Co vše zachytí on board camera....

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 16. 5. 2025 12:40

to je adresně cíleno na řidiče rapidů :D
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 16. 5. 2025 12:52

Nedávno jsem jel za fýzlama a ani nevybržďovali, takže se najdou i takový, ale, že by řešili nedodržovače bezpečné vzdálenosti za mnou, to prostě taky ne, ale už to beru tak, že když mě nešikanujou, tak úspěch
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod puk123 16. 5. 2025 13:04

pozpatku_fijA píše:to je adresně cíleno na řidiče rapidů :D

Rapid marathon
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod B.o. 16. 5. 2025 14:36

MV_cz píše:Já je pouštím když prostě vláček aut a přeci jen občas taky jedu busem a vím jaký to je. Todle bylo ovšem večer, doprava veskrze mírná, za mnou nikdo a ten autobusák mohl pět vteřin počkat. Zvlášť když pak hned za cedulí si na devadesátce jede svejch šedesát.

Vždycky je šance, že narazíš na debila za volantem jakýhokoliv dopravního prostředku...

puk123 píše:
B.o. píše:
puk123 píše:Jo.
A navíc, tamten řidič něco porušil?

dle autora záběru nepustil blikající bus v zastávce a tím pádem předjíždění na plné čáře.
Ale do toho bych se asi úplně nechtěl pouštět a debatovat nad tím, zda to bylo ještě objíždění nebo už šlo o předjíždění, případně se z objíždění stalo předjíždění v půlce objíždění apod.

Dyť ten bus má normálně zastávku nemalovanou na cestě v jízdním pruhu. Jak by ho mohl nepustit? Bus by mohl normálně odjet. Plnou nevidím, jen přerušovanou. Může objíždět i předjíždět. Že to nakonec vzal těsně kolem vyjíždějícího busu, bylo způsobeno dementem, který mu tam vyjížděl z vedlejší. Jen tak odvracel nebezpečí střetu.

Pravda, bral sem to jen podle toho mailu a nekoukal na záznam (splet sem si to zas s jiným záběrem na stejný téma).
Tak tady není vůbec o čem, tohle vyloženě ***** autor záběru bez šance, že by tamten dostal nějakou pokutu
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
B.o.
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 16. 5. 2025 15:26

a tam je to u tenr s kazdym videem.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod audis 16. 5. 2025 16:13

Zaměstnanec garáži MHD Hradec Králové vyprávěl, že někteří - spousta jejich řidičů před výjezdem dá smerovku, 5x blikne a jede kašle na všechno.

Já před časem vytroubil (ano stejné město) jednoho trolejbusaka, který vyjížděl, prázdná ulice mohl počkat, neopomnel vytroubit mě, když mě dojel na křižovatce.

Mám takovou myšlenku, kterou jsem ještě neoveril v zákoně, že když blikam vlevo a objizdim bus v zastávce (lhostejno zda je /byl plně v zalivu nebo ne), nemusím umožnit vyjeti busu.
audis
Štamgast

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 5. 2025 16:18

Zalezi, jestli je oznacen O4, tedy ze prepravuje deti, toho nesmis ani objet.

Obrázek

https://www.grada.cz/landing-pages/autoskola/vztah-ridic-a-dalsi-ucastnici-ii/52-autobus-prepravujici-deti/
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Moucha 16. 5. 2025 17:31

to co píše Audis se mi v HK občas stane taky, jak často nevím, ale v hlavě si pamatuju, že jo.
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod aikoN 16. 5. 2025 18:25

Já jsem raz objížděl autobus, který stál v zastávce bez zálivu před přechodem. Tak jedu pomalu, že může někdo přecházet a taky že jo. Tak jsem zastavil a pouštěl lidi. Autobusák mezitím dokončil výstup a nástup, hodil směrovku a rozjel se zároveň se mnou. Tak jsme jeli chvíli vedle sebe, sklopil mi bokem zrcátko a pak jsem musel zpátky za něj, protože už jela v protisměru auta. Pak jsem ho předjel, vytroubil a dal mu ostřikovače, bo je ***** a měl s tím rozjezdem počkat :D
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 16. 5. 2025 18:30

bohuzel autobusaci si pletou povinnost druhych s vlastni prednosti. oni ze sveho pohledu v zakone zadnou nemaji takze nemaji co najizdet a neco si vynucovat. ale je to slozite mit na to kule
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aaaa 16. 5. 2025 18:33

Zakladni zasada je, ze ten mohutnejsi ma vzdy prednost, nebot toho mensiho to bude vic bolet.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 16. 5. 2025 19:10

aikoN píše:Já jsem raz objížděl autobus, který stál v zastávce bez zálivu před přechodem. Tak jedu pomalu, že může někdo přecházet a taky že jo. Tak jsem zastavil a pouštěl lidi. Autobusák mezitím dokončil výstup a nástup, hodil směrovku a rozjel se zároveň se mnou. Tak jsme jeli chvíli vedle sebe, sklopil mi bokem zrcátko a pak jsem musel zpátky za něj, protože už jela v protisměru auta. Pak jsem ho předjel, vytroubil a dal mu ostřikovače, bo je ***** a měl s tím rozjezdem počkat :D

Spoléhal jsem na Tebe :love: co si budem....
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 16. 5. 2025 20:37

Nemůžu přece zklamat :D
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 18. 5. 2025 00:33

aaaa píše:Zakladni zasada je, ze ten mohutnejsi ma vzdy prednost, nebot toho mensiho to bude vic bolet.
hodne lidem to nedochazi, hlavne lidi na kole a motorce se podle toho nechovaj, coz je takove zvlastni, protoze zjevne se jim to jeste nevymstilo, nebo nevidi souvislost mezi tim, kdyz je srazi auto a tim, ze jedou v cr na motorce nebo kole po silnici
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 18. 5. 2025 09:18

Goesson píše:bohuzel autobusaci si pletou povinnost druhych s vlastni prednosti. oni ze sveho pohledu v zakone zadnou nemaji takze nemaji co najizdet a neco si vynucovat. ale je to slozite mit na to kule

V praxi silnější pes *****á, bohužel
pozpatku_fijA
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka