meme sk píše:Dik za odkaz. Ako ste tam spali? My ideme do Finska a sever Norska, tam vsade budeme spat v stane. Ale netusim aka je kvalita kempov v pobalti, alebo kolko stoji nejaky motorest pri ceste...
Ako je to s platenim kartou (hlavne na cerpackach)? Nechce sa mi zamienat peniaze na 4 meny len kvoli tranzitu.
ja som spal v hoteloch, zabookoval som ich ešte na slovensku poväčšinou. mali sme zastávku v každom hlavnom meste po trase (v Rige sme boli na MS v hokeji

) a potom dalšie zaujímavosti cestou. imho je škoda zobrať pobaltie len ako tranzit, to pobrežie je pekné a niektoré mestečká tiež (ak to takto pôjde s globálnym oteplovaním dalej, tak sa budeme chodiť kúpať namiesto do grécka do litvy

).
z Tallinu sme išli do Helsínk trajektom a prešli sme fínskom do Nórska na nordkap a zliezli sme po nádhernom nórskom pobreží až k Oslu kde sme prebehli do švédska na skok do helsínk a odtiaľ po moste do dánska a dalej do nemecka. všade sme mali nejaké zastávky na výlety cestou, super výlet na asi 5 týždňov, hned by som išiel zas

, pošlem ti link cez súkromnú správu na fotky na webe čo sme tam porobili, možno vás niečo zaujme a stavíte sa tam tiež.
platenie na pumpách bolo na hlavných ťahoch v pohode, ale kedže sme mali dlhšie zastávky v každej krajine, tak sme povyťahovali aj nejakú hotovosť z bankomatov.
ešte čo sa týka cien, tak pobaltie asi ako u nás, nejak generálne som to neskúmal, vyššie sa mi to zdalo až v Talline, zrejme kôli ožieracej fínskej turistike. vo fínsku to už bolo kapánek drahšie, ale správny šok sme utrpeli až v nórsku, tam boli ceny hlavne v reštikách oproti nám dosť vysoké, pamatám si na pivo v Osle, ktoré ma stálo nejakých 700 našich koruniek.