Grande píše:tezko posuzovat neco, co clovek nezazil (ja zazil tri porody a vzdy bylo casu vic jak dost, takze nemohu hodnotit), ale osobne kdyz bych vedel, ze to hrozi prusvihem, volal bych uz z domova zachranku. Na rozdil od ni bych totiz nebyl schopen v pripade pruseru na jizni spojce dojet vcas, nehlede na to, ze nez bych stihl pristavit auto pred vchod, dovest zenu z bytu do auta atd, tak by tu ta zachranka taky byla...
a pak uz to sou jen sama pozitiva a socialni jistoty

vidíš každej co člověk to názor. nebudu to tu pitvat nachystaná vždy byla v plné výbavě 2 ze 3 aut co máme (tj plná nádrž). trasa měla 60km, nejbližší stanice RZ je kladno (10m jenom jízdy) a rudná (15 minut). Takže kdybych zavolal záchranku je tu do 15 minut za které jsem já ulej 35km z 50 po r6, obvchvatu. Ve hře byl jeep (den, z práce), allroad (noc, domov) a trasa byla optimalizovaná pro téměř libovolnou situaci. (nejméně dva pruhy, bez svodidel a s chodníkem kde projede auto). Takze je to o situaci auto stoji na uzavrenem pozemku, v noci se predehrivalo (naklady zanedbatelne dal jsem tam misto 90oC termostat na 45oC) na hodinach za dva mesice nebylo ani 20kWh. Vyvést ženu do auta šlo v jednočinném souběhu s vyhozením psa, klíče do boty a trádá jelo se (práce kratší než by trvalo záchrance popsat KDE kdo je). Navíc riziko že že to přepojí v rámci SČ třeba na RZ do Kolína (stává se to u 158).
takže
v1 R6 - obchvat k sjezdu na D5, D5, jeremijaska, radlicka, kusspojky (jsou tam odstavne v cele siri)-podoli. jedine slabe misto je sjezd z barandaku kdyby to hrozilo pocka tam RZ
v2 r6-hornbach-slanska-jeremiaska-radlicka-kusspojky-podoli
v3 bylo samozrejme x variant objezdu CB, plus kolegove na ceste proti nam.
a samozrejme informovana RZS, byla indikace na podolí, to tady nebudu pitvat.
k tomu samozrejme varianta bez r6 kdyby se tam nekdo rozsekal ale to by prijeli v protismeru kolegove co jeli na proti. U porodu je dulezita predevsim psychika a praxe ve faktulni nemocnici kde je umrtnost na novorozeneckem aru 50+ procent) byla NASE velka psychicka zatez, nevim jak ty chlap ale zenska okolo 26-29 ktera tydne vidi umrit x novorozencu neni ta spravna na hrdinsvi v zachrance. Takze kdyby to nesneslo odklad, nastoupi protismer, trava, tramvajovej, pas odstavnej nebo se to bylo ve dne tak je rz samozrejme na okraji prahy + je zcela regulerni postup zavolat MP ktera je pro tyto pripady skolena a protahne vas (to jsem mel pripraveno sluzebnu maji primo ve stodulkach, volal jsem tam). Do sanity RZA nesmi a nikdo si to neveme na triko tatinka na palube, zadruhe mas dle vyhlasky moznost vybrat si nemocnici ale kdyz tam bude sama zenska co ti zaruci ze se ji nezbavi ve stresovicich nebo na bulovce?
kazdopadne ani na VZZ VRZ nedoslo, neprojel jsem jedinou cervenou (jen jsem je objel a predbehl na blinkrech).
Svuj nazor nikomu nenutim a nehodlam se ze sveho postupu zpovidat, pouze konstatuji ze ten sulin nevedel co a proc delam jen mi delal naschvaly (tj ze mi ujizdel ja nejel po praze 150-180 ale max 110) a branil v plynule jizde. TECKA