Cestovni nabijecka 12->230V

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod TomZ 23. 3. 2011 21:58

Staci tento model, nebo neco podobneho na dobijeni baterie do fotaku, nebo nabijeni mobilu? Na cestach bych na to dal rozdvojku a nabijel treba 2-3abterie do fotaku najednou....
http://www.mironet.cz/belkin-dc--ac-ces ... v+dp69182/
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod skype 23. 3. 2011 22:02

Mám přesně tohle akorát v jiné barvě. Napájel v pohodě Dell XPS M1530 s 95W adaptérem, takže nabíjení mobilu je pro něj nic :)
V létě jsem v něm měl asi 11hodin v kuse zapojenou kameru.
Odeslat příspěvekod TomZ 23. 3. 2011 22:03

Diky, to jsem potreboval vedet.
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod Dong 24. 3. 2011 08:42

A nebylo by jednodussi nakoupit nabijecky primo na 12V?
...i kdyz je to mene univerzalni reseni, ale zase energeticky lepsi (na co delat z 12V DC 230V AC a pak zpet 12V a mene DC :-) )
Dong
Dong
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vana666 24. 3. 2011 08:46

tak určitě to zvedne spotřebu :-)

ale třeba notebooky často potřebují víc než 12V
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Bigduck 24. 3. 2011 12:18

značka Belkin v pohodě, dobíjela mi 2 roky noťas skoro každý den, dokud ji neukradli...
Bigduck
Štamgast

Odeslat příspěvekod Dong 24. 3. 2011 13:14

Vetsina notebooku jede na 19-20V pokud vim, ale i na ty sou nabijecky na 12V.

Krome toho nejde o spotrebu, to je jasny ne? :-)
...me jen pripada divny, konvertovat 12V na 230V a pak zase zpet na 12V (na ktery nakonec asi vetsina nabijecek baterii do fotaku jede)
Dong
Dong
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vana666 24. 3. 2011 13:21

měnič z 12V na 20V taky nebude úplně bezztrátový

ale konverze z 12 na 220V a následné univerzální použití standardních zdrojů přijde jako nejjednodušší a v součtu i nejlevnější řešení
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Bigduck 24. 3. 2011 14:18

a hlavne nejuniverzalnejsi, tzn. muzes k tomu pripojit cokoliv - kamaraduv notas, manzelky nabijecku na mobil, diteti MP3 prehravac, DVD prehravac apod. proste za 7 kilo neni co resit, akorat to chce dobre schovavat, coz je trosku otrava
Bigduck
Štamgast

Odeslat příspěvekod TomZ 24. 3. 2011 16:31

Dong píše:A nebylo by jednodussi nakoupit nabijecky primo na 12V?
...i kdyz je to mene univerzalni reseni, ale zase energeticky lepsi (na co delat z 12V DC 230V AC a pak zpet 12V a mene DC :-) )

Problem je, ze ja to vyuzivam na dovolene. Pujcim auto a v par lidech neco za par tydnu projedeme. Tzn kazdy ma jiny mobil a jiny fotak. Takhle na to dam rozdvojku a muzu nabijet 2-3 zarizeni najednou. Notebook s sebou nevozim a ty mobily a fotaky to zvladne nabijet.
TomZ
Štamgast

Odeslat příspěvekod j3s 24. 3. 2011 17:17

Jen musíš počítat s tím, že ne se vším bude kompatibilní. Pulsní zdroje některých zařízení špatně snáší obdélníky lezoucí z těchto levných měničů. Dražší měniče přeci jen již lépe napodobují sinusovku. Další věc je výkon. Náběhové proudy některých zařízení ti ho klidně odstaví i když zařízení bude mít jen 100 a měnič 140W.
j3s
Štamgast

Odeslat příspěvekod Dong 24. 3. 2011 19:52

TomZ píše:
Dong píše:A nebylo by jednodussi nakoupit nabijecky primo na 12V?

Problem je, ze ja to vyuzivam na dovolene. Pujcim auto a v par lidech neco za par tydnu projedeme. Tzn kazdy ma jiny mobil a jiny fotak. Takhle na to dam rozdvojku a muzu nabijet 2-3 zarizeni najednou. Notebook s sebou nevozim a ty mobily a fotaky to zvladne nabijet.

Tak to pak jo, ja to predtim bral spis podle sebe, 1x nabijecka na fotak a 1x nabijecka na mobil a stim si vystacim :-)
Dong
Dong
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vana666 24. 3. 2011 22:22

j3s píše:...Pulsní zdroje některých zařízení špatně snáší obdélníky lezoucí z těchto levných měničů. Dražší měniče přeci jen již lépe napodobují sinusovku.....

potvrzuju, akorát že jsem nepoznal zdroj napodobující sinus
z těch co jsem zkoušel a chlubily se označenim semisinus stejně lezl akorát sprostý lichoběžník

to už raději 100% sinusový zdroj, byť je dražší
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod j3s 24. 3. 2011 23:06

On existuje měnič se skutečným sinusem ? Já měl za to, že vždy jde o více či méně zdařilou napodobeninu seskládanou z různého počtu oddélníků. Nedovedu si představit jak by se uchladily koncáky pracující v čistě analogovém režimu. Nebo je to úplně jinak ? Ptám se vážně.
j3s
Štamgast

Odeslat příspěvekod hodas 24. 3. 2011 23:22

Vana666 píše:
j3s píše:...Pulsní zdroje některých zařízení špatně snáší obdélníky lezoucí z těchto levných měničů. Dražší měniče přeci jen již lépe napodobují sinusovku.....

potvrzuju, akorát že jsem nepoznal zdroj napodobující sinus
z těch co jsem zkoušel a chlubily se označenim semisinus stejně lezl akorát sprostý lichoběžník

to už raději 100% sinusový zdroj, byť je dražší

Máš nějaký odkaz na mašinku co to umí? Co udělá obdélník s baterkou noteboku, který na tom odmaká cca 10 hodin ročně?

Díkec
Pořád se něco děje . . . .
hodas
Pozorovatel

Další stránka