Dovoz auta po Česku

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod BarneyG 21. 5. 2011 14:59

i-like-bmw píše:ale auto pořád odmítá řádně předat a tudíž nedostal závazku z příkazní smlouvy... takže je možnost ho žalovat aby splnil svůj závazek

Vždyť se dohodli, že to odveze do servisu...

i-like-bmw píše: popř. ho žalovat za bezdůvodné obohacení

Žádné není.

i-like-bmw píše:TO oznámení pro podvod není úplně od věci, aspoň jako takové malé postrašení...

Tjn, a on pak může zase podat trestní oznámení pro křivé obvinění.
BarneyG
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 21. 5. 2011 15:00

stejně nechápu, jak se někdo ještě v dnešní době dokáže dostat do takové prekérky
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 21. 5. 2011 15:05

Křivé obvinění dost těžko..

- obj.stránka- spočívá ve lživém obvinění jiného z tč
- subj.stránka- úmysl, který zahrnuje i vědomost o tom, že obvinění je nepravdivé
(úmysl přesahující obj.stránku- úmysl přivodit někomu trestní stíhání)
- pokud osoba jen oznámí podezření ze spáchání tč, i když lživě, nenaplňuje se SP
i-like-bmw
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 5. 2011 15:06

Tady je jasné, že kupující chtěl po Kopřivovi, aby mu za úplatu dovezl auto, asi o tom nesepsali písemnou smlouvu, pouze potvrzení o předání peněz na nákup auta. Kupující byl nějakým způsobem přesvědčen, že mu to Kopřiva doveze na podvalníku, ale písemnou smlouvu o tom nesepsali, Kopřiva je zase přesvědčen, že žádná podmínka dovozu na podvalníku nebyla stanovena a že ho měl dovézt po vlastní ose. Kupující byl nějakým způsobem přesvědčen, že na auto bude roční záruka, Kopřiva o žádné záruce nic neví a auto koupil bez záruky. Kopřiva auto zakoupil, vypadalo v pořádku, jel s ním po vlastní ose a přitom se zjistilo, že auto má závadu. Kupující si auto s tou závadou odmítl převzít a Kopřiva, protože se domníval, že závada je jen v prasklém těsnění pod hlavou, vyšel kupujícímu vstříc s tím, že auto nechá opravit. Protože se ale v servisu zjistilo, že závada je jiná a náklady na její odstranění jsou nákladnější, tak to uvízlo na mrtvém bodě, neboť Kopřiva odmítá takovou cenu zaplatit. Kupující se musí rozhodnout, jestli to zaplatí a auto převezme, nic jiného mu dle mě nezbývá, protože pokud bude Kopřiva chytrej a není to písemně podchycené, tak nelze ani u soudu dokázat, že dohoda byla, že měl Kopřiva to auto dovézt na podvalníku a s roční zárukou k tomu.
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod BarneyG 21. 5. 2011 15:07

i-like-bmw píše:Ale opět složitá otázka dokazování...

No, odpověděl sis sám. Soud by pomalu nebyl schopen ani zjistit, jakou smlouvu vlastně uzavřeli, natož její obsah.
Však ani advokát se tím nechtěl zabývat. :D
BarneyG
Nováček

Odeslat příspěvekod MELLO 21. 5. 2011 15:08

Kopřiva je každopádně pěkná *****
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod BarneyG 21. 5. 2011 15:14

i-like-bmw píše:Křivé obvinění dost těžko..

Bylo by to reálnější než ten podvod.
BarneyG
Nováček

Odeslat příspěvekod exBURN 21. 5. 2011 15:16

Tak to je v tom případě prekérka. Předpokládal jsem že "poškozený" sepsal za jakým účelem peníze odevzdal a oproti tomu jaké služby dostane.

Pokud tohle nemá, tak je to docela špatné.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Dusan 21. 5. 2011 17:35

Jako pokud nema pisemnou smlouvu urcujici co se ma dovezt, tak muze byt rad ze mu neprivezl slapaci auticko z Aldi a opravdu mu neni pomoci.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod Mr. Murphy 21. 5. 2011 22:18

tak tak, kdyby dovezl jinou Alfu (samozřejmě třeba o 2.000EUR levnější než ta původní) a řekl, že to je ta, na které se ústně domluvili, tak kupující je totálně nahraný a defacto nemá možnost to auto odmítnout....

Nebo kdyby mu dovezl Fábii Junior a řekl, že to tak bylo domluvené, tak pokud na to není papír, tak smůla ;-)

Jinak organizovat rozbíjení huby takhle přes internet asi není úplně dobrý nápad a mimochodem, někoho takhle pomlouvat na netu s uvedením jeho občanského jména je taky na hraně zákona (resp. za hranou). Kdyby se zde pomlouvaný týpek (evidentní zmr*d) rozhodl, že autora threadu zažaluje za pomluvu, tak by to asi nebylo moc veselé....
Mr. Murphy
Inventář

Odeslat příspěvekod Mikey89 21. 5. 2011 22:22

Ale když to není pomluva ale holý fakt tak by to trestné být nemělo ne?
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod MELLO 21. 5. 2011 22:25

Tady už nic nevyřešíte. Autor threadu se prostě zapykal a není mu pomoci
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod ruxpin 21. 5. 2011 22:38

Pokusím se to tu trochu uspořádat...Auto měl vézt na podválu, k tomu se přiznal jak telefonicky, tak osobně před svědky s výmluvou na pokaženou oktávku. Auto jsem nechtěl koupit s roční zárukou, ale byla to podmínka výběru, prodejce roční záruku inzeroval, já nedal dovozci příkaz tomu, aby se jí zřekl, což on zřejmě učinil, aby opět podvodně vydělal. Auto nechal opravit v autorizáku on po společné domluvě...nelze jej vyzvednout bez jeho přítomnosti, jelikož on zadával opravu. Doklady od vozu mi doposud nepředal, není k zastižení, nekomunikuje. Na papíře je napsáno, že jsem mu předal 14 000 Eu na nákup vozidla Alfa Romeo, nic víc. Jiné auto klidně koupit mohl, kdyby chtěl. Rozbíjení huby si vyhoďte z hlavy hoši. To jsem psal už výše, že touhle cestou nepůjdu. Délka soudu hodně záleží dle toho, kde se odehrává. Tady u nás to trvá opravdu dlouho. Jednoho řízení jsem přímý účastník (jako poškozený) a po dvou letech je výsledek nula. Soud ani PČR mi moc nepomůžou. Soud z časového hlediska, PČR si dle jejich schopností každý domyslí.
Takže to shrnu, ala ultima_ratio, Kopřiva měl vozidlo dovézt na podvalníku, Kopřiva není schopen předat ani doklady, auto bez Kopřivy nevyzvednu a bez dokladů by mi bylo úplně na pikaču. Zkrátka drží mne za koule! Já auto odmítl převzít jak píšeš, chtěl jsem jej reklamovat. To zamítl hned..věděl proč. Dnes jsem se dověděl, že nejsem první s podobným problémem u tohoto *****. Pokud já půjdu na PČR, že si vzal prachy a dodnes mi nepředal auto, těžko mne někdo bude moci obvinit z křivého obvinění, když je to momentálně nevyvratitelný fakt. Kopřiva je ve zkutečnosti pouze pseudonym.
to Mello:
Jo jsem zapykaný jak píšeš...přišel jsem k tomu jak slepý k houslím...Ještě včera jsem si myslel že bojuji o 50 000 za opravu, dnes už vím, že bojuji o všechny prachy (auto).
Naposledy upravil ruxpin dne 21. 5. 2011 22:48, celkově upraveno 1
http://www.youtube.com/watch?v=b8DWzzZOlZA
ruxpin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mikey89 21. 5. 2011 22:47

A pokud je auto už opravené, tak po něm autorizovaný servis nevymáhá těch 50 tisíc?
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod ruxpin 21. 5. 2011 22:52

Servis vymáhá tím stylem, že má na dvoře auto v zástavě a vedle něj jim tam stojí jiné s velmi podobným osudem už osm!!! let. Na starost to má nějaký mladý klučina a ten se nechá opít rohlíkem vždy, když mu Kopřiva řekne, že na druhý den si auto přijde vyzvednout. Samosebou, že nepřijde. akorát si mi pobrečel do telefonu, že ho vždy nechá umýt a těch termínů mu řekl už padesát...tak se bojím, aby na něm ještě byl nějaký lak. Samozřejmě pláče na špatném hrobě.
http://www.youtube.com/watch?v=b8DWzzZOlZA
ruxpin
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka