Ujeti od "nehody"

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Outback 11. 8. 2009 20:29

Nechce se mi číst celou diskusi, ale když ses přiznal tak neposkytnutí pomoci pro laika je rok vězení
To by jeden nevěřil, co dokáže taková koza namektat <I>.
Outback
Nováček

Odeslat příspěvekod Outback 11. 8. 2009 20:35

MELLO píše:
Moucha píše:Hrozný sračky píše, ale zkusim to jinak

Do příjezdu záchranné služby je občan povinen poskytnout první pomoc dle svých možností a schopností. První pomoc nemusíme poskytnout, pouze pokud by bylo ohroženo zdraví zachránce (požár, úseky pod napětím apod.), či někoho jiného.
...i druhou stranu mince a to, že většina lidí stejně nebude krom zavolání záchranky schopna udělat vůbec nic.

Máš řidičák a tudíž i kurz prvni pomoci. Na záchrance tě budou instruovat a pokud odmítneš, dopouštíš se trestného činu
Outback
Nováček

Odeslat příspěvekod Jeffe 11. 8. 2009 20:45

Jestli se mu udela nevolno a nebude schopny pomoct, tak se podle tebe taky dopousti trestneho cinu?
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Inventář

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 8. 2009 20:47

Lex mortis omnium legum est certissima.
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 8. 2009 20:48

Jeffe píše:Jestli se mu udela nevolno a nebude schopny pomoct, tak se podle tebe taky dopousti trestneho cinu?

Přesně tak.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Outback 11. 8. 2009 20:54

Nemám osobní zkušenost, žena je dr. a řešila by to ona, ale kdyby se někdo po tobě chtěl vozit (nasereš záchranáře), tak by možná mohl
Outback
Nováček

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 8. 2009 20:54

Už tady není legrace. Už mě to tu nebaví
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 8. 2009 20:56

Já jsem schopen a ochoten maximálně zabezpečit místo nehody, rozmístit výstražné trojúhelníky, rozdat vesty, zavolat 150-155-158, a případně regulovat dopravu.

Mě se dělá zle, i když si zadřu třísku... :-S
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Jeffe 11. 8. 2009 20:56

Clovek hodne pomuze uz tim ze zavola zachranku. Strasenim tim ze clovek ktery zastavi, zavola zachranku a pak nebude schopen pomoct se dopousti trestneho cinu se muze dosahnout akorat to ze projizdejici radeji nebudou ani nezastavovat...
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
Inventář

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 8. 2009 21:01

MELLO píše:Já jsem schopen a ochoten maximálně zabezpečit místo nehody, rozmístit výstražné trojúhelníky, rozdat vesty, zavolat 150-155-158, a případně regulovat dopravu.

Z cizí krve mi zle není.Je to jen krev a maso.Jako v masně.Na jatkách.Jsme jen mírně inteligentní zvěř. Blít se mi chce z úplně jiných věcí
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Anonymous 11. 8. 2009 21:01

Outback píše:Nemám osobní zkušenost, žena je dr. a řešila by to ona, ale kdyby se někdo po tobě chtěl vozit (nasereš záchranáře), tak by možná mohl

Vždycky je to o konkrétní situaci. Takže pokud při poskytování první pomoci sám omdlím, těžko se mohu dopusti tr. činu neposkytnutí první pomoci atp. atp.
Anonymous

Odeslat příspěvekod MELLO 11. 8. 2009 21:02

Petr1968 píše:
MELLO píše:Já jsem schopen a ochoten maximálně zabezpečit místo nehody, rozmístit výstražné trojúhelníky, rozdat vesty, zavolat 150-155-158, a případně regulovat dopravu.

Z cizí krve mi zle není.Je to jen krev a maso.Jako v masně.Na jatkách.Jsme jen mírně inteligentní zvěř. Blít se mi chce z úplně jiných věcí

Ale no tak.....
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Petr1968 11. 8. 2009 21:04

Co no tak? Nějaká debilní krev,masíčko,střeva? Cizí? Ještě tak vlastní,to už je opruz.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Anonymous 11. 8. 2009 21:06

Petr1968 píše:Lex mortis omnium legum est certissima.

:D
Anonymous

Odeslat příspěvekod i-like-bmw 11. 8. 2009 21:21

Outback píše:Nechce se mi číst celou diskusi, ale když ses přiznal tak neposkytnutí pomoci pro laika je rok vězení

Omyl - pro řidiče dopravního prostředku hrozí až 3 roky vězení. V praxi se to ale posuzuje tak, že když člověk zavolá záchranku, tak už první pomoc poskytl... Takže klid ;-)
Naposledy upravil i-like-bmw dne 11. 8. 2009 21:26, celkově upraveno 1
i-like-bmw
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka