Chorvatsko: Cestování (přejmenováno)

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Vana666 8. 7. 2015 07:25

JardaB píše:Jsme se vcera vydrapali na ten mistni kopec - Televrine tusim a fajn pocit, ze jsem tam vylezl a ani nechcip, docela hardcore v tom vedru. .

Tam jsem byl před pár lety na motorce, super výlet a super rozhledy !! Obdiv jestli ses tam vydrápal pěšky, dyť je to 600 výškových metrů

JardaB píše:Zejtra chceme z Lubenice do modre jeskyne, skoro 400 vyskovych metru, bude to chtit brzo rano taky kvuli prilivu. Nevi nekdo, jak dlouho typicky trva cesta dolu a nahoru?

Prý cca 40 minut, ale nevím přesně, jel jsem to několikrát ale taky jen na motorce. Pěšky bych se tam netahal ani náhodou
jinak modrá jeskyně je super, vezmi si určitě baterku (nejlíp vodotěsku) podvodnické brýle a ploutve. Je tam několik chodbiček které se musí proplavat nebo podplavat. Příliv nehraje moc roli
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 7. 2015 08:51

goes píše:Nicmene proc HR - protoze se mi tam vazne libi a nemam vnitrni potrebu porad poznavat nove. Mi naopak vyhovuje, ze jsem si nasel misto, kde se mi libi, kde je to super, kde zrelaxuju, kde to znam, nemusim myslet na to, kde to je, jake to bude. Cestu uz zajedu i bez navi, lidi tam uz znam, tesim se na hospodskeho v putyce, na to ubytko, na ty panoramata. Takze nebyt letos prehlasovan, jsem tam zase a pristo rok tam jedu zase a seru na Recko. A neni to proste o penezich, protoze souhlas, za ty love uz clovek nejaky pofiderni zajedz do exotiky asi sezene. Ale nechce se mi.
Hezky si to popsal. Mám to stejné, jen s jedním rozdílem, nejedná se o Chorvatsko, ale Itálii (Lago Di Garda).

burty s krenem píše:Koukám, ze půlka garáže jezdi do Chorvatska a tak si říkal proč :hm
Chápu goede, který nedává litani, ale litaj tady stovky eur za noc. A za to už jsou pěkný a exoticky místa.
Já také nemusím lítání a s sebou na dovolenou tahám věci, které by se mi do letadla nevešly. Navíc svět pro mě končí hranicema Řecka, Itálie a Španělska, do vzdálenějších míst mě nedostaneš ani heverem.
A s cenama máš pravdu. Apartmán v HR pro 5 lidí seženu tak za 85-100€ za noc. V Itálii (Lago) musím vytáhnout z kešeně minimálně 120€, což není tak velký rozdíl. A navíc v té Itálii to mám s bazénem a je to o dobrých 300km blíž (ušetřené dobré 3-4 hodiny jízdy).
DoubleSix
Inventář

Odeslat příspěvekod burty s krenem 8. 7. 2015 09:00

no lago vidim cca 900km, coz je prast jak uhod, alespon z meho fleku...
ale jo, to omezeni letadla je mi jasne. spousta kramu a vlastni komfort na miste + more = chorvatsko
VW Golf VIIIC 1.5 eTSI 110kw
Ford Fiesta ST 1.5 EB 147kw
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod Vrtosik 8. 7. 2015 11:16

Jo, Ale dá se tam docela svištět. Kdo se chce projet v nějaký nadupaný káře.. Je to tam zas docela pěkný. Jezdím 2x ročně do Sukošanu a někdy to trvá třebas jen 9-10 hodin.
Vrtosik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 7. 2015 11:27

DoubleSix píše:Navíc svět pro mě končí hranicema Řecka, Itálie a Španělska, do vzdálenějších míst mě nedostaneš ani heverem.

to je dost smutné :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Lukas063 8. 7. 2015 11:33

přesně jak už bylo napsáno - HR = vlastní komfort a zázemí.

Kam do Lago, taky jsme přemýšleli, že si uděláme menší trip IT HR, kde se dá v Lago pár dnů pobejt?
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod brasci 8. 7. 2015 11:35

Tak najskôr tu burt píše, že sa dá ísť za exotikou a teraz tu riešite taliansko, španielsko...

Ja mám proste chorvátsko rád, aj tak idem len na týždeň válačka a na to chorvátsko stačí, potrebujem hlavne zmeniť prostredie a vypnúť. To mi pripomína, že si musím kúpiť nejaké knihy...
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 7. 2015 11:41

jj chorvatsko pár dní válačka a k tomu exotika 2-4 týdny někde pořádně daleko
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 7. 2015 14:41

burty s krenem píše:no lago vidim cca 900km, coz je prast jak uhod, alespon z meho fleku...
ale jo, to omezeni letadla je mi jasne. spousta kramu a vlastni komfort na miste + more = chorvatsko
Z mého bydliště to je 900km Lago a 1200km HR. Holt sever republiky.
DoubleSix
Inventář

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 8. 7. 2015 16:14

Přes léto do HR, změnit prostředí, chvilku si odfrknout a zase domů. Do exotiky, až když je u nás sníh. :)
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod Vana666 8. 7. 2015 16:30

Přesně !
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod lrotrekl 8. 7. 2015 16:57

Nissan350Z píše:Přes léto do HR, změnit prostředí, chvilku si odfrknout a zase domů. Do exotiky, až když je u nás sníh. :)

To sis té exotiky moc neužil dva roky, co? :D
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Štamgast

Odeslat příspěvekod MirecBA 8. 7. 2015 17:05

Nieco pre spelea, je to uz v cene ubytka ☺
MirecBA
Guru

Odeslat příspěvekod Nissan350Z 8. 7. 2015 17:11

lrotrekl píše:
Nissan350Z píše:Přes léto do HR, změnit prostředí, chvilku si odfrknout a zase domů. Do exotiky, až když je u nás sníh. :)

To sis té exotiky moc neužil dva roky, co? :D

Já v exotice ještě nebyl, vždy plánuju třeba Kubu přes svátky a vždycky je z toho prd... :-)
6,2 V8 375kW, 4,0 V8 470 kW, 3,5 V6 206 kW, 3,0 V6 200 kW a pár kafemlejnků…
Nissan350Z
Veterán

Odeslat příspěvekod MirecBA 8. 7. 2015 18:23

Este jedna domaca
MirecBA
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka