MPLB znovu zasahuje..

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 7. 6. 2012 12:50

Tak já odtažený auto řešil za posledních pět let v Praze 3x, pokaždé jsem si ho ten samý den vyzvedl a nikdy jsem nic nezaplatil... ;)
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod robbert 7. 6. 2012 12:51

Praha není Brno....
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Road_Runner 7. 6. 2012 22:14

GeneHawkins píše:Tak já odtažený auto řešil za posledních pět let v Praze 3x, pokaždé jsem si ho ten samý den vyzvedl a nikdy jsem nic nezaplatil... ;)

A ještě tu o červené karkulce. Jak asi to auto vymůžeš zpět, když je dobře zabezpečené za plotem a bez zaplacení jej nevydají? Na Tvoje práva se nikdo neptá.
Hjondé i30.

Now don't you wait or hesitate,
let's move before they raise the parking rate!
Road_Runner
Inventář

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 7. 6. 2012 22:27

Road_Runner píše:
GeneHawkins píše:Tak já odtažený auto řešil za posledních pět let v Praze 3x, pokaždé jsem si ho ten samý den vyzvedl a nikdy jsem nic nezaplatil... ;)

A ještě tu o červené karkulce. Jak asi to auto vymůžeš zpět, když je dobře zabezpečené za plotem a bez zaplacení jej nevydají? Na Tvoje práva se nikdo neptá.

Nechám si to pro sebe. Moje osobní know how. Poprvé to vůbec nezjistli, podruhý to nechali vyhnít, třetí případ zrovna písemně řešíme. Oni chtějí po mě zaplatit, já nevím, proč bych platil za cizí auto. ;)
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod aikoN 8. 6. 2012 12:04

Road_Runner píše:

Četl jsem, že nemůžeš zabavit auto kvůli částce, která je mnohonásobně nižší, než jeho hodnota. Na tvoje práva se sice někdo neptá, ale v konečném důsledku si na tom může vybít hubu leda on.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod robbert 8. 6. 2012 12:13

aikoN: Jenomže tady se právo a zákony běžně nedodržují. A ty jsi sice v právu, ale můžeš si s tím ledat tak něco vytřít. Policajt ti nepomůže, takže soud a za tři čtyři pět let dostaneš auto zpátky. A to je to s čím se tady počítá a kalkuluje...
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 6. 2012 12:16

Trollbert :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod aikoN 8. 6. 2012 12:26

robbert píše:aikoN: Jenomže tady se právo a zákony běžně nedodržují. A ty jsi sice v právu, ale můžeš si s tím ledat tak něco vytřít. Policajt ti nepomůže, takže soud a za tři čtyři pět let dostaneš auto zpátky. A to je to s čím se tady počítá a kalkuluje...

Řekl bych spíš, že se kalkuluje s tím, že to do tohoto stádia nedojde. Ve většině případů odtahovka povolí, když dojde správně napsaný předžalobní dopis.

Pak si totiž umí spočítat, na kolik by je těch 4-5 let mohlo vyjít :-). Řekl bych ale spíš, že tyhle jasné případy se řeší spíše do roka (i tak ale výrazný prodělek pro odtahovku).
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 8. 6. 2012 12:33

Tudy cesta nevede, přece tam to auto nenechám...
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod Road_Runner 8. 6. 2012 16:42

aikoN píše:Řekl bych spíš, že se kalkuluje s tím, že to do tohoto stádia nedojde. Ve většině případů odtahovka povolí, když dojde správně napsaný předžalobní dopis.

Aha. Chápu to správně? Ty jej nosíš vždy u sebe pro případ, že by Tě zrovna ten den odtáhli, pak jej předáš tomu hlídači, co tam sedí pomalu za bezpečnostním sklem, kam se jde přes ocelová vrátka na bzučák (asi aby dotyčný nemohl utéci, až se bude vztekat a (v podstatě marně) se pokoušet to tam rozbít; další vrátka vedou na samotné parkoviště, aby se ani tam nemohl dostat - je to dokonalý systém odbavení; a který je zvyklý na to, že na něj lidé řvou a jediné, co na něj platí, jsou peníze. A ten se zamyslí (už to je na pováženou :-) ), smiluje se nad Tvými právy a nechá Tě odjet...

:-D

Chápeš, jaká je to pitomost? Tady by bylo potřeba s tím něco udělat systémově, jednotlivec nemá šanci. Tohle je neskutečný systém, který už léta funguje. Parkoviště patří firmě, firma patří městu, odtahovka je spoluvlastněná městem, a úřední orgán je zase město, resp. magistrát. Policie nic nedělá. A většina voličů to v klidu toleruje, ikdyž se děje bezpráví.

To auto Ti prostě mají dát a peníze za odtah, pokud proti tomu rozhonutí o odtahu neprotestuješ (chyba nastat může), vymáhat. Nemají jej ale co zadržovat.

Ano, můžeš jim hrozit žalobou, můžeš je žalovat, ale vsadím se o co chceš, že to auto bez zaplacení ten den nedostaneš.
Naposledy upravil Road_Runner dne 8. 6. 2012 17:13, celkově upraveno 1
Hjondé i30.

Road_Runner
Inventář

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 8. 6. 2012 16:57

Přesně popsáno. Jen s dodatkem, že, jak jsem psal, už 3x jsem ho odtamtud vyzvedl ,aniž by mě to stálo korunu (nepočítám li nějaké pojížďky a čas).
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod Road_Runner 8. 6. 2012 17:09

Jo, chápu. Já jsem se před týdnem procházela po křídle Airbusu. Za letu. Trochu foukalo, ale naštěstí jsem nenastylda. :-D
Hjondé i30.

Road_Runner
Inventář

Odeslat příspěvekod spitfireIX 8. 6. 2012 17:14

Road_Runner píše:Trochu foukalo, ale naštěstí jsem nenastylda.

Teplé prádlo? :D
spitfireIX
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod aikoN 8. 6. 2012 19:06

Road_Runner píše:Aha. Chápu to správně? Ty jej nosíš vždy u sebe pro případ, že by Tě zrovna ten den odtáhli, pak jej předáš tomu hlídači, co tam sedí pomalu za bezpečnostním sklem, kam se jde přes ocelová vrátka na bzučák (asi aby dotyčný nemohl utéci, až se bude vztekat a (v podstatě marně) se pokoušet to tam rozbít; další vrátka vedou na samotné parkoviště, aby se ani tam nemohl dostat - je to dokonalý systém odbavení; a který je zvyklý na to, že na něj lidé řvou a jediné, co na něj platí, jsou peníze. A ten se zamyslí (už to je na pováženou :-) ), smiluje se nad Tvými právy a nechá Tě odjet...

Ten dopis u sebe nenosím, ale v případě jeho potřeby zavolám svojí sestře a ona mi ho do hodiny sepíše. Nicméně, přiznávám, že jsem nikdy podobný problém neřešil a tudíž si nemůžu být jistý, jak to dopadne.

Ale myslím si, že se hraje právě na to placení bez keců a když se přijde se správnou obranou, tak vědí, že spor je předem prohraný a raději vydají.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 8. 6. 2012 19:42

Nevydají.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Předchozí stránkaDalší stránka