1.600 km na jeden zátah

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Yorkin 24. 7. 2008 14:43

Já bych to dálkové cestování zas tak nedramatizoval. Už párkrát jsem jel na jeden zátah Brno-Glasgow, což je asi 2200km. Uprostřed si ovšem můžeš dát spací pauzu na trajektu (takže je fajn jet někdy v jednu ráno). Úplně v pohodě. Samozřejmě se nedá jet přesně na minutu, prostě když je člověk unavený (klidně po 200km), zastavit, udělat pár dřepů a dát si kafe/red bull. Člověk musí vědět, kde má limity...
Volvo XC70 2.5T + Volvo V70 2.5TDi + Saab 99 GL + Simca 1301
Yorkin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dopr 24. 7. 2008 23:09

Yorkin : Presne tak. Clovek musi vedet na co ma a na co ne a hlavne na sobe pozorovat pripadne znamky unavy a neignorovat je. To byste se divili co dokaze par drepu a poradne protazeni svalu :-)
.: MX-5_NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino :.
dopr
Štamgast

Odeslat příspěvekod PedroKV 25. 7. 2008 09:48

Na dřepy jsou dobré náklaďáky se svýma měchem odpruženýma sedačkama.. Nastaví se nejmenší tuhost a dřepy se dělají za jízdy :-)
PedroKV
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod medbo 28. 7. 2008 10:19

Neviem ci je to este aktualne alebo ci uz lezis na plazi niekde daleko na juhu...

ale 1600 km je technicky zvladnutelne, aj ked po takych 1000 az 1200 to zacne byt neprijemne...

hlavny problem vidim v zapchach, ak mas zaciatok pobytu typicky v sobotu, tak sa priprav na poriadny masaker...

Moja skusenost z pred dvoch tyzdnov: 50 km pred Grazom Baustelle, Stau asi 9 km, obisli sme vdaka navi celkom bezbolestne, dalej sa tvoria kolony okolo hranice s Talianskom - zuzenie na jeden pruh, kriticky je usek, kde opustaju dialnicu vsetci dovolenkary do Lignana a Bibione - tu mozu vznikat kolony aj cez 19 km, najkritickejsi uzol ta len caka, - to je 2 x ALT Stazione pri Benatkach - potom sa to zase rozbehne - my sme potom presapali v Padove, mestecko asi 30 km za Benatkami - oplati sa vidiet... Dalej sme smerovali na opacne pobrezie a dalej na Sardiniu, takze Ti nepomozem...

Spat sme isli do Nemecka cez Brenner - to je vyslovene peklo bez rozumnej moznosti obchadzky, este ze sme naplanovali prespanie v Merane, na druhy den ( v nedelu) bola cesta uz volna, aj ked sme neslin okolo Bolzana ale zvolili klukaty ale zato nadherny Jaufenpass...

Peknu dovolenku!
MB C200 CDI T-Model (S203) Sport Edition
medbo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Folin 28. 7. 2008 10:33

Jo Gargano znám,byl jsem tam před 2lety,ale upřímně mě to tam moc nenadchlo,na to jak je to daleko bych jel jinam,ale k cestě.Ujet se to určitě dá,ale záleží,jak si zvyklej cestovat dlouhý štreky,já dost často jezdím Německo,Holandsko na otočku což bejvá od 1200-2100km a musím říct,že u mě hodně záleží,jak jsem vyspalej,někdy mi to sedne,že to dám v pohodě a někdy musím aspon hodku chrupnout.Taky záleží,jak pojedeš rychle,ono jet 1000km furt 180 je taky dost únavný,protože se musíš hodně soustředit,to ale asi nebude případ Gargana,dálnice jsou tam docela s průdkýma zatáčkama,takže se to až tak valit nedá.Pokud nejsi zvyklej jezdit,tak bych to rozhodně rozplánoval aspon do 2dnů,mohlo by se ti to krutě nevyplatit.A taky samozřejmě záleží v čem pojedeš,jinak se ti pojede ve starý popelnici a jinak v BMW M5 :-) Tak držím palce,at dobře dojedeš.
Řízením se chci bavit...
Folin
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JanQ 28. 7. 2008 11:22

pamatuju jak jsem jel s rodicema za komancu z jugosky z poloostrova Orebic,kousek od Dubrovniku skodou 120L jeste pres Madarsko,Slovensko az do Prahy..tata to jel sam cca 24hodin vicemene v kuse rychlosti max 90kmh,pak uz to hrozne zralo:)....dojeli
Dacia Logan MCV Stepway TCe 100
www.facebook.com/pages/LKPR-Marshallers/299213700201328
JanQ
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Folin 28. 7. 2008 16:10

JanQ píše:pamatuju jak jsem jel s rodicema za komancu z jugosky z poloostrova Orebic,kousek od Dubrovniku skodou 120L jeste pres Madarsko,Slovensko az do Prahy..tata to jel sam cca 24hodin vicemene v kuse rychlosti max 90kmh,pak uz to hrozne zralo:)....dojeli

Myslíš z města Orebič a poloostrova Pelješac vid? :-) Jezdím tam každej rok,letos jsem tam jel 12hodin i s přestávkama,ve starý 120-ce to muselo bejt fakt peklo.
Řízením se chci bavit...
Folin
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod JanQ 28. 7. 2008 17:22

Folin píše:
JanQ píše:pamatuju jak jsem jel s rodicema za komancu z jugosky z poloostrova Orebic,kousek od Dubrovniku skodou 120L jeste pres Madarsko,Slovensko az do Prahy..tata to jel sam cca 24hodin vicemene v kuse rychlosti max 90kmh,pak uz to hrozne zralo:)....dojeli

Myslíš z města Orebič a poloostrova Pelješac vid? :-) Jezdím tam každej rok,letos jsem tam jel 12hodin i s přestávkama,ve starý 120-ce to muselo bejt fakt peklo.

jj presne todle myslim:)

pod nohama 20L kandak a v kufru 2 bomby s plynem na vareni,ale to asi jako kazdej v ty dobe:)
Dacia Logan MCV Stepway TCe 100
www.facebook.com/pages/LKPR-Marshallers/299213700201328
JanQ
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jarod78 28. 7. 2008 17:52

Ja robim na jeden zatah Paris-Prievidza to je 1550 km a zvladam to v pohode,vyrazam okolo 4 rano a o nejakej 6-tej vecer som na mieste.Ale je pravda ze na tento smer nemam ziadne zapchy.
jarod78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimi14 29. 7. 2008 12:29

a skoro vsteko kalis po dialnici nie?
BMW 520i M50 150k. <<-- bohužiaľ ex. Vydržalo 1 deň.
Pamätajte si. Nikdy nepožičiavajte 150k RWD chalanovi čo má 70k FWD.
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod Fido+ 29. 7. 2008 12:51

USA k píše:1600 km na jeden zátah je opravdu dost velká porce. Nevím, jak moc znáš cestu. Když jedeš po dálnicích, tak to docela jde a poměrně i rychle utíká, ale pokud jsi ve městě a ještě to tam neznáš, tak únava přijde strašně rychle. Jestli nemáš navigaci, tak vřele doporučuju. Ubyde stresu a i únavy.

Hodne zalezi na tom jaka je cesta. Kdyz se jede v pohode tak se to da taky v pohode ale kdyz chytnes kolony, opravy silnic atd. tak i polovina je nekdy moc.
Bez problemu jsem jel z Prahy do Barcelony skoro bez zastavek. Jindy jen z Nice do Prahy ale se zavadou, ktera neumoznovala vyssi rychlost nez 90 km/h (porucha ridici jednotky, nastesti to aspon trochu jelo) a byl to des.
Fido+
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jarod78 29. 7. 2008 16:44

Prakticky vsetko,do Versailles na dialnicu to mam 2 km po obycajnej ceste a 50 km medzi Trencinom a Prievidzou inac to mam samu dialnicu.
jarod78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mimi14 30. 7. 2008 13:40

no to je skoro hodne na zaspanie, vsade 130, ked mas este tempomat tak vazne by som povedal ze to neni vobec lahke
BMW 520i M50 150k. <<-- bohužiaľ ex. Vydržalo 1 deň.
Pamätajte si. Nikdy nepožičiavajte 150k RWD chalanovi čo má 70k FWD.
mimi14
Inventář

Odeslat příspěvekod ka-spel 1. 8. 2008 21:15

Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Inventář

Odeslat příspěvekod mabosk 1. 8. 2008 21:35

ka-spel píše:http://zpravy.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A080801_134838_zahranicni_lf

Je to smutne (a vidiet ze ani dodrziavanie predpisov im nepomohlo). Preto sa drzim pravidla ze radsej 2 hod 200 kmh ako 4 hod 100 kmh
mabosk
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka