Půjčení obytňáku v USA

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Croog 24. 11. 2008 11:26

Ahoj,
rád bych si v USA vypůjčil na tři týdny obytňák (RV - motorhome). Ceny se na tuto dobu pohybují kolem $1000 za sice nejmenší kategorii, nicméně s velkou rezervou dostačující (stáří aut 1-2 roky). To je v pohodě cena, nicméně zrada je se spoplatněním projetých mílí, kdy za 1700 mil vyskočí částka o více než $500. Co jsem to zkoumal, tak toto "vyúčtování" používá pravděpodobně většina půjčoven. My ale plánujem projet mnohem větší vzdálenost.. nemáte někdo tip na půjčení podobné káry bez nutnosti platit za ujeté míle? :) Či jiné tipy?
Pokud to jinak nepůjde, spíše kvůli penězům koupíme něco menšího (normální VAN) a pak zase prodáme, ale rád bych se tomu vyhnul..
Croog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 24. 11. 2008 14:53

Odpojit/přetočit tacho :idea:
anonymni

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 11. 2008 16:01

Tomu říkám rada za 1.000.- :D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod petrumr 24. 11. 2008 17:52

Jintaj píše:Odpojit/přetočit tacho :idea:

A plombovací kleště a plomby sou stejný jak u nás :hm
škoda fabia HTP combi edice 08 elegance
petrumr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Ardeth 24. 11. 2008 21:46

Croog: Pujc si obytnak od nejakyho americana. Bydli v nich pomerne hodne lidi. :D
Ardeth
Inventář

Odeslat příspěvekod ace2 25. 11. 2008 10:41

Oni nebydlí ani tak v obytnácích, ale v obytných kontejnerech. Jinak když u toho ubytnáku vyndáš pojistku na ABS tak by měl přestat fungovat počítač mil, on asi nebude fungovat ani rychloměr, ale rychlost si přečteš z GPS, kterou asi stejně budeš mít s sebou.

nebo si půjč U-HAUL nákladák a do zádu si hod madrace :D
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Clayton 25. 11. 2008 11:10

Pokud vím, některé půjčovny nabízí Unlimited Miles Package, pokud budeš cestovat hodně, určitě se ti to vyplatí. Já bych to možná řešil ještě levněji zapůjčením velkého VANu (GMC Savana, Chevrolet Express).

Mimochodem, rád bych ten obytňák za $1,000 na tři týdny viděl. Tahle cena minimálně určitě nezahrnuje pojištění.
Clayton
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod -LK- 25. 11. 2008 11:58

Clayton: to jsem si přesně říkal taky, že je to nějaká hodně divná cena.
فارسي بلد هستم
-LK-
Inventář

Odeslat příspěvekod davees 25. 11. 2008 12:52

Hodně záleží na tom kolik vás jede, kudy pojedete(local pujčovny jsou někdy levnější než celostátní, celostátní mají zase dobré slevy), jaky komforty spaní požadujete aj.
$1000 je určitě bez pojištění :) - dobře si spočítej i spotřebu. Např já jezdil sám po Zelandu a rozdíl spotřeby vanu a sedanu mě jasně přesvědčil, že je levnější sedan a spát v motelu.

Muj tip: pokud vas jede miň jak 5, pujčil bych sedan nebo maly van a spal po motelech(dvoulůžáky-sou levné a není problém ukecat ať tam spíte 4, případně neříkat že jste 4)-je to trošku dobrodružnější. Obávám se že RV výjde na víc - přesná čísla ale neznám - spočítej si.

Pokud chces RV bez počítání mil myslím že by to mohlo jít, společnosti dávájí různé promoakce a discounty - nech si ve vyhledávačí vyhledat discounts, coupons, special rates, deals code aj.
např. http://familyrvrental-usa.com/coupons.html
davees
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Croog 25. 11. 2008 22:51

Jintaj: Jak jsem mohl zapomenout, vždyť jsem čech.... :-!

Clayton, davees: Tuto cenu jsem například nalezl zde: https://www.ideamerge.com/motorhomes/usa/usa_2.html
Když se proklikám k výsledné ceně, tak se samozřejme o dost zvedne kvůli mílím, ale je to včetně pojištění a tak..
Každopádně díky za rady, ještě jsem to nezkoumal úplně do podrobna, budu pak hledat dál. Jedeme v pěti NY > LA.. takže to chce půjčovnu, která umožní vrátit káru na druhé straně US. :) Pokud by to vyšlo na moc peněz, tak seženem nějaký VAN a klidně sem tam přespíme i jenom v tom, zas moc komfortu nevyžadujem...
Croog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Clayton 26. 11. 2008 03:17

No, nechci se hádat, ale nejmenší auto pro 5 lidí, které tam měli stojí mimo sezónu asi $1,800 s 0 miles (vč. Damage Waiwer). Jezdit s autem, které má méně sedadel než počet přepravovaných osob je podle mě dost nebezpečné. Ano, US policajti jsou docela hodní a ledacos se dá ukecat (třeba minulý týden jsem ukecal překročení rychlosti o 20 mil), ale do tohohle bych nešel.
JInak je podle mě dost nešťastný nápad chtít projet za 3 týdny NY - LA. Kdybych měl tři týdny, asi bych si projel západní pobřeží. Asi bych letěl do LA (vyhnul bych se poplatkům za odevzdání auta jinde a využil bych cenových akcí na letenky - třeba teď BA umí PRG-LAX za 15 000 Kč). Jel bych LA - SF - Yosemite NP - Sequoia NP - Death Valley - Las Vegas - Grand Canyon - Phoenix - Joshua Tree - odtud do Palm Springs a po krásné klikaté highway 74 do Hemetu (cestou se podívej do Idylwildu - krásné přírodní scenérie), z Hemetu na HW15 do San Diega (Sea World) a můžeš se podívat i do Mexika. Odtud zpět do LA (doporučuji Hollywood Universal Studios, naopak varuji před Disneylandem - strašný fronty) a hurá zpátky domu. Na tři týdny je toho až až. Pokud chceš za tři týdny projet NY - LA, jenom pojedeš a neuvidíš nic...
Clayton
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod -LK- 26. 11. 2008 08:24

No já bych to tak tragicky neviděl. Když jsme byli v časové nouzi, jeli jsme ze Springfieldu, MO na Grand Canyon, měli jsme na to asi pět dní, viděli jsme dva dny kaňon, další Petrified Forest, stavili jsme se i u Navajů a ještě v pár místech kolem. Plus dva dny cesty, jeden tam a druhý zpět. Ne že by to bylo ideální, ale dalo se to, když nám zbylo málo času a chtěli jsme to vidět.

Nicméně souhlasím s tím, že bych se snažil si tu cestu naplánovat na dvakrát, ale to stojí dvakrát tolik času a asi i dvakrát tolik peněz, takže NY-LA holt může být kompromis.
فارسي بلد هستم
-LK-
Inventář

Odeslat příspěvekod MELLO 26. 11. 2008 08:55

Taky se příští rok chystám na 3 týdny na cestu Wilmington - San Francisco a zpět. 8-)
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod nikdo 26. 11. 2008 09:43

Také jsem o tom uvažoval, nakonec to odpískal a půjčil si normální auto. Bydlík celkově nevyšel levněji, lépe se parkovalo a navíc já jel po národních parcích, kde bych se v řadě z nich moc daleko nedostal, velká auta tam mívají omezený vjezd. Vyřešilo to bydlení v kempech a motelech.
nikdo
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Croog 26. 11. 2008 09:48

Jak nejmenší auto pro pět lidí? Vždyť i ten nejlevnější Moturis co tam nabízejí by měl dle popisu 5 lidí v pohodě přepravit (max). A když si zadám 0 mílí a tři týdny, tak stojí USD 934.00 includes insurance, roadside assistance, the 8.38 percent tax, and any surcharges.

Co se týče zvolené cesty, myslím, že to bude v pohodě. Celá amerika se dá v extrému přejet za dva dny. ;) Rozhodně tam nejedu naposled, na této cestě mrknem na ty méně profláknuté místa a navštívíme pár lidí při cestě. Krom toho letenky už dávno máme a jsou výrazně levnější než za 15k. :-D

nikdo: Je možné že to tak u nás také dopadne, teď spíše zjišťuju možnosti.. RV by bylo výrazně pohodlnější, nehledě na případnou větší zábavu. ;) Původní plán byl nějakou šunku na začátku koupit a pak ji prodat, příp. "hodit ze skály".. ale ještě nevím, co by obnášelo to papírování kolem toho.
Croog
Kolemjdoucí

Další stránka