Dovoz auta po Česku

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MELLO 21. 5. 2011 12:51

stejně bych ho asi v afektu domlátil jako psa
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod zandome 21. 5. 2011 13:41

Navsteva par chlapcov. Tam ine riesenie pre mna neprichadza do uvahy. Len tak si nieco zapamata. A su chlapci a CHLAPCI, taki co sa tam ozaj zivia a nemaju s nicim problem. Ze bude vediet od koho? Sak to je pointa, ked bude mat dolamane ruky/nohy nech vie od koho. Ja som tak riesil vec raz, a ked bude chlapec na infuzke tak vsetky huste reci budu rychlo prec. Ked si dobre chlapcov vyberies, tak ver tomu, ze si nedovoli vobec nic. A kludne pravnika k tomu.
zandome
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Duri13 21. 5. 2011 13:50

Pokial nevies, s akymi kartami hra druha strana, tak by som bol s tymi chlapcami opatrny....
Ale inak mi nie je celkom jasne, preco ti blokuje tie papiere. Ved prachy dostal, ulial si z nich aj nieco navyse, tak co teraz chce? Viac prachov alebo dufa, ze to vzdas a zostane mu aj auto?
Duri13
Inventář

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 21. 5. 2011 14:03

S tím násilím je to podlě mě dost ošidné.. Stačí jedna blbě mířená rána a borec skončí na kryplkáře, v horším případě pod drnem a za to to fakt nestojí. Nechápu, kde ten advokát příšel k přesné cifře 6, spíš 8 let. Měl jsem nedávno praxi u jednoho okresního soudu a tam 95 % případů bylo rozhodnuto do 1 roku, z toho 3/4 pravomocně. Což je docela slušné číslo.
i-like-bmw
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 5. 2011 14:16

exBURN píše:Však pro papíry můžeš jet s policii ne? A rovnou podat trestní oznámení za krádež auta nebo peněz - nemáš ani peníze ani papíry. Základem je dostat z něj papíry a přihlásit to. Pak ho můžeš dát k soudu. Třeba to bude první a poslední závada a budeš pak pár let jen jezdit a mezitím vymůžež z toho ***** peníze

Se musím smát, jak to někteří lidé vidí jednoduše jako krádež auta nebo peněz. Zaprvé mu nemohl nikdo ukrást auto, které nikdy neměl a zadruhé mu ty peníze přece předal dobrovolně, má na to i písemné potvrzení.
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod fakomobil 21. 5. 2011 14:22

no nevim, na mě někdo zkoušet nějaký bouchače, tak se mu stane pár neštěstí osobně, na majetku i příbuznejch a když bude pokračovat, tak zdechne. lepší pár let sedět než mít zlámaný pracky :hm

-- 21. 5. 2011 15:22 --

ale je fakt že jsem slušný bezproblémový občan a tudíž na mě nikdo nic takovýho nezkouší 8-)
fakomobil
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 5. 2011 14:34

No hlavně to s těma bouchačema lze kvalifikovat narozdíl od toho předchozího nákupu vozidla jako trestný čin "Vydírání", viz § 175 tr. zákoníku a několik zdejších příspěvků, které mu to doporučují, jako návod k tomuto trestnému činu, viz § 24/1b) tr. zákoníku. 8-)
Naposledy upravil ultima__ratio dne 21. 5. 2011 14:37, celkově upraveno 1
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 21. 5. 2011 14:37

a proc by ten nakup neslo kvalifikovat jako TC podvodu § 209 TZ? I kdyz umysl by se prokazoval tezko, to by PCR musela byt co k cemu...
i-like-bmw
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 5. 2011 14:39

Úmysl spáchat podvod v tomto případě prokázat nejde, leda by se pachatel přiznal. Muselo by se dokázat, že pachatel věděl dopředu, že je auto poškozené, přesto vylákal peníze na jeho nákup, jako by to auto poškozené nebylo. Ale tady je naopak jasné, že on sám to dopředu nevěděl, zjistili to až v servisu, co s tím autem vlastně je.
Naposledy upravil ultima__ratio dne 21. 5. 2011 14:41, celkově upraveno 1
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod BarneyG 21. 5. 2011 14:41

Jakej podvod? Já hlavně nechápu, proč by mu měl ten týpek platit opravu. Tazatel si vybral na netu auto a dohodnul se týpkem, aby mu ho přivezl, což udělal. Kdyby to po cestě rozsekal, bylo by to něco jiného.
BarneyG
Nováček

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 21. 5. 2011 14:42

ale auto stále odmítá řádně předat, přestože si peníze nechal..
i-like-bmw
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 5. 2011 14:44

No já si také myslím, že to je jenom standardní obchod a to že je vozidlo nakonec poškozené, to je prostě takové riziko obchodu, toho si musel být kupující dopředu vědom, že se to může stát. Ten dovozce Kopřiva ukázal akorát dobrou vůli, že zaplatí opravu těsnění pod hlavou motoru, to že je ale závada jiná nemohl sám dopředu tušit, proto se nelze divit, že nechce nic jiného v servisu platit.

-- 21. 5. 2011 15:47 --

i-like-bmw píše:ale auto stále odmítá řádně předat, přestože si peníze nechal..

Však nemůže třeba předat auto, které je v servisu a je tam jako zástava za nezaplacené servisní úkony. Nejdřive by se měl kupující s tím dovozcem mezi sebou dohodnout. On si přece peníze nenechal, on za ně koupil a dovezl auto, které v tom stavu ale kupující odmítl převzít.
Naposledy upravil ultima__ratio dne 21. 5. 2011 14:50, celkově upraveno 1
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 21. 5. 2011 14:48

ale auto pořád odmítá řádně předat a tudíž nedostal závazku z příkazní smlouvy... takže je možnost ho žalovat aby splnil svůj závazek, popř. ho žalovat za bezdůvodné obohacení + TO oznámení pro podvod není úplně od věci, aspoň jako takové malé postrašení...
Jinak pár § z OZ:

§ 725
Příkazník je povinen jednat při plnění příkazu podle svých schopností a znalostí. Od pokynů příkazcových se příkazník může odchýlit jen tehdy, je-li to nezbytné v zájmu příkazce a nemůže-li včas obdržet jeho souhlas; jinak odpovídá za škodu.

§ 727
Příkazník je povinen podat příkazci na jeho žádost všechny zprávy o postupu plnění příkazu a převést na příkazce všechen užitek z provedeného příkazu; po provedení příkazu předloží příkazci vyúčtování.
Naposledy upravil i-like-bmw dne 21. 5. 2011 14:54, celkově upraveno 1
i-like-bmw
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 21. 5. 2011 14:51

Jak odmítá předat? Vždyť ho kupující převzít odmítl! To mu ho má vnutit?

... Sešli jsme se u nepojízdného auta stím, že to budeme dále řešit. Auto bylo sice nádherné, ale neměl jsem z něj ani radost, spíše nervy na pochodu s vidinou toho, že teď budu muset řešit velký problém s podvodníčkem. Já jsem trval na tom, že má auto odvézt zpátky a vyreklamovat jako skrytou vadu. Tuhle variantu však hned zamítl ...
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 21. 5. 2011 14:56

jenom jsem to proletěl, nečetl jsem všechno, myslel jsem, že podvodníček to odvezl rovnou do servisu.

Nicméně ten § 725 by šel napasovat na to, že se vzdal záruky v rozporu s pokyny. Ale opět složitá otázka dokazování...
i-like-bmw
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka