V protisměru auto, bliká doleva - kříží mi cestu, tak stojí a dává mi přednost.
Vpravo červená Fabka 2001, bliká také doleva - také mi kříží cestu, také stojí na kraji mého jízdního pruhu a vypadá to, že mi také dává přednost. Resp. oba dávají přednost i autu, co jede přede mnou.
Tak jedu rovně . . ., po hlavní . . .
Asi 15-20 metrů přede mnou se Fabka rozjíždí, takže brzdím a beru jí předkem na její levý bok.
Z Fabky vystupuje nepřizpůsobivá Červeňáková, manžel a dvě děti. Dítě řve, volám raději i sanitku, naštěstí mu nic není, jen naražená noha.
Fabka nárazník, čelo, kapota, blatník, světlo, 2x airbag, chladič, asi dveře, odhad PČR 60000, asi totálka.
Já naštíplý nehet

Nepřizpůsobivý spolujezdec se mě ptá, jestli jsem je neviděl (viděl, stáli a já byl na hlavní), chce dát ruku do ohně za to, že jsem jel rychle. Když po jisté době jdu do auta a nalézám na zemi své brýle, které mi slétly z nosu, nepřizpůsobivý spolujezdec si toho hned všímá a kandiduje s myšlenkou, že jsem brýle před tím neměl a proto je neviděl.
Situace je ale asi jasná a dopravka to eviduje.
Nechám se odtáhnout do servisu (nárazník vlaje, světlo napůl vypadlo). V servisu volám ČPP, jejíž zelenou kartu Fabka má, abych nahlásil škodu.
ČPP mi sděluje, že nepřizpůsobivé Fabii zrušili povinné ručení, asi neplatili.
Škodu a zápůjčku mi zaplatí Česká kancelář pojistitelů a bude jí potom vymáhat po Červeňákových. Pokud ti nezaplatí, tak se na to složíme všichni v povinném ručení.
Vydělá si právník ČKP a možná exekutor.
Takže povinné se fakt vyplatí platit . . .