Kupujete auta za hotové nebo pomocí úvěru, leasingu?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Moik 2. 1. 2010 15:36

Bob:

když mi půjčíš 100 000 a druhý den chceš vrátit 110, není to 10% ani RPSN (ROČNÍ procentní... a ani p.a.) v tebou popsaném případě je RPSN, pokud nemáš žádné jiné poplatky, 3650%

Já auta kupuju taky zásadně za hotové, hlavně nemám na to, abych přeplácel leasing.
U soukromého aute se řídím starou zásadou, že když kupuju auto, musím mít ještě na jedno stejné.

U auta pro obchoďáka chápu leasing/ úvěr, není to auto, ale pracovní nástroj.
Moik
Nováček

Odeslat příspěvekod fahrer 2. 1. 2010 17:24

Takže pořád řeč o ojetinách.
fahrer
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod beat 2. 1. 2010 17:26

ČR - ráj milionářů :mrgreen:

Kde jsou lidé s průměrnými příjmy? :mrgreen:
beat
Štamgast

Odeslat příspěvekod velkej.lump 4. 1. 2010 14:14

První auto na úvěr ale další auto už jen za hotové
velkej.lump
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Čendoslav 4. 1. 2010 14:38

Kupuju za hotové...ale je to hlavně tím, že zatím jsem měl vždycky auta v hodnotě lepšího kontokorentu...:D
You do that...and forget the money...
- Alan Watts

'06 Chevrolet Lacetti SW 1.6
Čendoslav
Inventář

Odeslat příspěvekod itstan 21. 5. 2014 21:34

První auto za hotové, ale když jedná... nabourala, tak oprava na úvěr. Prošli jsme od KB do door financial. Další auto taky bude za hotové
itstan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy 1. 6. 2014 13:54

Ja zastávam názor, že ak niečo kupujem, mal by som využiť čo najviac peňazí, ktoré mám v hotovosti a pre prípad neočakávaných problémov mám pripravený v banke slušný kontokorentný úver, z ktorého sa platia úroky až v prípade jeho využívania. Takže v prípade, že všetko pôjde v pohode, nezaplatím žiadne zbytočné úroky.

Leasing a úver je vždy finančný náklad navyše, a v prípade, že má leasing nulové navýšenie, tak sa to muselo prejaviť niekde inde, napríklad na vyššej cene auta, pretože leasingovka nie je padnutá na hlavu, a poskytuje ten leasing za účelom zisku pre leasingovku...

Ak už nutne potrebujem auto, a nemám 400k, tak buď si racionálne kúpim ojazdené auto za 100k, alebo si zoberiem leasing na 400k, ale už to nebude racionálne.

Ja sám som bral leasing na nové auto za cca 400k, na ktoré som v podstate nemal, ale určite nebudem tvrdiť, že to bolo výhodné. Proste bolo to osobné rozhodnutie, ktorého iracionalitu som si uvedomoval.
Andy
Nováček

Odeslat příspěvekod evlo 1. 6. 2014 19:52

Nicmene leasingovky davaji prodejcum provizi, ti ti pak cast zni daji jako slevu a jde to naladit tak, ze ve vysledku s uverem zaplatis mene.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Jean ViC 1. 6. 2014 19:54

pokud das akontanci tak se ti to muze vyplatit, i kdyz naji drazsi pojistku nez se da dohodnout normalne...
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod miromen4 1. 6. 2014 19:55

To byl muj připad.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 1. 6. 2014 19:56

Pojistku ale od nic vzit nemusis, akontaci asi jo, tezko rict, mozna to vyjde lip i kdyz treba splacis 400k s akontaci temer nic, ale splacis rok. Nebo tak.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod flek88 6. 4. 2018 17:24

Ano se s tím dá různě točit. Já například auto mám a vzal si na něj úvěr s tím, že jsem ho tady zastavil. Nejsou na to zase tak špatný podmínky. Navíc ho můžu pořád používat...
Naposledy upravil salam01 dne 7. 4. 2018 02:09, celkově upraveno 1
Důvod: Spam
flek88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moucha 6. 4. 2018 17:31

kámo seš ***** jako jsou ty ***** pod tím tvým trapným odkazem, *****
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod MirecBA 6. 4. 2018 18:07

preco si tak zly ?
MirecBA
Guru