MPLB znovu zasahuje..

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod JardaB 14. 6. 2011 09:37

Njn, nepotesilo by to, ale zas si clovek musi pripustit, ze k tomu mohli mit duvod. Ale pri prujezdu LB a okolim bych mel fakt respekt ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Zdeněk Málek 14. 6. 2011 09:39

Důvod se najde. Když je dobrá vůle...
Zdeněk Málek
Inventář

Odeslat příspěvekod siol.a 14. 6. 2011 09:40

JardaB píše:Tak neznam ho osobne, ale proste ho ta prace asi bavi a je do ni zazranej, vysledky tu taky jsou, podporu od obcanu ma, ja bych to tak neodsuzoval ;-)
Ale vazne, je to proste takovy extrem, rekl bych celkem zajimavy, komu se v mladi nelibily filmy z divokeho zapadu ;-)

Zajimavy to rozhodne je. Na divokej zapad si mohli hrat s nudli u nosu na piskovisti. Ted uz je na to ale Rehor trochu velkej, ne?
Dálniční predátor
siol.a
Inventář

Odeslat příspěvekod Shr3k 14. 6. 2011 09:56

ultima__ratio píše:Ale no tak, hošánku, každá i ta nejmenší obec spadá pod nějaký správní úřad třeba v jiném městě. To že má to město jinou městskou policii, ještě neznamená, že tam nemůže přestupky oznamovat obecní policie z jiné obce. Je vidět, že tomu vůbec nerozumíš, ale až soud rozhodne o zproštění obžaloby, tak tomu snad porozumíš.

Pohůnku obecní, kdybys nezapomněl brejle, tak bys viděl, že to o pár příspěvků výše píšu, že ho mohl mistr Řehoř za telefonování akorát tak natočit a oznámit v Pardubkách, pže na blokové jaksi neměl pravomoci. Kovbojku z toho dělat potřeba nebylo.
Shr3k
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod 4x110mm 14. 6. 2011 10:11

shr3k píše:Pohůnku obecní,
Myslím, že mu zbytečně lichotíš, tak daleko ve své anální kariéře ještě není.
Jsem ortodoxní, uvědomělý, osvícený a bravurní cyklista a za to byste mi měli tleskat O:-)
4x110mm
Inventář

Odeslat příspěvekod yeti 14. 6. 2011 10:34

JardaB píše:Tak neznam ho osobne, ale proste ho ta prace asi bavi a je do ni zazranej, vysledky tu taky jsou, podporu od obcanu ma, ja bych to tak neodsuzoval ;-)
Ale vazne, je to proste takovy extrem, rekl bych celkem zajimavy, komu se v mladi nelibily filmy z divokeho zapadu ;-)

Já myslím, že tady se nikdo nezastává lumpů. Tady jde o princip. Jde o to, že tady existuje město, které zaměstnává ve veřejné funkci NEBEZPEČNÉ lidi, kteří si to tu pletou s divokým západem. To video s "nebezpečným recividistou" hovoří samo za sebe a takových videií kde MPLB zasahuje přinejmenším "ZVLÁŠTNĚ" je po netu hodně. Mluvím o zásahu proti "rychle jednoucí" řidičce, o zásahu proti nějaké bezdomovkyni, kterou natlačili štítem na zeď a přidusili obuškem, o chlapovi, kterýho za divných okolností odvezli na záchytku....
Tady prostě něco hodně *****í a věř tomu, že kdyby si vyšlápli na tebe kvůli nějaké blbosti tak bys mluvil jinak. Nedivil bych se, kdyby ti za špatný parkování dali tučnou pokutu, nasadili ti pouta odvezli tě na služebnu a udělali ti prohlídku tělesných dutin. Pak by ses na to díval jinak.
yeti
Nováček

Odeslat příspěvekod cc10 14. 6. 2011 10:42

Zdravím diskutující, při testování této aplikace http://store.ovi.com/content/51224?clickSource=search se mi povedlo nafotit, jak MPLB měří rychlost. Je zajímavé, kde je cedule "konec měření" a kde stojí MP s foťákem.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
cc10
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yeti 14. 6. 2011 10:47

No to hovoří za vše. Chlapi, říkám, mě tam chtít zastavit, tak to dám až na podlahu a padám taky pryč. Nikdy nevíš, co na tebe takovej k..ot vytáhne a nechat si od nich prolízat auto a přeměřovat děcka, jestli mají správný sedačky a vyskládat kufr aby mi změřil tlak v rezervě.... tak to teda určitě ne. Podle mě je lepší jim nezastavit, než se nechat vytočil a sejmout "úřední osobu".
yeti
Nováček

Odeslat příspěvekod mrazik 14. 6. 2011 11:19

Treba jen pocita auta do statistiky a v ruce ma kulickove pocitadlo.
deaktivován na vlastní žádost
mrazik
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 14. 6. 2011 11:20

cc10: to je zajimava problematika, protoze v tom spatruji dalsi nedokonalost zakona. Jde o to, zdali se posuzuje, odkud se "zacina merit" nebo misto, kde v realu probiha to mereni (tzn. zde se budou ohanet tim, ze opravdove zmereni je v tom oznacenem useku). Nicmene evidentne dalsi jejich "vychytavka".
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nováček

Odeslat příspěvekod beverlis.M 14. 6. 2011 12:03

Já jím třeba u nás nestavím a nikdy stavět nebudu.
beverlis.M
Štamgast

Odeslat příspěvekod 4x110mm 14. 6. 2011 14:56

cc10: na úrovni té první fotky (konec měřeného úseku) jsi měl dát 2 plnej a předjet červeného brzdiče ještě před koncem obce. Pokud bys současně využil svého zákonného práva upozornit zvukovým znamením na probíhající předjíždění, myslím, že kolem Řehořova nohsleda bys profičel tak 80 s rukou na klaksonu a možná by ses dočkal i odvetné stíhačky "jedeme dvě stě" :D
Jsem ortodoxní, uvědomělý, osvícený a bravurní cyklista a za to byste mi měli tleskat O:-)
4x110mm
Inventář

Odeslat příspěvekod ultima__ratio 14. 6. 2011 18:17

Shr3k píše:
ultima__ratio píše:Ale no tak, hošánku, každá i ta nejmenší obec spadá pod nějaký správní úřad třeba v jiném městě. To že má to město jinou městskou policii, ještě neznamená, že tam nemůže přestupky oznamovat obecní policie z jiné obce. Je vidět, že tomu vůbec nerozumíš, ale až soud rozhodne o zproštění obžaloby, tak tomu snad porozumíš.

Pohůnku obecní, kdybys nezapomněl brejle, tak bys viděl, že to o pár příspěvků výše píšu, že ho mohl mistr Řehoř za telefonování akorát tak natočit a oznámit v Pardubkách, pže na blokové jaksi neměl pravomoci. Kovbojku z toho dělat potřeba nebylo.

O blokovém řízení jsi tu mlel ale pouze ty, hošánku, já určitě nee. Pravděpodobně s ním sepsali pouze záznam o podaném vysvětlení a oznámili jeho přestupek do správního řízení. V tom ale není nic protiprávního. Podávat vysvětlení může klidně i s pouty na rukou, když se snažil utéct.
ultima__ratio
Inventář

Odeslat příspěvekod Shr3k 14. 6. 2011 20:20

ultima__ratio píše:Já nevidím žádný důvod, proč by tu osobu vozili na PČR, policie má dost své práce, takový dopravní přestupek si může MP vyřešit sama v blokovém řízení, popř. ho může oznámit do správního řízení.

Už to nehul, nedělá ti to dobře na paměť. :-D

OT mimochodem díky za komplimenty, "hošánku" mi už tak třicet let nikdo neříkal. Člověk se tak nějak vrací do předškolních let... :love:
Shr3k
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod tsunami 14. 6. 2011 22:34

[quote="cc10"]Zdravím diskutující, při testování této aplikace http://store.ovi.com/content/51224?clickSource=search se mi povedlo nafotit, jak MPLB měří rychlost. Je zajímavé, kde je cedule "konec měření" a kde stojí MP s foťákem.
[/quote]

Předpokládám, že to je výjezd na Ždánice. Měří na výjezdu z Bohdanče kde je lehce nepřehledná silnice - vyjíždí se tam ze zatáčky a při výjezdu ze dvorů okolo stojících domů není pořádně vidět. Někteří tam už pořádně nakládají přitom cedule konec obce je hned s posledním barákem. Chápu, že zrovna tam měří.

Víc mi vadí, že otravují na místech, kde to je jen o buzeraci. Např na výjezdu z LB směrem na Bukovku nebo Živanice - oba výjezdy jsou naprosto pohodové a přesto tam MP prudí. Obecně mi vadí, že MP má pravomoc měřit a následně inkasovat. Když už mají měřit tak ať z toho nemají ani korunu aby nebyli motivováni ziskem, ale bezpečností.

[size=85][i]-- 14. 6. 2011 22:35 --[/i][/size]

[quote="4x110mm"]cc10: na úrovni té první fotky (konec měřeného úseku) jsi měl dát 2 plnej a předjet červeného brzdiče ještě před koncem obce. Pokud bys současně využil svého zákonného práva upozornit zvukovým znamením na probíhající předjíždění, myslím, že kolem Řehořova nohsleda bys profičel tak 80 s rukou na klaksonu a možná by ses dočkal i odvetné stíhačky "jedeme dvě stě" :D[/quote]

Na motorce s otevřenejma laufama jsem jim to tam pravidelně dělal a oni mi ještě vždycky mávali :-)
tsunami
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka