Hon na pumpičkáře, konečně

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 12:44

cyklostezka je pozemni komunikace, ma urcity specificky status a omezeni. Tak jako treba dalnice, ucelovka apod. Nicmene pravdila pro ni plati stejne jako jinde.

Zaroven pokud zakon definuje nejake obecne chovani ucastniku provozu, tak tuto obecnost nemusi pro kazdy typ komunikace definovat znovu. Takze pokud zakon rika, ze se jezdi vpravo, tak nemusi u dalnice psat ze se jezdi vpravo, u ucelovky ze se jezdi vpravo apd.

Pokud zakon potrebuje pro urcitou situaci mit specificke chovani, tka by to specialne resil, ze sice se jezdi vpravo, ale na teto silnici je vyjimka a jezdi se kde chce, nebo vlevo.

Takze zpet od selskeho rozumu k tomu, jak je to legislativne spravne. A proste tak jak jel Aikon a to co udelal je hrube poruseni zakona o provozu, protoze nejel tak, jak mu ukladal zakon.

A simte - chat gpt ber jako generator nahodnych veci...

-- 15. 8. 2024 13:47 --

toto jen pro sichr ;)

je ulice jablunkovska brana za centrum ceskeho tesina a lze vyloucit, ze v ceskem tesine je 5 billboardu znacky horman
ChatGPT said:
ChatGPT

Ulice Jablunkovská se nachází v Českém Těšíně a je lze ji považovat za centrum města. Co se týče billboardů značky Hörmann v Českém Těšíně, konkrétní počet billboardů není veřejně dostupný. Doporučuji zkontrolovat místní zdroje, jako je městský úřad nebo přímo kontaktovat firmu Hörmann pro přesné informace o reklamních plochách v dané lokalitě. Uvedený počet billboardů značky Hörmann v Českém Těšíně nelze ovšem vyloučit.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod mfilip 15. 8. 2024 12:48

Chodec musi na stezce pro chodce chodit vlevo, jinak hrube prouseni zakona ... a max 2 vedle sebe taky?

Nna co chat gpt kdyz je tu goes a Hormann tu ma reklamu 20x30m nebo kolik jsi to psal
P: O1 1.8T SLX 1999 (5,81l/100 km)
K: OII 2.0 RS TFSI 2008 (5,80l/100 km)
K: Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex 2015 (4,55l/100 km)
goes: tak jo, zde jsi vyhral
mfilip
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 12:53

toto tema je zpracovane dobre i na webu policie CR a je tomu venovano mnoho a mnoho zdroju na internetu...

zde to mas vedeckopopularni formou: https://budejovice.rozhlas.cz/i-na-cykl ... le-8479179

to, jak maji chodit chodci definuje zakon. Chodci dle poctu apod. chodi vlevo i vpravo...

Jako nutno rici, ze tva neznalost elementarnich pravidel, kterou zde roky prokazujes je neskutecna. Jako pochopim, ze clovek nevi nejaky presmy rozmer praporku apod. ale zda se jezdi vpravo apod. nevedet... to chce uz hodne
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 8. 2024 13:28

Goesson píše:
aikoN píše:Ne neměl. Žádný zákon mi takovou povinnost neukládá.

takto priznat neznalost? no dobra tedy..

jak se ma jezdit na pozemni komunikaci ti naopak jasne rika zakon. Takze kdyz budes jezdit na pozemni komunikaci tak, jak ti uklada zakon, tak se ti nemuze stat to, cos popsal. Pokud budes porusovat zakon, tak jak jsi porusoval (holt typicka cyklobuzna..) tak se nediv, ze se ti stane bebinko za ktere si muzes jen ty sam...

Cyklostezka (stezka pro cyklisty, cyklistická stezka) je pozemní komunikace, vyhrazená dopravní značkou (C8a - Stezka pro cyklisty) pro jízdu na jízdním kole (jízdním kolem se z hlediska provozu na pozemních komunikacích rozumí i koloběžka).

Zákon o silničním provozu č. 361/2000 Sb.
§ 11
Směr a způsob jízdy
(1) Na pozemní komunikaci se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji vozovky, pokud není stanoveno jinak.

a

§ 57
Jízda na jízdním kole
(3) Cyklisté smějí jet jen jednotlivě za sebou.

Dík, žes to dal dohromady. Tím pádem jsou to buď zvláštní okolnosti nebo je to běžné omezení, bez kterého to na cyklostezce nejde.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 13:42

ne, je to jedna vec...

1. zakon rika, ze cyklisti maji jezdit vzdy za sebou (samo, zakon umoznuje predjizdeni a objizdeni), ale po tomto manevru opet pekne za sebou
2. zakon rika, ze cyklostezka je pozemni komunikace a plati na ni pravidla pozemni komunikace
3. zakon rika, ze se jezdi vpravo pri pravem okraji vozovky

Tudiz to vse podrzeno a secteno ti jasne rika, ze jsi mel jet za synem, pred synem ale ne vedle nej. Zaroven jsi mel jet vpravo pri pravem okaji. Pokud bys tvrdil, zes vlastne nejel vedle syne ale mirne za nim, tak toto bys pouzit mohl, tim bys vyloucil to, ze "jedeme vedle sebe" ale v tom pripade by se hned aplikoval bod 3, tedy ze jsi mel jet vpravo pri pravem okaji. A jelikoz tvuj syn vpravo pri pravem okaji jel, tak by neobstal ani argument, jak tam byla desne rozbita silnice plna sterku a nedalo se tam jet.

Neni zac. Nutno rici, ze tak jak se umis ty sam strelit do nohy, to umi malo kdo.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 15. 8. 2024 13:46

Ty jsi takový náš předchůdce ChatGPT :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 13:57

dik. je to prace zodpovedna, tuze nevdecna, ale proste nekdo to delat musi...
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 8. 2024 14:01

Hlídání syna jsou zvláštní okolnosti, takže jsem mohl jet vedle a ne úplně vpravo.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 14:19

To vis ze jo ty zvlastni okolnosti… hlidani jineho ucastbika provozu je urcite zvlastni okolnost :)))))
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 8. 2024 14:24

Tak jistě, běžné to rozhodně není :D
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 14:31

Hele jak byl ten autor zakonu prozitavy kdyz uz pred temi 40 roky tusil ze se najde nejaky lulin co pod to bude strkat tito tak v komentarich k zakonu zamerne dal ze jsou tim mysleny jen technicke duvody

Pravda. Fskticky je synek technicky problem manzelstvi…
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 8. 2024 14:53

Však to je technický důvod. Pokud mám zaručit na cyklostezce bezpečnost v podobě nastavení dostatečného odstupu pro objíždění synka, který se náhodně gigle na kole zleva doprava, tak to jinak, než popsanou jízdou, udělat nemůžu a to pak jsou ty zvláštní okolnosti.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Noclaf 15. 8. 2024 15:10

Goesson píše:To vis ze jo ty zvlastni okolnosti… hlidani jineho ucastbika provozu je urcite zvlastni okolnost :)))))

Neni to na tobe to hodnotit. :D Vidis tam nekde "zvlastni okolnosti jsou to co ridici odsouhlasi jako zvlastni okolnosti"? A ses policajt nebo soud? :D
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 8. 2024 15:10

To uz fakt neni ze tve strany ani trapne.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MELLO 15. 8. 2024 15:20

Hoši hoši..
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka