Tvorba Kolon!!!

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod robbert 13. 2. 2012 14:51

Včera jsem se vrátil z hor a cestou zpátky tedy hlavně v Německu se stávalo, že se na dálnici oba pruhy prostě z ničeho nic zastavily, pomalu popojížděly dopředu, co noha nohu mine a z ničeho nic se to celé zase rozjelo. podotýkám, že se nejednalo o jakékoli zúžení nebo nehodu či cokoli, co by se dalo považovat za objektivní překážku v provozu. Dokáže někdo vysvětlit, jak tohle celé vznkne a zase naopak zmizí?
Zlatá naše D1, tak když stojí, tak to má alespoň nějakou příčinu. Tady se nedělo vůbec nioc a stejně se stálo. A to už vůbec nemluvím o němcích a rakušanech, kteří si pro sebe vyhradili levý pruh pro "rychlou" jízdu cca 100 km/h bez jakýchkoli omezení. Tam, kde je 3 pruhá dálnice je pravý pruh zpravidla volný a kupodivu okupován čecha a slováky, kteří se tam většinou po předjětí vrátí. Ať mi nikdo neříká, že se v ČR jezdí hůř než ve zbytku Evropy....

Mimochodem, co znamená dodatková tabulka na světelném značení nad dálnicí v Rakousku myslím, že to je IS-L nebo tak nějak...
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod m4lcolm 13. 2. 2012 14:54

protismogové opatření a máš jet stovkou
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod robbert 13. 2. 2012 14:57

m4lcom: díky
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Vana666 13. 2. 2012 15:01

Někdo vpředu se lekne sněhové vločky a lehce přibrzdí, ten za ním přibrzdí víc, další ještě víc a ten ještě další zastaví úplně. No a pak se zase postupně všichni rozjedou a pokračují k další vločce

Podobně to funguje v ekonomice. Banka za oceánem má pár dlužníků, novináři to rozmáznou, celá Zeměkoule se lekne, novináři napíšou i o tomhle a je to v pr.... Chvíli je světová krize a pak se to zase rozjede do doby než novináři vymyslí další poplašnou zprávu
Naposledy upravil Vana666 dne 13. 2. 2012 15:03, celkově upraveno 1
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Koleckobetonucimalty 13. 2. 2012 15:02

Jedná se o fantom traffic jam, někdo vpředu lehce přibrzdí ale 100m vzadu už musí řidič zastavit zastavit, dalo by se říct, že došlo k vyčerpání kapacity silnice, něco o tom třeba zde

Vana666 mě předběhl

Ještě dodám, že stejný vliv jako vločka má i snížení rychlosti.
Naposledy upravil Koleckobetonucimalty dne 13. 2. 2012 15:07, celkově upraveno 3
Koleckobetonucimalty
Inventář

Odeslat příspěvekod Kibitz 13. 2. 2012 15:05

Vana666 píše:Někdo vpředu se lekne sněhové vločky a lehce přibrzdí, ten za ním přibrzdí víc, další ještě víc a ten ještě další zastaví úplně. No a pak se zase postupně všichni rozjedou a pokračují k další vločce

Podobně to funguje v ekonomice. Banka za oceánem má pár dlužníků, novináři to rozmáznou, celá Zeměkoule se lekne, novináři napíšou i o tomhle a je to v pr.... Chvíli je světová krize a pak se to zase rozjede do doby než novináři vymyslí další poplašnou zprávu

jj, tak to klidně může být
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod MELLO 13. 2. 2012 15:06

IG-L = Immissionsschutzgesetz-Luft
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod robbert 13. 2. 2012 15:15

Mám takový pocit, že kapacita D1 je v tom případě nevyčerpatelná :-D

Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 13. 2. 2012 15:17

U D1 je problém hlavně s povrchem, jinak by byla v pohodě
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Majkky 13. 2. 2012 15:22

Tady si to můžeš vyzkoušet :-))
http://www.traffic-simulation.de/
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
Majkky
Inventář

Odeslat příspěvekod risomas 13. 2. 2012 16:39

Rovnaka skusenost. Jazdim medzi bonnom a hannoverom a nemci su prasce co sa nepozeraju do spataku. On sa ti tam kludne pichne v 100ke zo stredneho pruhu a obieha kolegu co ide 99. A keby pockal 2 sekundy nez preletim okolo neho tak by ani nohu z plynu nemusel davat.A to nehovorim ked trosku zasnezi tak vsetci idu 100kou v lavom pruhu a stredny je volny resp je tak kazdych 500m nejaky co ide 95. Pride akykolvek mensi kopec do stredneho sa ti strci kamion a potom to cele zastavi.
C5 X7 Tourer 2.2
risomas
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Duri13 13. 2. 2012 16:48

V tychto zapchach su majstri Spanieli - maju potrebu ist v lavom pruhu az takmer na uroven ich exitu z dialnice a potom nahle spomalia a zacnu sa tlacit do praveho pruhu, aby mohli odbocit. Ak su vpravo nejake auta, ktore im v tom brania, tak je krasna zapcha a v podstate z nicoho :oboze
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod pota 15. 2. 2012 21:47

Btw na D1 jsem to taky zažil. Sice ještě jako neřidič, ale prostě kolona u nájezdu u Benešova, půl hodiny stání a popojíždění a pak prc a najednou to jelo.
pota
Štamgast

Odeslat příspěvekod Majkky 15. 2. 2012 21:52

Zcela normální jev.
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
Majkky
Inventář

Odeslat příspěvekod pota 15. 2. 2012 21:52

No to jo, ale diskuze se tvářila tak, že se to u nás neděje.
pota
Štamgast

Další stránka