Další co to měl v ruce

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 7. 6. 2015 20:45

Tak jestli se vydal na kole do zúžené dálnice, tak je to sebevražda.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonym 7. 6. 2015 20:49

Je to píčus
anonym

Odeslat příspěvekod guru jára 7. 6. 2015 20:49

Aha, tak to tam bude i snížená rychlost na 80 km/hod ne?
guru jára
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 7. 6. 2015 20:54

A co? I kdyby na 50, tak ten debil neměl na dálnici co dělat (navíc ještě neosvětlenej).
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Kibitz 7. 6. 2015 22:19

Aštar_Šeran píše:
Kibitz píše:
Aštar_Šeran píše:Bude záležet na okolnostech, ale už je i judikát, kdy byl osvobozen řidič, co přejel člověka spícího na dálnici, soud použil rozum a rozhodl, že nikdo nemůže po řidičích chtít, aby po dálnici jezdili rychlostí, aby stihli zastavit na hranici dohledu potkávacích světel.

A je to tak správně?

Rozhodne. Chodec nema co delat na dalnici, natoz tam spat v jizdnim pruhu. Stejne jako ty kravy, co je kdysi srazil Marian Labuda. Nabouraly v mlze na dalnici a pak je nenapadlo nic lepsiho, nez se postavit v rychlem pruhu pred auto, aby jim ho nikdo neukradl, nez dorazi policie... Neosvetleny cyklista je imho podobny pripad.

Já bych to posunul do obecné roviny. Konkrétní případ neřeším.

Tak on to nemusí být nějaký adept na darwinovu cenu, může se na dálnici vyskytnout, nevím, třeba účastník dopravní nehody, která není na první pohled vidět. Je mi jasné, že při jízdě autem denně míjíme mnohokrát bod, kdy bychom už nezastavili( zatáčky, křižovatky, předjíždění, někteří i při jízdě za jiným vozidlem, atd.). Ale dálnice je jedno z nejpřehlednějších míst, není potřeba zase tak moc, abychom zastavili aspoň před objektem, který se náhle nezjeví v jízdní dráze. Průměrný řidič osobáku by měl zastavit na potkávací světla ze 100kmh, to není nepoužitelná rychlost.

Nevím no, já samozřejmě taky nejedu vždy tak, abych zastavil v každé situaci. Jen mi to přijde taková laciná obhajoba, že "přeci na dálnici nepojedu v noci tak pomalu, abych byl schopen zastavit na vzdálenost, na jakou vidím. By mi to asi těžko lezlo z pusy, kdybych někoho srazil.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Odeslat příspěvekod glider 7. 6. 2015 22:49

dnes to mal pan v X5 v ruke, oba prave disky jebol o obrubnik takym stylom, ako ked kamenom o zelezo clovek jebne

au uz nikdy nechcem pocut ten zvuk
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod evlo 7. 6. 2015 23:01

me vcera v revnicich x5 ukazala, ze suv zdrzovat vylozene nemusi, ale jak teda prisli opravdove zatacky, tak zdrzoval, ale proste oproti jinym autum pohoda, jeste nejaka dizlova laguna v kombiku me stihala
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod profesor Ikebara 8. 6. 2015 06:20

Kibitz píše:
Já bych to posunul do obecné roviny. Konkrétní případ neřeším.

Tak on to nemusí být nějaký adept na darwinovu cenu, může se na dálnici vyskytnout, nevím, třeba účastník dopravní nehody, která není na první pohled vidět. Je mi jasné, že při jízdě autem denně míjíme mnohokrát bod, kdy bychom už nezastavili( zatáčky, křižovatky, předjíždění, někteří i při jízdě za jiným vozidlem, atd.). Ale dálnice je jedno z nejpřehlednějších míst, není potřeba zase tak moc, abychom zastavili aspoň před objektem, který se náhle nezjeví v jízdní dráze. Průměrný řidič osobáku by měl zastavit na potkávací světla ze 100kmh, to není nepoužitelná rychlost.

Nevím no, já samozřejmě taky nejedu vždy tak, abych zastavil v každé situaci. Jen mi to přijde taková laciná obhajoba, že "přeci na dálnici nepojedu v noci tak pomalu, abych byl schopen zastavit na vzdálenost, na jakou vidím. By mi to asi těžko lezlo z pusy, kdybych někoho srazil.

Hodně rozumný příspěvek. Mám dojem, že je u tebe pryč doba extrémně bigotních názorů. Nebo v to aspoň doufám. :-)
Některé věci jsou jinak, než se zdají být. SSS.
profesor Ikebara
Štamgast

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 8. 6. 2015 06:46

Kibitz píše:Průměrný řidič osobáku by měl zastavit na potkávací světla ze 100kmh, to není nepoužitelná rychlost.

Za vteřinu, což bývá tak udávaná reakční doba člověka a systému, ujede auto při stovce skoro 28 metrů.
Minimální dosvit tlumených světel je 40 metrů.
Zbývá 12 metrů na brždění.
Člověk často vidí dál, než je dosvit, což o to, jen oponuju tomu citovanému obecnému tvrzení.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod speleo 8. 6. 2015 06:58

Kibitz píše:Průměrný řidič osobáku by měl zastavit na potkávací světla ze 100kmh, to není nepoužitelná rychlost.

OMG :oboze
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Jelass 8. 6. 2015 07:04

Gh: to je bez reakce řidiče, pripocitej sekundu v ideálním případě.
Jelass
Veterán

Odeslat příspěvekod kejki3 8. 6. 2015 07:11

Tady se někdo probouzí ještě hůř než já :D

Cyklista bez reflexní vesty, stejně jako posádka havarovaného vozu - to jsou prostě lehkomyslníci.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonym 8. 6. 2015 07:14

Jelass píše:Gh: to je bez reakce řidiče, pripocitej sekundu v ideálním případě.

Když se bude jednat o kamčáka starajícího se o své nádobíčku, připočítej klidně minutu...
anonym

Odeslat příspěvekod Kibitz 8. 6. 2015 08:15

kejki3 píše:
Cyklista bez reflexní vesty, stejně jako posádka havarovaného vozu - to jsou prostě lehkomyslníci.

Po dopravní nehodě může být člověk zmatený. Ale dobře, představ si na dálnici pěti tunový betonový kvádr spadený z náklaďáku. Při rychlosti 150kmh se, pokud pojedeš na potkávací světla, o něj téměř jistě rozbiješ a spolu s ním i celá rodinka v tvém autě. Je to jen taková řečnická otázka, jestli se s tím v pohodě srovnáš...rovný, téměř dokonale přehledný úsek, ale jedeš tak, že nemáš šanci včas zastavit, spoléháš jen na štěstí, protože dálnice není hermeticky uzavřený prostor, kde se nemůže do tvé jízdní dráhy nic dostat...

-- 8. 6. 2015 09:20 --

GeneHawkins píše:

Za vteřinu, což bývá tak udávaná reakční doba člověka a systému, ujede auto při stovce skoro 28 metrů.
Minimální dosvit tlumených světel je 40 metrů.
Zbývá 12 metrů na brždění.
Člověk často vidí dál, než je dosvit, což o to, jen oponuju tomu citovanému obecnému tvrzení.

Jasně, souhlasím, vzal jsem si nějaké rozumné hodnoty reakce řidiče, prodlevy brzdy, brzdné dráhy osobáku v dobrém stavu a správně nastavená světla a vyšlo mi těch cca 100kmh.
Kibitz
Zlatý avatar roku 2010

Předchozí stránkaDalší stránka