Co vše zachytí on board camera....

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2022 10:40

Dokud nevyloucime krajni nouzi nelze o poruseni s jistotou hovorit
anonymni

Odeslat příspěvekod zelvotron 30. 4. 2022 10:41

No, ono v tom zákoně je taky něco o tom, že se nesmí předjíždět vozidlo který bliká vlevo...

V daným případě vidim chybu jednoznačně u auta s kamerou, jede přes čáru, to že to auto předním chce taky předjíždět je celkem včas patrný a navíc mi přijde že mu tam ani nevjel vyloženě na krev, kdyby trochu přibrzdil a netroubil tak předjeli oba. Druhá věc je že podle toho že ten vpředu s leknul a uhnul zpátky tak to opravdu vypadá že do zrcátka nečumněl.
zelvotron
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2022 10:44

Auto s blinkrem predjet je mozno. Pokud uz jsi ho zacal predjizdet.
anonymni

Odeslat příspěvekod zelvotron 30. 4. 2022 10:48

O tom zákon nic neřiká, navíc začal předjíždět je co, zvlášť v případě předjíždění více vozidel najednou... To je že jsi dal blinkr, přejel do protisměru a to předjížděný auto je někde o 5 aut vepředu?
zelvotron
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2022 10:49

Zakon nedoksze pokryt kazdou situaci. Proto pak k tomu slouzi bud komentare nebo vyklady soudu. Logicky pokud bys nekoho predjizdel a mel cumak na urovni zadku a in dal blinkr tak co? Mas dupnout na brzdu?
anonymni

Odeslat příspěvekod Noclaf 30. 4. 2022 10:51

Auto z vyhledu predjizdeni zahajilo, o tom podle me neni sporu - navic predjizdet se nesmi pokud bys kohokoliv omezil (tz. ten predjizdeny tam nemel najet bo auto z vyhledu jasne omezil).

goes : mozna byl ale v krajni nouzi i ten prvni...mozna se potkali dva v krajni nouzi a neporusil nikdo nic. :D
SI ALTERUM SIT OPTANDUM, MALIM EQUIDEM INDISERTAM PRUDENTIAM QUAM STULTITIAM LOQUACEM
Merida AM 3000D 2008 + Sigma Sport Mirage EVO X;
Noclaf
Štamgast

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2022 10:52

Konecne nekdo rozumny :)
anonymni

Odeslat příspěvekod zelvotron 30. 4. 2022 10:54

goes píše:Zakon nedoksze pokryt kazdou situaci. Proto pak k tomu slouzi bud komentare nebo vyklady soudu. Logicky pokud bys nekoho predjizdel a mel cumak na urovni zadku a in dal blinkr tak co? Mas dupnout na brzdu?

Teoreticky jo, na druhou stranu pokud někde bude kilometrová rovinka a já v půlce tý rovinky začnu předjíždět přitom v dáli v zrcátku vidím že taky někdo předjíždí a nevím jestli mě třeba nedojede, tak bych taky nemoh nikdy začít předjíždět.
zelvotron
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2022 10:56

Toto se tu uz i resilo. A ns k tomu ma dost veci. Jiank receno pokud zacnes nekoho predjozdet a je vlacek aut tak z pohledu zakona vzdy prejizdis jen to nejblizsi auto a to auto pred nim se muze chovat jakoze ho nepredjizdis
anonymni

Odeslat příspěvekod MV_cz 30. 4. 2022 10:58

Nemohl no, ale tady ten se zrovna zase tolik rychle neřítil, aby ho ta fábka nestihla zaregistrovat a zase nejel tak pomalu aby měl v té fabce spočítáno, že stihne objet bus ještě před ním. Špatnej odhad no
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 30. 4. 2022 11:41

Noclaf píše:Predpisy porusili oba. Nechapu, ze ten s kamerou ma zapotrebi uploadovat videa jak jsou na nej zli. Kdyz prasim tak pocitam s tim, ze okoli s tim pocitat nemusi.

Přesně.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod garážmistr 30. 4. 2022 11:48

Včera mi nedal přednost z vedlejší pán v černým superbu se zatmavenými předními okny. Asi mne neviděl a já neviděl jeho. Ubral jsem za Supa asi o 50km/h než projelo auto v protisměru. Pak Supa předjel a pán se mohl *****. Uvažování některých lidí je mi záhadou.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 30. 4. 2022 11:55

To byl mafian
anonymni

Odeslat příspěvekod garážmistr 30. 4. 2022 11:58

A jo vlastně.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 30. 4. 2022 16:17