELLO 23. 8. 2022 19:28

Technické muzeum je jeden velkej leštěnej prd. To už je lepší muzeum ve Kbelích.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod glider 23. 8. 2022 19:29

Kbely som spomenul v poslendom riadku :nenapadne
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Ingos 23. 8. 2022 19:48

Já teď nedávno byl poprvé v technickém muzeu v Liberci a za to vstupné tuším 150,-, to bylo celkem fajn. Hlavně sekce s tramvajema se běžně nevidí a měli tam nádherné veterány co vyhrávají výstavy, hodně ameriky a neobvyklé značky automobilek, kol a motorek z Libereckého kraje, co člověk ani nezná.

Chtělo by to celkovou rekontrukci ty baráky jsou hrozné, ale to by stálo nesmysl.
Ingos
Inventář

Odeslat příspěvekod puk123 23. 8. 2022 20:43

Já byl naposledy jen před NTM, když tam končil 1000 mil čs.. To bylo dobré podívání. Pár let zpět.
puk123
Inventář

Předchozí stránka