1.600 km na jeden zátah

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Fleece 17. 7. 2008 01:15

Chystám se za 14 dní autem na dovolenou, Gargáno v Itálii, z Ostravy cca 1600 kilometrů, vzhledem k tomu, že v autě budu jediným řidičem (jedeme 3), tak začínám přemýšlet, zda to zvládnu na jeden zátah pouze s přestávkama bez spánku. Orientačně počítám něco kolem 20hod a více jízdy...
Loni jsem ujel asi 950 km pouze se dvěma čůrpauzama po 15-ti minutách, a byl jsem celkem čilý, po obědě jsem zvládl moře a večer i diskotéku.... :-)
Tak by mne zajímalo, jaký je Váš rekord v ujeté vzdálenosti v kuse (počítáno i s malými pauzami), a názor na to Gargáno (jestli se to dá ujet)...

Díky.

Michal.

P.S. Pokud někdo z vás byl v Gargánu (oblast Vieste) klidně se podělte o zkušenosti...
Fleece
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mabosk 17. 7. 2008 01:19

IMHO je to velky risk ist taku dlhu trasu bez prestavok. Inac najdlhsiu jazdu som mal cca. 800 km / 10 hod (BA - Hamburg, nebolo mozne ist rychlejsie ako 110 km/h) a bolo to hodne vycerpavajuce
mabosk
Inventář

Odeslat příspěvekod Fleece 17. 7. 2008 01:23

Ono s přestávkama počítám (čůrání, kafe, dotankování), tak 15-30 minut, ale nechce se mi spát někde po cestě v autě, protože když usnu, tak vytuhnu na 6 hodin a nikam se nedostaneme.... :-D
Fleece
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mabosk 17. 7. 2008 01:36

To jo ale pri takej dlhej ceste by som dal aspon 1 - 2 dlhsie prestavky (min. 1 hod)
mabosk
Inventář

Odeslat příspěvekod Fleece 17. 7. 2008 01:44

Teď jsem někde četl, že řidič může být za volantem max. 10 hodin denně, u mně je to 20-24 hod., to by mně už pomalu mohli zavřít.... :-)
Pořád nad tím přemýšlím.... Možná zkusím vyjet o pár hodin dříve a na chvíli se vyspat v autě, nebo u auta, protože mikrospánek je sviňa... A povezu své nejbližší....
Mám jedno místo v autě volné, tak kdyby někdo chtěl jet na dovču, tak může, polovinu cesty si odkroutí za volantem (za odměnu....) :D
Fleece
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ##_## 17. 7. 2008 01:46

Bez přestávek 1600km od Verdonského Kaňonu do Opavy. S Yarisem 1.0. Cesta 28 hodin. A naprosto v pohodě. Ale záleží na člověku. Jeden napíše, že bez problémů 2000km, druhý si musí hodinu odpočinout po 300km trase.
##_##

Odeslat příspěvekod Ardeth 17. 7. 2008 02:01

Cesta z HK na Chalkidiki neco kolem 1500km na jeden zatah s prestavkami, ale bylo to tusim za 16 nebo 17h. Jelo se celou cestu celkem svizne...povetsinou dalnice a ne tak husty provoz.
Ardeth
Inventář

Odeslat příspěvekod mabosk 17. 7. 2008 02:07

@vasco

Skor by som povedal ze niektory maju cudnu predstavu o tom co je v pohode ;). Ked 28 hodin nespis tak uz citis unavu a to aj ked tych 28 hodin odpocivas. Ale kazdy je panom svojho osudu.
mabosk
Inventář

Odeslat příspěvekod ##_## 17. 7. 2008 02:18

mabosk: no já ti nevím, koupil jsem si u Turína 6-pack redbullů, postupně to pil, přijel další den ve 2 odpoledne domů a šel jsem spát asi až o půlnoci. Mě taková zátěž fakt nevadí, ale pak prospím třeba celý den... Ani teď ve 2 ráno by mi nevadilo sednout do auta a jet někam do řiti. Problém by nastal, kdybych si měl jít na hoďku teď schrupnout a pak někam jet, to by bylo nemožné...
##_##

Odeslat příspěvekod exBURN 17. 7. 2008 03:42

No ja si myslim ze zalezi taky na okolnostech. Sic nejezdim tak dlouhe trasy ale kdyz jsem jel v zime cca 400 km se zamrzlyma ostrikovacema a v hnusnem pocasi, tak jsem byl po prijezdu hotovy, ze jsem spadl do postele a hned usnul. Ale ted mi nedela problemy jet 500 km na jeden zatah a pak jeste vecer vzit GTE a jit blbnout na okrsky. Takze pokud se pojede v pohode tak si myslim, ze to i jde, ale prihodi se ti par krizovek,blbe pocasi nebo jina nezvykla vec a po par stovkach km budes KO.... :hm
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Dusan 17. 7. 2008 07:24

Project se to da, ale je to na hrane. Tedka v lete nevis co te muze cestou potkat. Neni problem v dobe dovolenych projizdet jenom Rakousko deset hodin metodou krok sun krok a pak uz to bude nejakych tricet hodin za volantem.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Inventář

Odeslat příspěvekod Georga 17. 7. 2008 07:34

bude to chtít s sebou hodně redbuláčů no
Georga
Nováček

Odeslat příspěvekod Vana666 17. 7. 2008 07:36

párkrát jsem jel z francie domů bez přestávky, cca 1500 km
pokaždé to ale bylo ihned po skončení šestidenního lyžování, tj. poslední den jsme po lyžích už nespali ale naložili a hned jeli přes noc domů. Je to fakt soda
Když takhle jedemme z itálie cca 1000 km tak to ještě jde, ale o polovinu víc už je skoro likvidační
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Jouda.II 17. 7. 2008 07:40

Jet se to dá v pohodě, ale přes den, vyjet ráno v 5-6 hodin a do půlnoci jseš tam. Pokud pojedeš na noc, tak je to v jednom řidiči sebevražda. Ráno mezi 3. - 5. může přijít pěkná krizovka. Nebo si fouknout trochu kokeše a pak to nemusíš řešit.
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Odeslat příspěvekod USA k 17. 7. 2008 07:43

1600 km na jeden zátah je opravdu dost velká porce. Nevím, jak moc znáš cestu. Když jedeš po dálnicích, tak to docela jde a poměrně i rychle utíká, ale pokud jsi ve městě a ještě to tam neznáš, tak únava přijde strašně rychle. Jestli nemáš navigaci, tak vřele doporučuju. Ubyde stresu a i únavy.
USA k
Kolemjdoucí

Další stránka