Jaký největší blbec do vás narazil?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Bob 24. 11. 2010 22:46

Tak dnes jedu rovně po hlavní, je tam jako vedlejší odbočka doprava.
V protisměru auto, bliká doleva - kříží mi cestu, tak stojí a dává mi přednost.
Vpravo červená Fabka 2001, bliká také doleva - také mi kříží cestu, také stojí na kraji mého jízdního pruhu a vypadá to, že mi také dává přednost. Resp. oba dávají přednost i autu, co jede přede mnou.
Tak jedu rovně . . ., po hlavní . . .
Asi 15-20 metrů přede mnou se Fabka rozjíždí, takže brzdím a beru jí předkem na její levý bok.
Z Fabky vystupuje nepřizpůsobivá Červeňáková, manžel a dvě děti. Dítě řve, volám raději i sanitku, naštěstí mu nic není, jen naražená noha.
Fabka nárazník, čelo, kapota, blatník, světlo, 2x airbag, chladič, asi dveře, odhad PČR 60000, asi totálka.
Já naštíplý nehet 8-S , nárazník, maska, čelo, kapota, světlo, trochu blatníky, odhad PČR 250000 + půjčení auta.
Nepřizpůsobivý spolujezdec se mě ptá, jestli jsem je neviděl (viděl, stáli a já byl na hlavní), chce dát ruku do ohně za to, že jsem jel rychle. Když po jisté době jdu do auta a nalézám na zemi své brýle, které mi slétly z nosu, nepřizpůsobivý spolujezdec si toho hned všímá a kandiduje s myšlenkou, že jsem brýle před tím neměl a proto je neviděl.
Situace je ale asi jasná a dopravka to eviduje.
Nechám se odtáhnout do servisu (nárazník vlaje, světlo napůl vypadlo). V servisu volám ČPP, jejíž zelenou kartu Fabka má, abych nahlásil škodu.
ČPP mi sděluje, že nepřizpůsobivé Fabii zrušili povinné ručení, asi neplatili.
Škodu a zápůjčku mi zaplatí Česká kancelář pojistitelů a bude jí potom vymáhat po Červeňákových. Pokud ti nezaplatí, tak se na to složíme všichni v povinném ručení.
Vydělá si právník ČKP a možná exekutor.
Takže povinné se fakt vyplatí platit . . .
Bob
Štamgast

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2010 22:48

To sis vymyslel ne?
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod řidič BOB 24. 11. 2010 22:50

Exekutor nikoliv, bo na holé řiti si nic nevemeš a na sociální dávky nesáhne ani PÁNBŮCH :D
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod m_tsch 24. 11. 2010 22:53

Bohužel
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2010 22:55

řidič BOB píše:Exekutor nikoliv, bo na holé řiti si nic nevemeš a na sociální dávky nesáhne ani PÁNBŮCH :D

Všeho dočasu....
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod řidič BOB 24. 11. 2010 22:58

MELLO: bylo to takhle za komačů, za Havla, za pravičáků, za socanů a bude to tak i dál... Jde jenom o to, abychom jsme se s tím už konečně srovnali :hm
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 11. 2010 22:58

notypičo, horší než Červeňáková je už jen Horváth
anonymni

Odeslat příspěvekod Anonymni 24. 11. 2010 22:58

250 tisíc? co to je za káru? :hm
Anonymni

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2010 22:59

Toto je to jediné, co naopak věřím se se nakonec přizpůsobyvá většina nasere a udělá pořádek.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod aikoN 24. 11. 2010 22:59

Já si tak jedu po po celkem úzké cestě a přichází nepřehledná šikana, do které není vidět. Brzdím na cca 30km/h, abych stihl reagovat, kdyby něco. A taky že jo. Proti mě vyletělo splašené fáčko. Tak jsem uhnul s autem do příkopy, ale vzhledem k tomu, že vedle byla stavba a kolem bordel, nemohl jsem s autem sjet úplně ze silnice. Borec ve fávu dostal nedotáčivý smyk jak dupl na brzdy a blokly se mu přední kola, takže mi ojel komplet celý bok auta. Kdybych neuhnul, byla z toho na 100% čelní srážka a možná tu už dneska nepíšu.

Po zastavení trval na mé spoluvině, že on jel nejvíc při kraji jak moh a víc udělat nemohl. Když jsem mu řekl, že hrubě nesouhlasím, jelikož měl jet pomaleji a stihli bychom oba zastavit a normálně se vyhnout a zavoláme tedy PČR, aby tu spoluvinu prošetřila, tak najednou obrátil a že mi vše zaplatí.

Později se ukázalo, že nemá uzavřené povinné ručení už několik let, potvrdila nám to paní z ČKP. Když jsme zavolali na ČPP, dozvěděli jsme se, že pán povinné ručení má, uzavřené, světe div se, k datu nehody. Nevím, jak to tenrkát udělal, ale peníze normálně zacvakala ČPP. Trvalo to cca 3 měsíce, furt se na něco vykecával.
Naposledy upravil aikoN dne 24. 11. 2010 23:01, celkově upraveno 1
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2010 23:00

Pro mě je noční můra snad jen to, že by do mě narazil John nebo Kalousek
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 11. 2010 23:02

MELLO píše:Toto je to jediné, co naopak věřím se se nakonec přizpůsobyvá většina nasere a udělá pořádek.

to Havel nikdy nedovolí. Demokracie, pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí a většinovým názorem, protože je potřeba se vcítit do kůže těch ubožáčků menšinových
anonymni

Odeslat příspěvekod Bob 24. 11. 2010 23:02

MELLO píše:To sis vymyslel ne?

Bohužel ne. Zítra budu shánět náhradní auto. Nejdříve mi bude muset ČKP sdělit, které pojišťovně to přihrajou a u té se budu hádat, jak drahé auto si mohu vypůjčit.
Nebo si půjčím auto podle mého vkusu a doplatím do ze svého :grr:
Bob
Štamgast

Odeslat příspěvekod m_tsch 24. 11. 2010 23:02

U nás jsem už menšina já.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2010 23:02

Vše se v ***** obrátí
MELLO
MELLO