MPLB znovu zasahuje..

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod jandaxx 31. 8. 2011 08:20

No on má samozřejmě částečně pravdu. V tom, že příkaz policajta je nadřízený obecné úpravě, místní úpravě, semaforům atd. A má to své opodstatnění, kdy například povolí průjezd na červenou, pokud je k tomu nějaký nutný důvod. Porucha semaforu, projetí kolony s předností atd. Zrovna tak zastavení na zákazech atd. Ovšem nemůže sám sobě udělovat takovéto vyjímky. Může porušit zákon jako každý a pak si to musí zodpovědět. Zda šlo o porušení zákona, nebo o nutnou součást pracovního výkonu/zásahu, kdy o porušení zákona předpisů nešlo. A já předpokládám, že u oné fotografie šlo o minimálně porušení tří věcí. Stání na chodníku, nedodržení předepsané vzdálenosti od křižovatky a dále neoznačení překážky v provozu. Ovšem kde není žalobce, není ani soudce.
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod S474N 31. 8. 2011 08:29

jandaxx: no on to problem muze byt nasledne u spravniho rizeni, zejmena kvuli protipravne ziskanemu ci pouzitemu dukazu.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nováček

Odeslat příspěvekod Zdeněk Málek 31. 8. 2011 09:07

Jistě je každému rozumnému člověku jasné, že mohou nastat některé výjimečné situace pro které je třeba, aby byl strážník vybaven jistými pravomocemi. Problém je právě na straně těch strážníků kteří si myslí, že jim to dává všeobecné právo buzerovat a obtěžovat. A řada z nich vůbec nechápe, že i oni (a hlavně oni) by měli dodržovat zákon.
Zdeněk Málek
Inventář

Odeslat příspěvekod jandaxx 31. 8. 2011 09:19

S474N píše:jandaxx: no on to problem muze byt nasledne u spravniho rizeni, zejmena kvuli protipravne ziskanemu ci pouzitemu dukazu.

Ááááááá inteligenční elita národa zamířila mezi spodinu :D Ne, neber to osobně, je to samozřejmě myšleno v legraci. Já nemám předsudky. A vítej, třeba to tady obohatíš.
To určitě. Vždy jde o to, kdo si co lépe vyargumentuje a případně podloží důkazy.
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod S474N 31. 8. 2011 11:04

jandaxx: asi mas problemy se ctenim nebo pameti, na garazi mam pres 100 prispevku a dokonce i v tomhle tematu uz jsem taky kolikrat psal :wink:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nováček

Odeslat příspěvekod mrazik 31. 8. 2011 12:41

Nevim nevim, jestli je ultima straznik, ja ho zatim podle jeho jmena nenasel jako straznika. Ale treba google nezna vsechny strazniky.
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Inventář

Odeslat příspěvekod Zdeněk Málek 31. 8. 2011 12:52

Kdepak s Googlem na strážníky MP! ^^
Zdeněk Málek
Inventář

Odeslat příspěvekod mrazik 31. 8. 2011 12:57

To i google je na ne kratkej ? Sakra
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Inventář

Odeslat příspěvekod Zdeněk Málek 31. 8. 2011 13:38

Možná by pomohl Glock. :hm
Zdeněk Málek
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 31. 8. 2011 15:13

Asi si spatne hledal, me jejich web dokonce rekl, ze to neni pracovnik, ale pracovnice :mrgreen:

http://www.mestokladno.cz/zdenek-strach/o-200081/p1=802

S474N
Nováček

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 31. 8. 2011 20:05

jandaxx píše:
ultima__ratio píše:Pokyn strážníka nebo policisty je víc než dopravní značka nebo obecná úprava, když dá tedy strážník sám sobě pokyn, aby zaparkoval na chodníku a v křižovatce, tak se musí i uposlechnout, to se nedá nic dělat.
8-)

Dobře víš, že tohle je hloupost. Ale máš radost, že tady někteří vyskakují, jak čertík z krabičky. Takže já tomu rozumím :-)

Tak alespoň jeden v tom vidí tu nadsázku. :mrgreen: :D 8-)

-- 31. 8. 2011 20:08 --

S474N píše:jandaxx: asi mas problemy se ctenim nebo pameti, na garazi mam pres 100 prispevku a dokonce i v tomhle tematu uz jsem taky kolikrat psal :wink:

Se sto příspěvky bych se tu moc nechlubil, jsi tu stále "nováček". Až tu budeš "štamgast" jako já, tak nás budeš moct teprve poučovat. 8-)
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod jandaxx 31. 8. 2011 21:16

S474N píše:jandaxx: asi mas problemy se ctenim nebo pameti, na garazi mam pres 100 prispevku a dokonce i v tomhle tematu uz jsem taky kolikrat psal :wink:

Já si samozřejmě dělám legraci. Vím, že sem občas píšeš. Je ale vidět, že jsi jako moje stará dobrá jawička před dvaceti lety. Startuješ na první našlápnutí :-P

-- 31. 8. 2011 21:19 --

ultima__ratio píše:
jandaxx píše:
ultima__ratio píše:Pokyn strážníka nebo policisty je víc než dopravní značka nebo obecná úprava, když dá tedy strážník sám sobě pokyn, aby zaparkoval na chodníku a v křižovatce, tak se musí i uposlechnout, to se nedá nic dělat.
8-)

Dobře víš, že tohle je hloupost. Ale máš radost, že tady někteří vyskakují, jak čertík z krabičky. Takže já tomu rozumím :-)

Tak alespoň jeden v tom vidí tu nadsázku. :mrgreen: :D 8-)

Ona je nadsázka docela velká část příspěvků, co tady píšeš. Jenomže někteří, když Tě tady vidí, mají rudo před očima a berou vše smrtelně vážně. Já střízlivě zhodnotím co píšeš, oddělím zrno od plev a co považuji za zapamatováníhodné, uložím k dalšímu použití. Zbytek můj mozek recykluje, jako odpad :-)
jandaxx
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod 4x110mm 1. 9. 2011 13:14

Zapomněls dodat, že toho je drtivá většina :-l
Jsem ortodoxní, uvědomělý, osvícený a bravurní cyklista a za to byste mi měli tleskat O:-)
4x110mm
Inventář

Odeslat příspěvekod lu.kas 1. 9. 2011 15:28

A to, že psát úmyslně proto, abych lidi *****, je čin hodný pouze skutečného debila :)
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod speleo 1. 9. 2011 15:37

lu.kas +1
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Předchozí stránkaDalší stránka