Povinné ručení

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod srato 3. 1. 2009 12:23

Chci se zeptat jak je to s placenim povinneho ruceni u vozidla ktere bylo odcizeno? Popravde si nejak nejsem jisty zda vozidlo ktere mne bylo pred peti lety ukradeno je odhlasene ci tak nejak na mrtvem bode kde se porad ceka zda se nenajde. Sam sem jej urcite neodhlasoval
srato
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 1. 2009 12:33

Tak si to asi jdi zjistit, ne?
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Vana666 3. 1. 2009 12:34

třeba už ani neexistuje

musí se vůbec platit za neexistující vozidlo ?
i když by ještě pořád bylo v evidenci ?
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod srato 3. 1. 2009 12:35

JardaB píše:Tak si to asi jdi zjistit, ne?

hmm tak tedy pro podobne radily, jsem v zahranici a auto bylo modre ...
srato
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 1. 2009 12:39

Aha, dle toho, co jsem zjistil, se za prokazatelne neexistujici vozidlo platit nemusi, taky takove budu mit ;-)
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod srato 3. 1. 2009 12:45

dekuji, to mne potesilo. Pri tech dnesnich zmatcich jeden nikdy nevi a vratit se domu a resit mnohatisicovou exekuci za to ze sem si dovolil nechat si ukrast auto by se moc nechtelo
srato
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 1. 2009 18:40

Hezky clanek, otazkou je, jestli je aplikovatelny... Doufam, ze k prokazani neprovozovani auta tedy bude stacit fotografie polorozebraneho auta zazdeneho za barakem v ruznych rocnich obdobich behem stavby a hromada svedku, kteri si z toho jiz leta delaji pr.el :mrgreen: Auto neni na me ani odhlaseno a prodavajici tedy nesplnil svou povinnost, chtel jsem odstoupit od smlouvy, ale to se mi take dosud nepodarilo, tak jej skladuju.... ;-)
A jak uz jsem uvadel jinde, skutecne je v zak.56 uvedena formulace, ze pokud nebude vozidlo do 14 dnů znova pojištěno,nebo odevzdány značky do depozitu,bude z registru vyřazeno. - ze by urady nesplnily zakonnou povinnost??? To je jako v tom zakone pro srandu ? Nevim o zadnem takovem pripadu...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Mitch 3. 1. 2009 19:13

Nevíte náhodou jak vysoká může být sankce udělená za nepřihlášení vozidla, při jeho koupi. Všude se mluví a píše že se v životě žádná sankce neudělila, ale hodně lídí po tomto novém zákoně v 2009 si koupí vozidlo odhlásí ho na sebe ale už nepřihlásí do 10 dnů, a bude jezdit dále s velkým OTP. Aby neplatili ty poplatky 3, 5, nebo 10 tis. plus samotná registrace.

Podle kterého zákona, vyhlášky Registr vozidel může udělit pokutu a max. výše ?

Já už mám půlroku vozidlo nepřihlášené, jen odhlašené na sebe, a chce vědět jak velikou sankci mi můžou udělit v případě že půjdu vozidlo příhlásit.
Mitch
Lambokiller

Odeslat příspěvekod JardaB 3. 1. 2009 19:22

Jak to studuju, je v zakonech nepredstavitelny bordel a IMHO to nikdo nevi, nejmin toho vi zrejme urednice na prepazkach a davaji nesmyslne informace... Viz diskuse pod clankem, masakr :oboze
A myslim, ze se to bude tykat takoveho mnozstvi lidi, ze bude jeste veselo. Kazdopadne verim, ze CKP se investice do uplatku, ehm pardon, lobovani, bohate vrati....
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Vana666 3. 1. 2009 19:24

Mitch píše:... hodně lídí po tomto novém zákoně v 2009 si koupí vozidlo odhlásí ho na sebe ale už nepřihlásí do 10 dnů, a bude jezdit dále s velkým OTP. ..

jestli myslíš jen velký techničák bez OTP tak tohle myslím při kontrole úplně jednoduše neprojde
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Mitch 3. 1. 2009 19:34

Vana666 píše:
Mitch píše:... hodně lídí po tomto novém zákoně v 2009 si koupí vozidlo odhlásí ho na sebe ale už nepřihlásí do 10 dnů, a bude jezdit dále s velkým OTP. ..

jestli myslíš jen velký techničák bez OTP tak tohle myslím při kontrole úplně jednoduše neprojde

Odpověd z autoweb.cz - právní poradna.

Dotaz:

Dobrý den, koupil jsem auto přes autobazar v srpnu 2008, po měsíci jsem dostal velký OTP s odhlášením na sebe, ale do teď jsem auto na sebe nepříhlásit. Hrozí-li mi nějaké sankce od policie při silniční kontrole, a sance od Magistrátu při přihlašení? Vím že ze zákona na to mám 14 dní, ale prej za to není žádná sankce. Mění se něco v roce 2009?

Mitch, 26. prosinec 2008, 9:58

Odpověděl: , 30. prosinec 2008, 15:40
Sankce za to je, ale nebývá ukládána. Po Novém roce to bude stejné. Od policie Vám na silnici nic nehrozí
Mitch
Lambokiller

Odeslat příspěvekod Vana666 3. 1. 2009 19:42

Mitch: teď nevím jestli to chápu správně
ale myslím že OTP je jeden z nejdůležitějších dokladů co musí mít řidič sebou
a třeba u nás při odhlášení auta DI malý OTP procvakne a omezí mu tak platnost
což může při kontrole upozornit policajta aby prověřil jestli je vše ok.
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Mitch 3. 1. 2009 19:47

No ja jsem ani jednou neměl kontrolu, ale vždy jsem myslel že velký techníčák je nadřazen malému, a když nekdo chce může jezdit s velkým, že malý je jen malá kopie pro pohodu. Kolik krát se mě, znamým atd. stalo že nemohli najít malý techníak tak vzali velký a jeli.
Jakou sankci podle tebe můžou udělit policajti za to že nemáš malý techničák u sebe ? A podle kterého paragrafu silničního zákona?
Mitch
Lambokiller

Odeslat příspěvekod pepek 3. 1. 2009 19:50

Vana666 píše:..třeba u nás při odhlášení auta DI malý OTP procvakne a omezí mu tak platnost
........

To může ta k.r.á.v.a. za přepážkou zkusit jen jednou a bude mít hodně velký problém ]:-<
pepek
Poslední varování

Další stránka