Tocit alebo netocit?

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod oliko 8. 5. 2008 16:05

Mam Mondeo, rv.9/2003. najazdene skoro 220.000km. Pravidelne servisovane v znackovom servise v pomerne slusnom stave, servisna knizka. Auto potrebujem kazdy den a tak som na udrzbe nesetril. Zvazujem, ze by bolo na case ho vymenit za nieco novsie. Mam pri predaji nechat povodne km alebo ich stocit? Kamarat, co sa venuje autam vravi nech to dam na 130.000km, to vraj k tomu autu sedi. Vraj to tak robia vsetci a a spravim chybu ak priznam skutocne KM. Ja som zastanca skutocnych km, nech vie novy majitel co ho caka. Potom je vraj toto auto nepredajne. Co si o tom mylsite?
www.corvetteclub.sk

Corvette C4 5,7L 305Hp (1993)
Mustang Convertible V6 3,8L, 194Hp (2003)
Mondeo Titanium 2,2TDCI 175Hp (2008)
oliko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MadMack2 8. 5. 2008 16:36

Nechapu smysl dotazu - vsichni vime, ze stocit kilometry je prasarna, kterou delaji vsichni. Takze bud se zaradit do proudu prasat a nebo nezaradit. Zalezi na hrosi kuzi daneho prodejce...
Zásadně dělám věci po svém! Hmmm, taky to podle toho vypadá.
MadMack2
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod oliko 8. 5. 2008 16:41

chcel som pocut vase nazory. Je lepsie ostat blbec ako podvodnik?
www.corvetteclub.sk

oliko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 5. 2008 16:51

To prece neni o tom, ze je z Tebe automaticky idiot, kdyz to nestocis. Zkusil bych prodat auto na soukromy inzerat napriklad tady na AR. Nekdo, kdo prijede sam, nebo se svym mechosem, dokaze OCENIT ( mj. i financne! ) realny stav km, pripadne i servisku...

Pokud s prodejem spechas a budes to nechavat v AAA atp ... je to na Tobe, ja bych prodaval radeji soukromne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 8. 5. 2008 16:53

no bud spachas trestny cin podvodu, nebo nespachas. To je na tobe, co si zvolis, zda se zaradis mezi podobne podvodniky, nebo ne. Je to o tom, ze s takovym chovanim se situace nikdy nezlepsi, furt se tedy budou stacet tacha a lidi nebudou furt vedet, co kupuji. Chapu, ze je lakave dostat o par tisic vice, ale pokud je auto v dobre kondici, proda se i s timto najezdem, jenom pozdeji a za mene.
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod party boy 8. 5. 2008 16:56

Kéžby byli všichni takový jako ty :oboze
party boy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod oliko 8. 5. 2008 17:09

party boy píše:Kéžby byli všichni takový jako ty :oboze

Prave to. Ked niekomu poviem kolko to ma, tak hned ze to je vela a cuvne prec. Vsetky dovezene auta maju stocene tachometre. Staci porovnat stav interieru. Moje auto ma primerane opotrebovany interier, jazdim na nom kazdy. Ked pozrem ako vyzeraju auta v bazaroch co maju okolo 100.000km tak je ako novy. Kazde ma volant a riadiacu paku viac znicenu ako ja, a pritom jazdim 80% mesto kde sa casto radi a toci volantom.

Ak ho predam v povodnom stave, tak na 99% novy majitel stoci tacho a preda ho dalej.
www.corvetteclub.sk

oliko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod mindoro 8. 5. 2008 17:35

Netocit a prodat s prodejnymi kilometry tehdy dokud muzes. Jak vis, resim to same a modlim se abych to do 160tis km stacil prodat.
Prodejci "zanovnich ojetin" ze ZAPADU na ceskem trhu nastavuji bohuzel drsna pravidla, kterymi se cely trh deformuje. V podstate ti nezbyva nez stocit a tvarit se "ja to uz tak koupil" nebo to prodat znamemu. Ja jsem vetsinu svych aut prodal/venoval bud do rodiny nebo znamym. Stocit jsem mohl, ale tak nejak jsem si nedovedl predstavit, ze peclive vedenou evidenci, fotodokumentaci a vsechno, cim muzes prokazat stav a udrzbu auta jen tak hodis za hlavu, vyplaznes litr tomu co ti to stoci a budes hrat divadylko..
Je to ukrutny boj na virtualnim poli. Tvuj inzerat asi neprojde filtrem (max 125.000km) ktery si nastavuje vetsina koupechtivych naivistu a proto budes cekat, cekat a cekat..treba si ho nechas:)
Miluji vuni benzinu a mam telefon Nokia
mindoro
Nováček

Odeslat příspěvekod mabosk 8. 5. 2008 17:38

Stoji vobec ten rozdiel ceny za to?
mabosk
Inventář

Odeslat příspěvekod MadMack2 8. 5. 2008 18:02

S trhem ojetin u nas je to proste katastrofa. Mam kombikovou Fabii 1.4, ted ji budou 3 roky, najeto mam 105 tisic km. To auto je naprosto v poradku, vubec nic mu neni, ale pristi rok ho budu muset prodat - na jare budu mit najeto 140 tisic, na podzim 155 tisic. Kdyz si ho necham jeste dalsi rok, bude tam najeto uz 180 tisic a s temhla kilometrama u nas nikdo auto nekoupi - vzdyt proc taky, kdyz bazary jsou plny "skoro funglovek" za par penez.
Ted jsem se dival na AAA a kdyz si vyfiltruju benzinove Fabie, maji jich asi 390 kusu s tim, ze najeto pres 150 tisic jich je asi 15. Drtiva vetsina ma 80 - 95 tisic km...
MadMack2
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Radek Ondrášík 8. 5. 2008 18:03

vsechno je chyba pouze toho, ze jsou lidi zmagoreni z kilometru. Oni neresi nic, jnom kilometry. Neresi realitu, ale kilometry. Kdyz ma auto do 120tkm je dobre, kdyz nad 150 je to spatne a nad 200 je to vrak. Takze prodavajici jim jdou vstric a davaji jim to, co lidi chteji. Proto se tak staci kilometry.
Radek Ondrášík
Veterán

Odeslat příspěvekod KubaPa 8. 5. 2008 18:12

Já bych to nestáčel, prostě by mi to nestálo za to. Prodá se to podle mě i nestočený, pokud k tomu máš dokumentaci servisů tak možná i za podobný peníze (při stočení bys musel tuhle dokumentaci zahodit nebo zfalšovat). Ale bude to holt určitě trvat dýl, než to prodáš, protože část lidí to fakt ani neuvidí ve vyhledávači, protože si blbě nastaví filtr.
KubaPa
Štamgast

Odeslat příspěvekod MadMack2 8. 5. 2008 18:21

RO : Presne tak - co ma malo na tachometru je paradni kara, co ma pres 100 tisic je na pokraji smrti a proto to puvodni majitel prodava - desny mysleni :-) Ono je to tezky, kdyz se pak objevuji inzeraty, jaky jsem videl nedavno - O1 4x4 TDI v plne vybave vcetne xenonu, kuze atd, rok vyroby 2001 a najeto 33 tisic km za asi 190 tisic Kc. Samozrejme prvni majitel, nehavarovano.
Prece si nekoupi auto se 150 tisici, kdyz muze levneji koupit takovouhle vonavku!
MadMack2
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod puck 8. 5. 2008 18:57

ak je to benzinak, tak by som to nestacal.
ak je to diesel, tak to stoc na 80t a tvar sa ze to je po babke co umrela pred 2 rokmi O:-)

ak to stocis budes za hnupa, ak to nestocis tak to mas rovnake...
puck
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod one-z 8. 5. 2008 19:07

Radek to vystihl, lidi ty km prostě chtěj, když byl u nás známej a chtěl poradit auto, tak jsem mu našel krásný (alespoň podle fotek) Punto, které mělo najeto asi 140tkm, když to uviděl, tak říkal že je fakt pěkný a má i celkem výbavu a že neni ani moc starý, pak si všiml km a okamžitě řekl, že to ne, že to má moc km... :-S Autům nerozumí, takže kdyby se stočilo na 70tkm, tak je spokojenej...
A třešnička na dortu byla, že chtěl auto jen poblíž (z kraje), takže nakonec se mu zalíbilo nějaký s 80tkm které nevypadalo nějak extra už podle fotek...

Třeba se poohlížím po cca 8 letém atmos. dieslu a je mi vždy milejší, když objevím nějaké s např. 240tkm, než kdyby bylo se 130tkm...
one-z
Inventář

Další stránka