převozní značky Německo

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod mates118 23. 8. 2009 21:07

zdravím,vím ze je to tu uz nekolikrat resene ale presto.chci si tento tyden dovest auto...jen pracovni tak sem vybral Ford Mondeo cca rok 1998 za 1200euro.To co jsem videl tady jsou vsechno herozne vrazdy v nemecku i se serviskama s cca 220 000km a vypadaji pekne a udrzovane...ale zajimalo by me jak to udelat s prevoznima znackama...asi musí mit platnou STK-ze?a kde dostanu prevozní znacky a kolik stojí?dík
mates118
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 8. 2009 09:08

anonymni

Odeslat příspěvekod Kydar 2. 9. 2010 21:56

Odkaz který jste uvedl mi dosti pomohl, nicméně jedná se pouze o Německo. Vybírám auto, mám prozatím mám více typů a to nejen v Německu, nicméně narazil jsem na jeden problém: Poraďte mi prosím někdo informovaný, jestli je při dovozu auta zejména z Itálie, Rakouska či Německa vždy potřeba platná STK a ME. A co v případě neplatné STK? To lze dovézt auto jen na odtahu? Předem moc děkuji za informaci! Radek
Mazda 626 z obrázku shání sestru stejného typu, v hatchbacku, r.v.1987-1991, benzin, motor 2,0l/ 103kW, nebo 2,2l/ 85kW, v co nejzachovalejším stavu, nejlépe s červenou metalízou. Zn: "Ve dvou se to lépe táhne".
Kydar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majkky 3. 9. 2010 07:49

Podle mě pouze na odtahu ... a to ostatní funguje stejně jako když člověk přitáhne auto na ND? :hm
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
Majkky
Inventář

Odeslat příspěvekod Beaumont 3. 9. 2010 08:25

V Německu nejsou převozky problém, i když je samozřejmě potřeba umět německy a ideálně mít s sebou někoho místního. Pak to jde vyřídit za dvě hodiny a za nějakých 80 - 100 euro (podle toho, na jak dlouho se vyřídí pojistka)

V Itálii naopak převozku vyřídit prakticky nejde, auta z Talošky se vozí na odtahovce nebo na normálních italských značkách, které pak člověk pošle zpět majiteli.

Rakousko nevím.
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Majkky 3. 9. 2010 08:34

A v případě neplatné STK?
Chceš mít v životě všechno easy? Buď primitiv ...

30.9.2011 2 body ( 60 km/h na 50 km/h ) ...
Majkky
Inventář

Odeslat příspěvekod Beaumont 3. 9. 2010 08:51

To bohužel nevím, to jsem nikdy neřešil.
Italská auta jsou nespolehlivá, lidská činnost způsobuje globální změnu klimatu a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Jean-Jacques Rousseau)
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kydar 3. 9. 2010 09:30

Pokud prakticky nelze v Itálii získat převozky, to se pak tedy auto na odtahu pěkně prodraží :( Zejména pokud se jedná o starší ročníky
Mazda 626 z obrázku shání sestru stejného typu, v hatchbacku, r.v.1987-1991, benzin, motor 2,0l/ 103kW, nebo 2,2l/ 85kW, v co nejzachovalejším stavu, nejlépe s červenou metalízou. Zn: "Ve dvou se to lépe táhne".
Kydar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 9. 2010 11:36

Proto se starsi nevyplati tahat... Pod cenu 100 litru je to IMHO blbost. Jinak na odtahu to zas tak nevyhodne byt nemusi, jinak tam clovek stejne musi autam - palivo, dalnice... z5 pak 2ma autama, cili 2x palivo, dalnice... a nakonec neco stoji ty prevozky. Cili to IMHO vyjde nastejno. A hlavne se pak nemusi ani resit nejaka STK, ta se udela u nas.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Beaumont 3. 9. 2010 12:59

Je to jak píše Jarda B.

Před pár lety, kdy se auta z ciziny ještě vozila běžně, se prostě do Talošky vypravila odtahovka + velký vlek, aby se naráz vzala tři nebo i čtyři auta. Pak už se to cenově srovnalo s dovozem po vlastní ose.

Dnes už je dovoz aut kvůli cenám v podstatě mrtvý, vozí se vytipované kusy (veterány, specialitky) nebo naopak nová či téměř nová auta, kde ten rozdíl cen někdy (!) ještě zůstává.
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kydar 3. 9. 2010 17:18

Souhlasím s Vámi, nicméně zase si říkám, že jsou auta z venku většinou zachovalejší, ale hlavně je podstatně menší pravděpodobnost, že budou přetočené budíky, jako u nás, kdy je alespoň podle mě dnes stažené každé auto, které projde bazarem. V Německu by tomu prý tak být nemělo, krom pohraničí nebo alespoň ve výrazně menší míře, bohužel.

Za info děkuji, našel jsem již auto podle mých představ a jedu pro něj do Německa. Dokonce v tom bazaru vyřizují převozky i pojištění, což je super!
Kydar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dusan 3. 9. 2010 19:11

Kydar píše:Za info děkuji, našel jsem již auto podle mých představ a jedu pro něj do Německa. Dokonce v tom bazaru vyřizují převozky i pojištění, což je super!

Prevozky a pojisteni vyridi v kazdem nemeckem bazaru. Respektive vyridit se to musi na mistnim urade.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod -LK- 3. 9. 2010 19:14

Když jsem kupoval loni motorku, tak jsem prodejci poslal scan občanky a když jsem pro ní přijel, už měl převozky připravené.
فارسي بلد هستم
-LK-
Inventář

Odeslat příspěvekod Beaumont 3. 9. 2010 19:31

Kydar: Nedivím se, já měl / mám taky všechna auta dotažená z ciziny a nebylo to primárně kvůli ceně. Jinak držím palce!

-- 3. 9. 2010 20:35 --

Dusan píše:
Kydar píše:Za info děkuji, našel jsem již auto podle mých představ a jedu pro něj do Německa. Dokonce v tom bazaru vyřizují převozky i pojištění, což je super!

Prevozky a pojisteni vyridi v kazdem nemeckem bazaru. Respektive vyridit se to musi na mistnim urade.

Jo, dělají to běžně. Mně to ochotně vyřídil i soukromý prodávající.

Mimochodem: kdysi jsem s kamarádem kupoval jedno dost staré (a levné) auto ve Švýcarsku. Převozky se neřešily. A Švýcar se strašně divil, proč u tak levného auta chceme kupní smlouvu. On by vzal peníze, dal nám techničák a klíče a sbohem. Nakonec jsem kupní smlouvu psal propiskou na čtverečkovaný papír vytržený z bloku :D
Beaumont
Moderátor

Odeslat příspěvekod elipsoid 7. 1. 2013 14:42

Od prosince je údajně možné získat 5denní značky jen pro místně registrované občany (tzn. z okresu, kde úřad sídlí). Tzn. že už není možné přijít na úřad jen s občankou. Jde to údajně jen přes exportní značky, na které je potřeba se dostavit s autem a techničákem.

Pak ale nerozumím, jak můžou dál fungovat služby typu prevozky.cz, které 5 denní značku vystaví i tak.

Nemáte s tím někdo aktuální zkušenost?
elipsoid
Kolemjdoucí